Deserturile anului 2015

Deserturile sarate, ciocolata neagra si mousse-urile de ciocolata sunt cele mai in voga deserturi ale anului 2015. Gurmanzii vor avea ocazia sa se delecteze cu cele mai populare deserturi reci, placinte si bomboane create de maiestrii cofetari din ingrediente fine si naturale. In acest sezon entuziasmul tuturor se indreapta catre deserturi sanatoase, usoare si revigorante, capabile sa ne cucereasca cu rafinament si originalitate.
Dulciuri sarate
Daca adori deserturile originale care combina cele mai diferite gusturi, atunci vei fi placut surprins sa afli ca 2015 aduce in atentia noastra caremelele sarate si prajiturile presarate cu sare de mare. Acestea sunt cele mai inedite, insa sa nu uitam de binecunoscutul popcorn cu ciocolata sau de placinta cu otet si sare.
Ciocolata indrazneata
Vanilia este recunoscuta pretutindeni ca fiind cea mai iubita aroma de inghetata, insa in acest an ciocolata va reusi cu siguranta sa o surclaseze. Deserturile cu mousse de ciocolata, mai ales cele cu ciocolata neagra sau ciocolata amaruie, au acaparat atentia iubitorilor de dulce si tind sa se afirme drept prajiturile preferate al anului 2015.
Una dintre cele mai interesante utilizarii ale ciocolatei se observa la clasica Panna Cotta unde se adauga ciocolata neagra afumata, combinata cu sos de pere, fistic si inghetata de ghimber.
Inghetata la dozator
Pentru multi dintre noi inghetata la dozator reprezinta un desert al copilariei la care am renuntat treptat, in mare parte datorita aparitiei firmelor mari de inghetata care ofereau sortimente mai aromate, variata si scumpe. Chiar daca noi privim inghetata la dozator ca pe un desert ieftin asta nu inseamna ca bucatarii de la restaurantele de top din lume nu o pot reinventa trandsformand-o intr-un desert sofisticat si fin. In ultimii ani, inghetata la dozator a inceput sa apara in meniurile restaurantelor fine, bineinteles preparata din ingrediente atent alese si combinata cu deserturi extrem de elegante. Chiar si aromele acesteia sunt cat se poate de pretentioase: martipan cu vata de zahar de migdale si miere de levantica sau curmale sarate si fistic.
Combinatii indraznete
In cazul combinatiilor dulce-picant, perseverenta aduce rezultate delicioase. La cativa ani dupa boabele de piper, ceaiul si ardeiul iute au inceput sa apara in sosurile pentru desert si inghetata. Este cat se poate de evident ca regulile clasice ale retetelor pentru deserturi nu se mai aplica de mult. Este posibil ca in restaurantele de lux sa intalniti inghetata de piper negru insotita de cheesecake de dovleac, arahide si ghimbir sau crema de zahar ars cu blat de nuca si ardei iute.
Am reusit sa va starnim pofta si interesul? Atunci nu va mai ramane nimic de facut decat sa va rasfatati cu un savuros mousse de ciocolata de la Cofetariaminimal.ro!
Postat de: A-Editor Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015
retete ciocolata, ciocolata neagra, dulciuri
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa