Tiramisul meu este cel mai delicios
Reteta tiramisu cu mascarpone si frisca, o reteta rapida de prajituri. Un dulce rapid si foarte delicios pentru gospodinele ce nu au mult timp la dispozitie. Pofta buna, dragelor!
Ingrediente reteta tiramisu:
500 gr mascarpone
o punga de piscoturi (400 gr)
8 linguri de zahar
1 esenta vanilie
4 oua
2 plicuri zahar vanilat
cacao
200 ml frisca Hulala
100 gr fulgi de migdale.
100 ml lichior Amaretto
300 ml cafea cu 1 lg zahar
esenta de migdale
Mod de preparare
Intr-un bol mixam albusurile cu zaharul (cele 8 linguri). Intr-un alt castron punem crema marscarpone, galbenusurile, zaharul vanilat si esenta de vanilie; le mixam si apoi adaugam albusurile putin cate putin pana obtinem o crema pufoasa.
Separat, intr-un castronel punem cafeaua (care trebuie sa fie rece) cu lichiorul si cu 3-4 picaturi de esenta de migdale.
Intr-un alt bol preparam frisca.
Luam o tava de sticla in care vom aseza piscoturile unul cate unul dupa ce le inmuiem pe o parte si pe alta in compozitia de cafea. Dupa ce punem un strat de crema, adaugam un alt rand de piscoturi si tot asa...peste randul final adaugam frisca si apoi punem un pic de cacao.
Totul se tine la frigider pentru 4-5 ore. Il servim rece si presaram cativa fulgi de migdale! Pofta buna!
Postat de: Anca-Avarvare Luni, 19 Ianuarie 2015
reteta tiramisu, tiramisu cu mascarpone, tiramisu cu frisca
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cum sa te imbraci la o cina romantica? 5 sfaturi utile
- Drepturile pasagerilor: tot ce trebuie sa stii inainte de zbor
- Ce trebuie sa stii despre asigurarea RCA cand inchiriezi o masina?
- Beneficiile utilizarii produselor de curatenie profesionale in gospodaria ta
- 3 sfaturi utile pentru curatarea si intretinerea pardoselilor