Sfaturi pentru ingrijirea tenului (II)
V-am promis in articolul anterior c-am sa revin cu mai multe informatii despre mastile pentru fata si acum ma tin de cuvant.
Fiecare femeie trebuie sa aiba grija de ea si-o poate face intr-o maniera deloc costisitoare, chiar in incinta propriei locuinte.
Pentru ca exista multe retete de masti pentru fata, in functie de tipul de ten, m-am gandit sa le luam pe rand, ca sa le acordam tuturor atentia cuvenita.
Sa retineti, insa, ca dupa folosirea oricarei masti este indicat sa aplicati o crema hidratanta si sa evitati folosirea produselor de machiaj. Aproape toate mastile prezentate mai jos se folosesc saptamanal. Asadar, sa incepem!
Masti naturale pentru tenul gras si mixt
Masca din ovaz si miere – curata tenul si-l exfolieaza cu delicatete, lasandu-l curat si improspatat. Poate fi folosita si de catre persoanele cu tenul sensibil.
Alchimia: Peste o jumatate de cana de fulgi de ovaz maruntiti (in blender sau sfaramati bine) se adauga o jumatate de cana de miere si apa, amestecandu-se pana devine totul o pasta omogena.
Mod de folosire: Se aplica pe tenul curat (evitand zona ochilor), gat si decolteu, se lasa sa actioneze circa 15 minute iar apoi se clateste cu apa calduta.
Masca din argila si capsuni – indeparteaza celulele moarte, trateaza punctele negre si hraneste tenul. Poate fi folosita si de persoanele care au probleme cu acneea.
Alchimia: O jumatate de cana de capsuni pasate se combina cu 3 linguri de argila alba si 1 lingura de iaurt. Se omogenizeaza bine.
Mod de folosire: Se aplica pe tenul curat (evitand zona ochilor), gat si decolteu, se lasa sa actioneze circa 15 minute, iar apoi se clateste cu apa calda.
Masca cu ou si ceai verde – purifica tenul si-i da fermitate.
Alchimia: Avem nevoie de un ou, sucul unei lamai si o cana de ceai verde. Se amesteca bine toate ingredientele.
Mod de folosire: Se aplica pe tenul curat (evitand zona ochilor), gat si decolteu, se lasa sa actioneze 20 de minute, apoi se clateste cu apa calda.
Masca din argila si suc proaspat de morcovi – curata tenul si-i reda stralucirea, putand fi folosita de toate tipurile de ten.
Alchimia: Ne sunt necesare urmatoarele: 1 lingura de suc proaspat de morcovi, 1 lingurita ulei de masline, 1 lingura argila alba, 1 lingurita de iaurt. Toate se amesteca pana la omogenizare.
Mod de folosire: Se aplica pe fata, se lasa sa actioneze 15 minute, apoi se clateste cu apa calda. Dupa, aplicati o lotiune tonica.
Masca cu flori de cimbrisor – regleaza secretia de sebum.
Alchimia: 50 de grame de cimbrisor se infuzeaza intr-un litru de apa. Veti obtine multa compozitie, insa o puteti pastra linistite la frigider si o puteti folosi zilnic.
Mod de folosire: Se pun comprese pe fata curata, timp de 10-15 minute zilnic.
Masca cu malai – curata tenul si-l hraneste, datorita uleiului de masline din compozitie.
Alchimia: Amestecati o lingurita de malai cu sucul de la o lamaie, o lingurita de lapte si o lingurita de ulei de masline.
Mod de folosire: Se aplica pe toata fata si se lasa sa actioneze 30 de minute, apoi se clateste din abundenta cu apa calda.
Cam acestea sunt mastile testate de mine si care imi plac cel mai mult. Daca voi cunoasteti si altele, postati-le in sectiunea de comentarii!
Urmatorul articol va prezenta masti naturale pentru tenul uscat. Stati pe aproape!
Postat de: Andreea-Ristea Sâmbătă, 22 Octombrie 2011
ingrijirea tenului, masca pentru tenul gras, masca pentru tenul mixt, ou, argila, ulei de masline, lamaie, malai, capsuni, ten uscat, cimbrisor, ceai verde, puncte negre, exfolierea tenului, hidratarea tenului
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Creeaza o ambianta Zen intr-un Sushi Bar: idei de amenajare si decor
- Ergoterapia si Parkinson: Cum sa imbunatatesti calitatea vietii prin activitati zilnice
- Microfoanele lavaliera vs. microfoanele shotgun: care este mai potrivit pentru podcast?
- Stilouri Pelikan: ce sa alegi pentru copilul tau?
- De ce sa alegi produse de carmangerie provenite de la ferme certificate?