Dressingul, fita sau necesitate?
Pentru femeia moderna, dressingul nu mai reprezinta de mult o fita ci, mai degraba, o necesitate intrucat timpul este limitat, nu isi poate permite sa il iroseasca stand si cautand nervoasa prin sertare sau…calcand haine dimineata, deoarece nu are unde sa le puna in dulap.
Trebuie sa aratam impecabil la serviciu, pentru a face o impresie cat mai buna colegilor, angajatilor sau clientilor. Astfel, pentru a avea dressingul mult visat, este bine sa tinem seama de o serie de criterii:
Unde amplasez dressingul
Daca locuiesti la bloc, este bine sa reamenajezi o veche debara sau sa utilizezi asa-zisul spatiu mort de pe holuri. In acest caz, este de recomandat sa ai un dressing cu usi glisante, nu cu usi care se deschid in exterior, pentru a nu te incomoda. Daca esti printre norocoasele care locuiesc la casa, este bine sa iti amenajezi o incapere speciala cu rol de dressing. In felul acesta scapi de inesteticele sifoniere care mai mult incarca o camera si creeaza impresia de spatiu restrans. De cele mai multe ori, pentru aceste sifoniere parca nu gasesti un spatiu potrivit si reprezinta o “sursa” inepuizabila de vanatai. Daca ai o scara interioara, o scara de acces la etaj, poti utiliza spatiul mort de sub pentru a amplasa acolo o serie de sertare in care sa iti depozitezi incaltamintea sau alte obiecte de dimensiuni mai mici.
Ce inseamna dressing functional
Dressingul functional trebuie sa cuprinda atat rafturi pentru haine (impachetate sau puse pe umerase), cat si pentru acccesorii (genti, pantofi, curele, esarfe). In comert exista in prezent o diversitate cutii speciale pentru depozitate, care te ajuta sa ordonezi toate obiectele vestimentare. Astfel, vei gasi cutii de depozitare pentru accesorii, umerase speciale pentru esarfe si cravate, umerase multiple pentru pantaloni, suport de pantofi.
Cum amenajam dressingul
In functie de anotimp sau necesitate, este bine sa amenajam dressingul astfel incat sa avem la indemana, pe rafturile de jos, hainele pe care le purtam mai des. Pe rafturile de sus, este bine sa depozitam hainele si accesoriile pe care le utilizam ocazional. Oricum, ar fi bine sa avem la indemana o scara plianta, de dimensiuni reduse, care poate fi folosita in situatia in care ne dorim un acces mai usor la rafturile superioare.
Ce nu trebuie sa lipseasca dintr-un dressing bine conceput
In cazul in care nu exista lumina naturala, trebuie procurat un sistem de lumini care se va activa in momentul deschiderii usilor. De asemenea, ar fi bine ca dressingul sa aiba un sistem de ventilatie care sa asigure aerisirea si eliminarea mirosurilor neplacute. Si, mai ales, nu trebuie sa lipseasca...rochia pe care am vazut-o aseara in vitrina, pe cand ne intorceam de la serviciu!
Postat de: Daniela-Dumitrescu Marți, 03 Martie 2015
dressing, articole vestimentare, reamenajare
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa