Cand extremele se atrag

Dragostea nu are limite, se spune. Oare? Poate doar spatiale, dar nu si temporale. Ei bine, spatiul rezerva ceva mai multe surprize, este adevarat, fata de timp, desi ambele pot fi inchise printr-un legamant oficial. Un spatiu nou tenteaza prin ineditul sau, in timp ce timpul tenteaza la nou, la schimbare, in anumite situatii, cand favorizeaza concluzii si decizii in detrimentul unuia dintre parteneri, in cel mai rau caz, al celui oficial.

Partenerul oficial este pasibil, insa, de stigmatul unei perimari care il afecteaza si din vina lui. Sunt unele cazuri cand planning-ul familial da cheia continuarii cuplului oficial. Alteori, spatiul sau timpul, ori amandoua vin cu schimbari de principii. De ce cel mai adesea barbatul este cel care se reorienteaza pentru cineva mai tanar sau chiar si mai in varsta, atunci cand alege o alta femeie? Totul depinde de variabila varsta, deci iarasi timpul, care se pare ca aduce cele mai multe raspunsuri. Sigur, pare vag, dar varsta inseamna un background care influenteaza mult alegerile. Ea inseamna cumul de inconveniente sau o istorie comuna care nu cumuleaza suficiente impliniri incat sa asigure un viitor eligibil. Si atunci, din intentie sau o tentatie care apare la momentul potrivit, schimbarea este iminenta. Nu degeaba, romanticii au numit ireversibilitatea timpului ca drama a conditiei umane.

Un barbat poate fi atras de o femeie mai tanara sau mai in varsta, atunci cand el este mai tanar. Drama unei despartiri consta in renuntarea la relatia oficiala pentru o femeie mai tanara. Aceasta controversa isca o serie de intrebari ce par absurde, cu explicatii care nu par valide. De fapt, ea nu accepta realitatea ca o femeie mai tanara poate oferi ceea ce un barbat mai in varsta mai poate cauta. Se spune ca un barbat matur se desparte fie pentru ca nu isi poate implini un anumit ideal, fie pentru ca se afla in cautarea unuia. Gresit este cand barbatul se complace intr-o relatie sortita oricum compromisului, cand el stie ca vrea altceva. De aceea, vestea despartirii pare socanta si inexplicabila.

Barbatul care doreste sa aiba o relatie cu o femeie mai tanara cauta, de regula, sa intinereasca sau sa traiasca ceea ce nu a putut, sa recupereze un moment, o etapa din tineretea sa. Altii, cauta sa demonstreze vigoare. Fie ca le-au lipsit conditiile financiare sau poate chiar modelul femeii ideale, conceptual sau real, ei recunosc la o varsta avansata ca regreta ca nu au cunoscut acea femeie inainte. Asadar, deplin justificat. Turnura nu are explicatii suficiente, dar faptele vorbesc de la sine in relatiile de acest tip. Sunt generosi, protectori, intelepti cu persoana mai tanara, ridicand semne de intrebare celor din familie, care nu recunosc sablonul in totalitate. Da, barbatul ascunde o dubla fata, este cel mai adesea capabil de o a doua viata, noua, la modul organizat. Isi neutralizeaza trecutul si chiar are un alt copil cu actuala persoana. Sunt suta la suta implicati, devotati si responsabili fata de noua familie. Daca au remuscari ... ei bine, barbatul are mobilitatea de a incepe de la zero. Intotdeauna, femeia de langa el este o femeie practica, pentru ca ei construiesc impreuna. Ea este implicata, nu numai rasfatata, acolo unde se opresc cliseele.

Barbatul care are o relatie cu o femeie mai in varsta, in schimb, este cel care cauta sa se maturizeze si probabil ca un alt barbat, din eventuala concurenta, nu il ajuta suficient si cauta sa se initieze in procesele vietii traind alaturi de o femeie mai matura. Este inteles, ingrijit, protejat, consiliat de femeia care il formeaza pentru a da piept cu viata, cu societatea, cu un anumit mediu in functie de interese. Pentru ca, si int-o relatie si in alta, sunt interese de ambele parti. Nimeni nu convietuieste gratuit cu cineva. Si este frumos ca atractia amoroasa ofera un cadru placut unei dezvoltari durabile, asa cum este orice casa de piatra. Revenind, nu cred ca acest barbat cauta o mama. Admiratia si dorinta de a se identifica cu acea femeie - de obicei lider - il orienteaza spre ea. Si nu trebuie sa ironizam aparenta nepotrivire dintre cei doi. Ei se potrivesc, de fapt, in mai multe aspecte decat este vizibil.

Nimeni nu isi compromite viata cu cineva nepotrivit si ar trebui sa respectam la orice varsta puterea de acomodare si convietuire intre doua caractere puternice, pentru ca extremele nu se atrag des si pentru ca au forta sa se organizeze exemplar.  

Un articol de: Cassandra Petrescu               

Nota obtinuta:
8 (1 vot)
1135 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Redactor-Colaborator Vineri, 29 Iulie 2016

Etichete pentru acest articol:

despre dragoste


S-ar putea sa va intereseze si:

Apare in viata ta cand nici nu te astepti,cand nici nu te gandesti la asa ceva..este el, [..]
citeste si comenteaza
Va cunoasteti de ceva vreme si va tachinati cu fiecare ocazie ce se iveste. Prietenele [..]
citeste si comenteaza
Cum sa cicatrizam ranile unei despartiri, cum sa lasam trecutul in spate, cum sa acceptam [..]
citeste si comenteaza
Dragostea este respiratia cereasca a aerului din rai. Soarele s-ar stinge daca n-ar mai [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Iata cum poti sa te opresti din a manca pe fond psihologic: [..]
citeste si comenteaza
Femeia patrunse incet in semiobscuritatea bisericii si inainta cu greu. Parasi cadrul ce o ajuta sa [..]
citeste si comenteaza
Mainile unei femei au reprezentat, inca din cele mai vechi timpuri, o modalitate de caracterizare [..]
citeste si comenteaza
Poezii despre viata. O comparatie cu o masina. [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate