Desert: covrigei cu coniac
Daca aveti pofta de ceva dulce si timpul nu va permite sa va apucati de preparat prajituri sau pur si simplu nu mai aveti rabdare, va propunem o reteta foarte usor de preparat, delicioasa si...inovatoare.Covrigei cu coniac.
Ingrediente
► 1 pahar cu ulei
► 1 pahar zahar
► zeama de la o lamaie
► 1/2 pahar de coniac
► 1 lingura bicarbonat
► faina
Mod de preparare
► Se dizolva zaharul in apa, se adauga uleiul, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.
► Apoi se adauga faina cernuta si framantam bine. Aluatul nu trebuie sa fie tare.
► Se modeleaza covrigeii si-i presaram cu mac, susan sau sare.
► Se coc la un cuptor bine incins dupa ce au fost inmuiati bine in coniac, ori adauga coniacul in aluat.
Sunt gata in cateva minute.
Pofta buna!
Sugestie: ii poti servi calzi pentru o aroma mai puternica sau reci .
Postat de: Sorina-Corneanu Luni, 30 Mai 2011
retete-rapide, desert rapid, retete, dulciuri, covrigei cu coniac
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Importanta etichetelor in vanzarea produselor de casa
- Look profesional si stilat: trucuri vestimentare pentru un impact pozitiv la birou
- Cele mai elegante ceasuri de dama in 2025: modele care cuceresc scena fashion
- Contraindicatiile RMN: cand si de ce nu este indicat
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb