Iunie, un adolescent la portile verii

Daca este adevarat ce se spune, ca primavara este copilaria naturii, atunci este sigur ca iunie inseamna intrarea ei in adolescenta. Iarba, florile, pomii chiar si soarele incep sa creasca mai repede, sa se implineasca, sa capete contur si intensitate, sa tresara, pregatindu-se pentru marile iubiri si impliniri ale verii.

Imaginati-va putin: copacii pe care-i vedeti in padure, ca pe niste adolescenti filiformi si timizi, plini de dorinte confuze, nesiguri pe ei, dar ametiti de presimtirea bucuriilor ce vor veni; iar florile ca pe niste domnisoare carora incep sa li se lungeasca picioarele, sa li se rotunjeasca sanii si gropitele din obraji, in asteptarea fluturilor, care in vraja unei clipite le vor fura inocenta. Soarele creste si prinde putere, devenind cu mult mai indraznet si fierbinte decat a fost. In toate cate ne inconjoara este o stare plina de emotia asteptarii. Va fi frumoasa si vara, plina de grane si fructe.

Iunie este o luna plina de taina si mai mult miracol. Ceva care creste si se implineste este totdeauna mai intens si mai viu decat ceva care ajunge la apogeu. Poteca este mai plina de aventura decat capatul drumului. Nici viata noastra nu este altfel. Speranta este de o mie de ori mai ametitoare decat certitudinea, sarutul cu mult mai tulburator decat dragostea implinita, visele cu mult mai datatoare de fericire decat realitatea. Poate ca tocmai acesta este mesajul pe care iunie ni-l pune intr-o farfurie cu ciresi: ca fericirea nu se afla, asa cum credem, doar in victorii si in izbanzi, ci mai ales in drumul care duce spre ele; in fiecare pas marunt al vietii, luminat de speranta implinirii. Copacii filiformi si florile, domnisoare mandre. Luati de grijile zilei, uitam ca plamada vietii noastre este scrisa in stele si-n soarele de pe cer. Ca rostul bucuriilor noastre are nevoie de caldura si de lumina ca sa poata functiona.

Iata reteta lunii Iunie care trebuie urmata atat in aceasta luna cat, si in lunile de vara:

Ingrediente: 1kg cer senin;  1 bucata de soare;  250g fantezie; 1 fir de iarba

Mod de preparare:

1. In fiecare ragaz al unei zile de munca, ridicati-va privirea spre cer. Ce vedeti pe el este un soare, ceva rotund care straluceste si arde. Priviti-l! Nu prea mult, ca sa nu va iradieze privirea. Important este sa il vedeti, sa stiti ca este acolo, la locul lui, ca arde, ca incalzeste, ca da viata. Soarele este un simbol optimist. Cine il priveste uita sa-si coboare ochii in pamant, uita de greutati, de compromisuri, de umilinta.

2. Dupa ce constientizati ca soarele se afla la locul lui, ca bunul Dumnezeu ne mai daruieste prin el inca o zi de viata, multumiti-i pentru binele pe care il face pentru noi si intreaga natura. Vizualizati aceasta intamplare magnifica: felul in care preamandrul soare atinge, in drumul lui de pe cer, varful muntilor, adancul padurilor, pasunile inflorite, oglinda apelor si intinderile nesfarsite de grane de pe campii. O imagine idilica, dar cat de reconfortanta pentru imaginatia noastra sechestrata intre grijile cotidiene si stres. Folositi-va mintea!

Lasati-o libera, sa caute soarele si lumina sa le transforme in energii. Unde este soare, este totdeauna si bucurie.

3. Ultima parte a retetei este un exercitiu concret: expuneti-va, pur si simplu la soare. Dupa ce mintea si-a luat portia de lumina, oferiti-i si trupului acest avantaj. Zece minute de soare pe piele nu inseamna doar sanatate, ci si o logodna astrala. Primiti-i caldura si mangaierea. Binefacerea razelor lui vindeca de singuratate si de tristeti. Sufletul are si el nevoie de soare. Legati-i pe deget un fir de iarba si fugiti in lume cu el. Descoperiti frumusetile si minunile naturii si contemplati-le cu sufletul deschis si plin de bucurie!

Un articol de: Anca Dinu

Nota obtinuta:
10 (4 voturi)
1879 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Redactor-Colaborator Vineri, 05 Iunie 2015

Etichete pentru acest articol:

despre vara, povesti de vara



S-ar putea sa va intereseze si:

Speram candva sa il regasesc si sa ii reamintesc clipele unice pe care le-am trait [..]
citeste si comenteaza
Este fecioara, sotie, mama. Acea fiinta unica. Care lasa in urma o aroma delicata chiar [..]
citeste si comenteaza
Duminica seara Al Bano a reusit sa incante publicul cu prestatia sa, chiar daca [..]
citeste si comenteaza
Acest mic articol reprezinta, de fapt, o invitatie. O invitatie speciala pentru tine, [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Ce inseamna “nunta perfecta”? Se refera oare la rochia perfecta, la restaurantul perfect, la [..]
citeste si comenteaza
De multe ori ne dorim sa pastram intiparite in suflet si minte anumite imagini pe care le vedem si [..]
citeste si comenteaza
Te-ai gandit vreodata, draga femeie, ca poate prietena sau colega ta este abuzata de catre [..]
citeste si comenteaza
Inca de la inceputul istoriei, oamenii au simtit in ei dorinta de a nu fi singuri. Acest lucru s-a [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate