Femeia si vulnerabilitatea

Fiecare dintre noi simte saptamanal trairi precum: stres, tensiuni, teama, tristete, ingrijorare, instabilitate, furie si multe alte emotii care sunt identificate de multe ori ca: vulnerabilitate.

De interes: Ateliere de dezvoltare personala prin arta

Vulnerabilitatea, conform unei definitii simple din dictionar, este ceva ce poate fi usor ranit, atacat cu usurinta, o parte a noastra defectuoasa. Foarte des auzim expresia: "Nu trebuie sa fii slab, fii curajos"!

A fi curajos inseamna a spune deschis ce ai pe inima, a te deschide in fata celuilalt, cu toate calitatile si defectele tale. A fi curajos nu inseamna a-ti nega sau suprima vulnerabilitatea, ci a-ti asuma propria vulnerabilitate. Toti fugim de suferinta. Cand avem o durere la nivelul corpului, o durere acuta de cap, tuse sau raceala luam o pastila si durerea fizica trece. Traim intr-o societate la minut in care avem asteptarea ca alegand bine, a lua decizii bune, sa traim doar emotii pozitive incercand sa eliminam sau sa indepartam de noi orice forma de suferinta. Ceea ce multi nu inteleg e ca nu avem un buton pe care sa apasam si sa distruga emotiile negative. Evitarea permanenta a oricarei neplaceri face imposibila bucuria autentica.

Vulnerabilitatea este instrumentul de masura al curajului. Sa afirmi ''sunt vulnerabil= inseamna sa ai curaj sa-ti asumi oscilatiile emotionale, furia pe care o simti uneori, tristetea sau gandirile negre, frica pe care o simti in viata".

Daca ai dificultati in trairea emotiilor pozitive, daca te simti amortita, daca ai trecut printr-o perioada mai dificila si vrei sa te protejezi chiar cu riscul de a nu mai simti nici emotiile pozitive practica bucuria, practica rasul, jocul, dansul sau orice alta activitate care te face sa traiesti. Danseaza ca si cum nu te-ar vedea nimeni. Canta ca si cum nu te-ar asculta nimeni. Iubeste ca si cum nu ai putea fi niciodata ranit si traieste ca si cum te-ai afla in paradis.

Am realizat ca zidurile de aparare si autoprotejare nu functioneaza.

Am reusit sa daram ziduri in momentul in care nu mi-a mai fost frica de oameni, de parerea lor, de critica, de dorinta mea de a fi perfecta.

Imi era teama sa le permit celorlalti sa vada si partile mele vulnerabile si nu aceasta era imaginea pe care o doream pentru mine. Eu doream sa apar puternica, de neatins. Am crezut ca aceasta vor oamenii sa vada la mine.

De indata ce mi-am permis sa fiu vulnerabila, am observat cum se deschid oamenii fata de mine, am reusit sa fiu mai eficienta in conexiunile de lucru. Si toate acestea fara sa ma inchid, sa ma ascund si sa fug de ceea ce sunt cu adevarat. Pe masura ce am inceput sa ma cunosc si sa ma accept, cand am fost in regula cu cine sunt, nu mi-a fot teama.

Am devenit autentica! Ai nevoie de multa forta ca sa devii vulnerabil.

De ce este vulnerabilitatea femeii atractiva pentru barbati?

Ai nevoie de curaj ca sa iti dai voie sa devii vulnerabil in fata celorlalti. Desi am crezut ca este un semn de slabiciune, nu este. Vulnerabilitatea este cea mai importanta demonstratie de feminitate si atractivitate, mai imbatabila decat orice strategie de seductie la care te gandesti. Le arata barbatilor cine esti de fapt ca sa stie ca se indragostesc de tine si nu de un personaj fals care nu are nici o legatura cu persoana ta.

Te scapa de grija constanta de a juca un rol care nu iti apartine. Cand esti in permanenta legatura cu tine, ai mai multa energie si incredere in deciziile tale, in orice situatie.

Adevarata personalitate va atrage in jurul tau oameni care se potrivesc felului tau de a fi si vei dezvolta astfel relatii deschise si sanatoase. Devii mai deschisa si receptiva la tot ce e in jurul tau.

Un articol de: Anca Dinu

Nota obtinuta:
10 (2 voturi)
2086 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Redactor-Colaborator Luni, 05 Octombrie 2015

Etichete pentru acest articol:

ce este vulnerabilitatea, despre vulnerabilitate


S-ar putea sa va intereseze si:

Oamenii se trezesc, zi de zi, si fac acelasi lucru. Oamenii vad lumina soarelui numai [..]
citeste si comenteaza
Pentru ca lunile de inceput ale anului au ca principale evenimente sarbatori ale [..]
citeste si comenteaza
Se apropie Ziua Indragotitilor si deja Internetul este luat cu asalt. Toata lumea copiaza [..]
citeste si comenteaza
„Cine spune ca fericirea nu se poate cumpara, o spune pentru ca nu stie unde se [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Primavara esti cea mai minunata fata, Cand vrei sa revendici a iernilor erata... [..]
citeste si comenteaza
Avem o problema si trebuie sa o rezolvam. Iata ce intrebari pas cu pas trebuie sa avem listate [..]
citeste si comenteaza
Toamna este un anotimp fascinant, care ne invaluie in caldura si culorile unei iubiri statornice. [..]
citeste si comenteaza
In sezonul primavara- vara 2013, se poarta coafurile cat mai naturale, mizand astfel pe o aranjare [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate