Tu cand ai incetat sa existi?

Banii, daca nu va aduc fericirea, va ajuta sa traiti mizerabil in confort. Tu ce parere ai despre asta? Intreb si deschid acest subiect ca urmare a catorva discutii purtate, auzite, (re)simtite in ultima perioada.


Oamenii au inceput sa transforme banul in principalul scop in viata, incetand sa mai existe. Transformarea tot mai radicala din ultima perioada, a oamenilor in obiecte ale muncii, a determinat o robotizare de ansamblu a societatii.
Avand ca principala tinta banii, oamenii se concentreaza pe obtinerea lor, ignorand orice alte scopuri, activitati si principii. Treptat inceteaza sa mai existe. Nimeni nu mai stie de existenta lor asa cum la un moment dat nici ei nu vor mai sti exact cine sunt, ce vor, ce le place sau daca sunt cu adevarat fericiti. Vor ajunge in punctul in care nestiind exact ce vad in oglinda, vor avea nevoie ca altcineva sa le spuna cine sunt de fapt. Si nu va mai avea cine. Se vor trezi singuri, sclavi ai banului.

Tu de ce lucrezi?

Putini mai sunt cei care desi au bani lucreaza cateva ore zilnic, din placere. Pentru marea majoritate insa, jobul este o necesitate. Lucram pentru a castiga bani, pentru a ne intretine ulterior. Dar ce se intampla atunci cand iti rezumi viata la job si bani? Atentie: nu mai are vacante, nu poate avea o familie, nu intretine o relatie stabila, pentru ca pleaca dimineata, se intoarce seara tarziu, mananca pe fuga, doarme si a doua zi o ia de la capat. Pleaca din scurta vacanta de 3 zile pe an atunci cand cineva de la job il cauta, doar pentru ca este umil si sclavul sefului, incetand sa mai fie doar un angajat, isi neglijeaza partenerul de viata si in final si pe sine ramanand singur. Iata portretul celui care a incetat sa mai existe.

Toate acestea se intampla pentru ca isi implanteaza ideea de a face bani. Si nu la fel cum o fac ceilalti. Ci intr-un mod aparte, dur, absurd, egoist, insensibil. Se rezuma la a face bani si inceteaza la a face bani pentru a trai incepand sa traiasca pentru a face bani. De atunci renunta fara sa stie chiar, de multe ori, la a trai, axandu-se pe notiunea de castig. Si pe masura ce castigul se mareste, ar vrea si mai mult.


Fericirea ta e direct proportionala cu banii pe care ii castigi?


Omul care a incetat sa mai existe se gandeste numai la bani. Toate planurile sunt legate de bani, nu face nimic din ce-i place daca nu-i aduce bani, nu face nimic din ce nu i-ar aduce bani, condamna orice pierdere de timp care nu aduce castig, precum si celelalte meserii care nu aduc celui ce ne onoreaza, bani!


Nu se multumeste niciodata cu a avea destul, a-si permite, a trai, ci intotdeauna vrea mai mult. Si mai mult. Si mai mult. Renunta la tot in favoarea jobului al carui sclav devine pe masura ce banii se inmultesc. (sau nu neaparat). Nu-l intereseaza familia, viata personala mai poate astepta, si traieste asupra ideii ca daca are bani va fi fericit, va avea tot si va iesi din randul celor care au grija banului. Acesti oameni, nu numai ca nu-i vor intelege pe cei care se impart cu daruire intre job, familie, viata proprie, ci ii si judeca pentru ca se multumesc cu o decenta ce nu le permite totul. Ceea ce nu stiu ei este ca de fapt echilibrul tocmai aici se afla. In capacitatea de a fi fericit, fara a te limita la o singura cale a vietii. Ei pot, el nu! Si nici nu vrea. Nu-l intereseaza alta fericire decat cea de a avea bani permanent fara sa-i dramuiasca in vreun fel. Nu-l doare singuratatea in momentul in care tratata ca un part time, perechea de viata pleaca. Nu-l intereseaza decat banul care in final il va transforma intr-un sclav fara posibilitatea eliberarii.
Momentul in care se va naste si in el nevoia fericirii despre care nu stie mai nimic, va fi mult prea tarziu.  Nimeni nu va mai sti nimic despre el pentru ca in scopul lui, el i-a indepartat nemaistiind nimic de ei. Atunci va incepe sa se intrebe cine e si daca exista in vreun fel. Banii pot cumpara un caine, dar numai iubirea il pot face sa dea din coada. Tu ce alegi?

Esti fericit?


Nota obtinuta:
10 (1 vot)
3991 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Sorina-Corneanu Miercuri, 02 Martie 2011

Etichete pentru acest articol:

bani, cariera, viata personala, job, sclavii-banilor, worhalholic


S-ar putea sa va intereseze si:

Daca intr-un articol precedent am vorbit despre cursuri de machiaj, de data aceasta voi [..]
citeste si comenteaza
Traiesc aici, in Ploiesti de mai bine de 48 de ani, poate de aceea simturile si [..]
citeste si comenteaza
Suntem intr-un secol al activitatilor din ce in ce mai mult voluntare. Voluntariatul a [..]
citeste si comenteaza
Depresia este astazi o moda. Tot mai multe persoane se confrunta cu ea; in jurul nostru [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Dragi iubitoare de ceai, preparate delicioase si locuri boeme, am testat un nou local dragut, in [..]
citeste si comenteaza
Alexandra este o persoana foarte colorata in ciuda tuturor problemelor; o persoana care a invatat [..]
citeste si comenteaza
Grijile cotidiene ne coplsesc adesea, ba chiar uneori simtim ca nu mai gasim o cale de iesire. Un [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate