Sfaturi pentru amenajarea locuintelor mici
Amenajarea caselor mici este o problema? Este drept ca tuturor ne-ar placea sa avem case mari, eventual cu piscina si tot tacamul, ca in filme. Dar cei mai multi dintre noi dispunem, totusi, de locuinte destul de mici, care sa ne ofere strictul necesar si bineinteles, confortul.
Pentru ca un spatiu mai mic trebuie guvernat mai bine, m-am gandit sa vin cu o mana de ajutor oferindu-va cateva ponturi, din experienta, despre cum sa amenajati locuintele mici astfel incat sa fie deopotriva cochete, confortabile si spatioase.
In primul rand, alegeti o culoare potrivita a vopselei. Culorile ceva mai deschise sau pastelate iti vor lasa impresia de mai mult spatiu, in timp ce culorile inchise vor da efectul de spatiu si mai mic. In locuintele mici, daca esti adepta stilului clasic, elegant, boem, poti incerca mocheta pufoasa si deopotriva tapetul. Aceste doua elemente ii vor da intimitate si eleganta.
Locuintele mici au nevoie de foarte multa ordine. Incearca amenajarea sufrageriei intr-un mod simplu, care sa te caracterize, lasand la o parte „ce au altii”. O canapea confortabila, un corp de biblioteca, eventual cu suportul televizorului incorporat si eventual doua fotolii si o masuta, pot fi arhi-suficiente si puse exact la locul lor. Nu-ti va lipsi nimic din ce poti avea nevoie intr-o sufragerie si te vei simti si bine. Corpul ales in sufragerie trebuie sa iti permita sa depozitezi inauntru, in dulapuri inchise, eventuale lucruri pentru care nu ai loc (seturi, vesela, dvd-uri, cd-uri, etc), iar spatiile deschise sa iti permita sa oferi si cartilor un loc bun.
Dormitorul este bine sa se rezume la strictul necesar: incearca stilul hotelier. Un pat mare pe mijloc, doua noptiere de o parte si de alta, sifonierul\ dressingul si un suport decent ca marime, pentru eventuale decoratiuni de atmosfera si un televizor. Poti umple camera, daca simti nevoia, cu eventuale corpuri suspendate sau tablouri insa nu o supra-aglomera cu mobilier.
In cazul in care mai ai o a treia camera, doar pentru tine sau daca sunteti un cuplu, o puteti amenaja ca pe un al doilea dormitor unde pe langa pat sa aveti mai multe corpuri de mobilie, inchise (potrivite si ca marime si ca design, necesitate) in care sa va depozitati lucrurile care nu incap, in ordine, lucrurile pe care le folositi mai rar sau sezonier. In cazul in care camera este destinata copilului, cel mai simplu pentru a obtine deoporiva utilitate si spatiu (spatiul este problema, nu?) recurgeti la un pat cu mobilier incorporat, lateral si suspendat. In felul acesta ii va ramane loc pentru birou si spatiu de joaca. Mai ales ca de regula, acest tip de mobilier are sub pat o lada speciala si pentru jucarii.
Pentru a oferi eleganta unei locuinte mici, obiectele decorative de genul mastilor, tablourilor, lumanarelelor parfumate sau florile sunt cele mai potrivite pentru ca nu iti ocupa din spatiul propriu-zis utilizat, circulat.
Bucataria - care deseori este mica - este bine sa o amenajezi tot cu mobilier suspendat pentru a te putea misca in voie. Iar pentru baie, principala noastra sugestie este sa imbraci peretii in oglinzi (nu, nu este costisitor), cel putin peretii pe care ii ai in fata atunci cand intri in baie. Oglinzile iti dau impresia de spatialitate!
Succes!
Postat de: Sorina-Corneanu Miercuri, 26 Iunie 2013
amenajari interioare, design interior, amenajari camere mici
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Creeaza o ambianta Zen intr-un Sushi Bar: idei de amenajare si decor
- Ergoterapia si Parkinson: Cum sa imbunatatesti calitatea vietii prin activitati zilnice
- Microfoanele lavaliera vs. microfoanele shotgun: care este mai potrivit pentru podcast?
- Stilouri Pelikan: ce sa alegi pentru copilul tau?
- De ce sa alegi produse de carmangerie provenite de la ferme certificate?