Totul despre mame

Totul despre mame sau, mai bine spus, despre parinti. Despre parintii ambitiosi! Un copil este o minune. Cu totii ne dorim sa fim parinti, asteptam momentul cu multa emotie, cu putina teama si grija pentru ce va urma, dar cu foarte multa bucurie. 

Primele luni de viata ale bebelusului sunt petrecute ca intr-un vis.

Apoi toate lucrurile frumoase pe care le simtim pentru micul membru al familiei, lucrurile pe care le facem impreuna cu el se transforma in "altceva". Un "ceva" nu prea placut. Intr-o “ambitie”. Parintii incep sa isi compare micutul cu alti copii.  

 

Daca la inceput doar se gandesc la aceste comparatii si le discuta intre ei, dupa aceea vorbesc si in fata copilului: "maria, fata prietenei mele a inceput sa vorbeasca la 9 luni”, “alexandru merge in picioare de la 8 luni”, "ionel deja cunoaste culorile, invata-le si tu", " ionel stie sa adune, hai sa invatam si noi", "ana este doar la gradinita si scrie, tu de ce nu esti in stare sa inveti?".

 

Parintii uita ca fiecare individ are propriul ritm de crestere, de invatare, de dezvoltare, are propria personalitate.

 

Parintii,  mai ales mamele, din pacate, sunt cei care uita ca pun o mare presiune pe copil. Spun ca mai ales mamele deoarece ele sunt cele care petrec mult timp cu copilul, merg in parc, insotesc copilul la petreceri, astfel ca analizeaza totul, observand cu ochi critic si pe ceilalti copii, facand mereu comparatii.

 

Fiecare parinte in parte isi doreste sa faca din copilul sau un intelectual de seama, un bun sportiv, cel mai renumit artist sau un antreprenor de succes. Totul la superlativ!

Lucrurile pe care parintele si le-a dorit in copilarie si nu le-a obtinut, activitatile pe care nu le-a realizat, ca o cutuma, trebuie realizate de catre copil.

Daca mama a visat sa ajunga balerina, fetita va lua lectii de dans; mama si-a dorit sa ajunga pe scena, copilul va lua lectii de teatru, de canto, parintele nu a ajuns inginer, copilul va fi obligat sa urmeze aceasta cale.

Copilul primeste o “mostenire” greu de dus.

 

Pe parcursul copilariei este din ce in ce mai incarcat de sarcini:”curs de gandire pentru copii”, “NLP- training for kids”,” curs de atitudine, comportament si limbaj pentru copii”, “MBA-ul copiilor”,”curs de invatare rapida”, inot, Aikido, ateliere foto, iar lista poate continua.

Mamele alearga cu copiii de la un centru la altul, pentru activitati diverse, transformand o zi din viata copilului intr-o zi de munca, o zi de adult, o zi incarcata, obositoare.

Mamelor, unde este copilaria propriilor copii? Incet, incet, dintr-un sprijin real ce trebuie sa fiti, ajungeti calaul fericirii lor.

De fapt, este vorba despre parinti si nu despre copii, ei doar indeplinesc cu stoicism toate sarcinile trasate de catre familie. Au un loc de “munca” de la cele mai fragede varste.

Mamelor, iubiti-va copiii si doar atat!

Familia trebuie sa reprezinte pentru copil un mediu sigur, cald, iubitor, un mediu afectiv, social care sa lase libertate de dezvoltare armonioasa a personalitatii copilului.

Ei vor creste natural si frumos, increzatori in ei, constienti atat de calitatile, cat si de defectele lor, iar cel mai important lucru cu dragoste de parinti, de lume.

Nota obtinuta:
9.9 (33 voturi)
2637 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: DanielaVoicu Luni, 04 Noiembrie 2013

Etichete pentru acest articol:

despre copii, pentru parinti, despre mame


S-ar putea sa va intereseze si:

Aparitia unui copil pe lume aduce cu sine o multime de probleme si de intrebari. Una [..]
citeste si comenteaza
Copilul are nevoie pentru o dezvoltare sanatoasa de incurajare si un plus de incredere in [..]
citeste si comenteaza
Copilului dumneavoastra ii place sa se uite la televizor, sa se joace pe calculator, sa [..]
citeste si comenteaza
Azi mi-au operat baietelul! Baietelul… da, baietelul!!!... Toti rad cand aud cand si [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Imi place sa ma pregatesc din timp cu daruri pentru cei dragi. Voi cum procedati in alegerea unui [..]
citeste si comenteaza
Este femeie, este iubita! Clar asa este, chiar daca de iubit, de sot sau copil. Intai este iubita [..]
citeste si comenteaza
Ei bine, da, weekend de lectura. De ce? Nu este doar lectura de weekend, ci chiar weekend-ul [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate