Independenta, noua prioritate a femeii!

Femeia apreciaza stabilitatea financiara. Doreste o independenta a sa. O femeie capabila nu accepta sa fie intretinuta de un oarecare "sponsor". Refuza sa i se ofere totul pe tava, iar ca reconpensa sa fie la mana acelei persoane.

Fiecare femeie isi doreste o familie, copii, o cariera de succes, dar toate acestea la un loc sunt realizabile intr-un procent destul de mic. Nu pentru ca nu ne-am dori sau nu am fi capabile, nu, ci pentru simplul fapt ca femeia din ziua de azi prefera sa-si satisfaca singura necesitatile umane. Ea doreste o independenta financiara in ciuda unei variante precum familia, casatoria. Prioritar este o implinire profesionala, care sa-i satisfaca orice pofta si dorinta.

Nu este nicio greseala in a-ti dori o situatie materiala mai buna, un trai mai confortabil. Greseala este sa nu-ti doresti, sa-ti fie incomod si "lene" sa gandesti sa faci ceva productiv pentru viata ta si a celor dragi, femilie, copii, etc.

In vremurile de azi femeile au aceleasi sanse ca si barbatii. Nu mai avem scuze ca nu se poate, trebuie doar sa ne dorim. De multe ori femeile isi indeplinesc mai bine sarcinile decat barbatii. Acesta este un alt motiv pentru care independenta o putem trece in locurile fruntase in viata fiecaruia.

 

Independenta, prioritatea mea!

A fi independente este echivalentul cu a ne implini un vis. Visul acesta poate deveni real cu ambitie si multa concentrare asupra a ceea ce ne dorim. Independenta ne face stabile si sigure pe noi, ca femei. Ne dorim acea independenta pentru a nu depinde de nimeni si de nimic. Suntem in cautarea acelei sigurante a zilei de maine, care sa ne dea putere sa mergem mai departe. Alergam dupa momentul in care suntem liber albitru cu viata noastra, in deciziile pe care le luam. Dorim sa fim diresc responsabile in urma deciziilor luate, numai asa invatam si ne autoeducam.

Independenta contribuie la acest aspect destul de important al vietii fiecarei femei, avand in vedere timpurile pe care la traim. Sigur, usoare nu sunt, nici grele, insa dificile cu siguranta. A fi independenta aste un act de invingatoare. Este un act de curaj si un rezultat pe masura. Frica nu-si are locul atunci cand vine vorba de noi si de ceea ce ne dorim.

A ne dori sa ne fie bine este o dovata ca ne iubim suficient de mult pe noi insine. O femeie poate demonstra cel mai bine acest lucru. A trece independenta financiara pe primul loc inainte familiei este o dovada de maturitate. O familie trebuie creata, intretinuta cu multa dragoste, dar si cu un suport financiar. Un copil nu are puterea sa intelega ca un lucru pe care si-l doreste nu poate sa aibe acces la el.

Aceste motive ar fi suficient de puternice pentru a te determina sa lupti si sa invingi batalia cu independenta financiara, care sa te indeparteze de titlul "intretinuta".

Refuza categoric acest statut de intretinuta, nu-ti va aduce niciun avantaj decat acela de a nu face nimic si dezavantajul de a fi la mana celui care te intretine.

Nu face greseala sa te complaci. Nu vei rezista acestui lucru mult timp. Cand vei ajunge la epuizare, vei taia din radacini. Timpul te va trimite acolo de unde ai pornit. Diferenta este ca atunci vei gandi mult mai intens ce drum vei alege.

Un articol de: Adela Lupse

Nota obtinuta:
8.7 (7 voturi)
2487 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Redactor-Colaborator Luni, 24 Septembrie 2012

Etichete pentru acest articol:S-ar putea sa va intereseze si:

Vine o zi cand copiii parasesc casa parinteasca - fapt dureros pentru parinti. Unii se [..]
citeste si comenteaza
Vorbim de lucruri mici, nu de schimbarea lumii, a cursului istoriei si nici macar a celor [..]
citeste si comenteaza
Unii oameni se nasc maturi. Altii nu se maturizeaza niciodata. Cu toate ca lucreaza, se [..]
citeste si comenteaza
Uneori din neputinta, alteori din teama de nepravazut, alteori doar pentru ca nu dorim sa [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Suntem intr-o lume plina de balbaieli psihologice, de comentarii ce se vor sa ne faca sa ne simtim [..]
citeste si comenteaza
Dragele mele, a venit si toamna, si odata cu ea pe umerii, sufletul si mainile noastre...o [..]
citeste si comenteaza
Ne-au spus povesti captivante, ne-au purtat pasii prin cele mai neobisnuite cotloane ale [..]
citeste si comenteaza
O combinatie de 7 plante care iti aduce un surplus de energie, iti intareste sistemul imunitar, [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate