Asigurarea locuintei. Merita sa iti asiguri casa?

Ti-ai asigurat casa? Stii ce riscuri acopera o asigurare?

De ce sa ne asiguram casa?

Daca dorim sa fim in siguranta, noi si persoanele dragi noua, ar trebui sa ne facem o asigurare de imobil. Casa noastra este acasa, locul unde ne simtim cel mai bine, locul in care ne relaxam dupa o zi de lucru, locul in care petrecem cele mai frumoase momente alaturi de cei dragi. Cum ati reactiona daca din cauza unui incendiu sau a unui cutremur ati ramane fara casa? Ati putea sa suportati toate daunele?

Din data de 15.07.2010, in conformitate cu Legea nr. 260/2008 toti proprietarii de imobile cu destinatia de locuinte au obligatia sa le asigure.

Puteti fie sa va faceti o asigurare obligatorie care acopera doar riscurile  cerute de lege si anume riscurile de cutremur, inundatii si alunecari de teren, fie sa incheiati o asigurare facultativa care va protejeaza de mult mai multe riscuri. Chiar daca asigurarea facultativa acopera mai multe riscuri, nu inseamna neaparat ca va fi mult mai scumpa. Pretul poate fi acelasi ca si la asigurarea facultativa sau putin mai mare.

 

Ce riscuri acopera asigurarea facultativa?

Cu asigurarea facultativa va puteti asigura locuinta, cat si bunurile din aceasta. Puteti sa beneficiati de servicii de asistenta tehnica, puteti chiar sa va asigurati impotriva unor daune pe care dumneavoastra le provocati, neintentionat, vecinilor. Contractand o astfel de asigurare va protejati impotriva unui numar foarte mare de riscuri care pot sa apara in cele mai neasteptate momente. Iata cateva din cele mai importante riscuri acoperite, pe langa cele impuse de lege: furtul, avarii la instalatia electrica, avarii la centrala termica, avarii la conducta de apa si canalizare, acoperisurile cladirilor, inundarea vecinilor, accidente intamplate prietenilor sau cunostintelor in interiorul imobilului asigurat.

Asigurarea imobilului poate fi platita si in rate. Este de preferat sa fiti fideli aceleasi firme de asigurari si astfel veti beneficia si de reduceri.

Pentru incheierea unei asigurari este nevoie sa va prezentati la o firma de asigurare sau la un broker si sa prezentati cartea de identitate. Datele furnizate de dumneavoastra vor fi trecute in asigurare, asadar este bine sa va uitati inainte pe actele imobilului incat sa stiti cu aproximatie anul constructiei, ce materiale au fost folosite la constructie si suprafata utila a locuintei.

Suma minima asigurata obligatorie este de 20.000 Euro. Fiecare proprietar alege suma la care doreste sa isi asigure imobilul, de aceasta suma depinzand in mare parte si prima de asigurare.

Asadar, suma minima de plata a unei prime de asigurare este in jur de 90 lei, suma care poate fi platita si in rate. Nu este o suma foarte mare daca stati sa va ganditi ca va protejati impotriva unor evenimente neplacute.

Chiar daca dezastrele naturale sunt mai rare, incendiile, inundatiile cauzate de vecini sau vecinilor sunt neplaceri care se pot intampla oricand, oricui.

Un articol de: Maria Stefanescu

Nota obtinuta:
10 (8 voturi)
3121 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Redactor-Colaborator Miercuri, 23 Ianuarie 2013

Etichete pentru acest articol:

asigurari, asigurare locuinta, asigurare casa


S-ar putea sa va intereseze si:

Zilele acestea televiziunile ne-au asaltat cu informatii triste, mai ales ca ele aduc in [..]
citeste si comenteaza
De multe ori poate te-ai gandit ca ai dori si tu sa ai ce are vecinu'? Sa faci ce face [..]
citeste si comenteaza
Lumea de astazi, marcata de globalizare si tehnologizare, ne ofera mai multe posibilitati [..]
citeste si comenteaza
Uitandu-ne in jurul nostru, vedem zilnic studenti, someri, freelanceri, ba mai nou, chiar [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Craciun magic, seara magica, atingere magica, iubire magica - oamenii vorbesc despre magie cand [..]
citeste si comenteaza
Femeile au o capacitate extraordinara de autocritica. Este un lucru care ne ajuta sa mergem mereu [..]
citeste si comenteaza
Cand frica-mi e de tot ce ma-nconjoara, Langa tine insa, greul pare o zicala. [..]
citeste si comenteaza
Cromoterapia, sau terapia prin culori este una din cele mai vechi practici medicale ale lumii. [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate