Tenul frumos cu sacrificii se tine (I)
De mica am avut probleme cu pielea, pistrui, alunite si mai tarziu, acnee. Am deschis numeroase usi de cabinete medicale si am discutat cu dermatologi, ginecologi si nutritionisti. A fost un proces lung care a cerut foarte multe sacrificii financiare si timp.
Ca si in cazul altor afectiuni, complicatiile dermatologice pot fi prevenite. Fie ca ai un bagaj genetic ce te ajuta sa ai ten ca de portelan, fie ca te confrunti cu probleme, trebuie sa tii cont de cateva sfaturi pe care mi le-au recomandat si mie specialistii. Unele dintre ele le cunosti, dar le si pui in practica?
1. Nu iti pune mana pe fata - gasesti mii de microbi chiar si pe un singur pix.
2. Nu te spala cu sapun - foloseste produse specifice tenului tau sau spuma de ras.S apunul usuca. Nici apa de la robinet nu te ajuta. Cand poti, spala-te cu apa minerala sau plata.
3. Sterge-te cu servetele - evita prosoapele pentru ca acestea mentin bacteriile.
4. Schimba-ti fata de perna o data la doua zile - ea este atinsa si de ten si de par, iar parul are mult mai multe impuritati decat tenul prin simplul fapt ca il speli mai rar.
5. Cand dormi, tine-ti parul strans intr-o coada lejera – vrem sa infrumusetam tenul fara sa distrugem parul.
6. Nu iti tine parul pe fata - este important sa tii bacteriile la distanta.
7. Bea multa apa - si eu m-am plictisit de acest sfat, dar este esential pentru eliminarea toxinelor si mentinerea pielii hidratate.
8. Evita sa iti tii transpiratia pe fata - ea faciliteaza aparitia punctelor negre si a cosurilor pentru ca porii nu pot respira. Foloseste un spray cu apa termala.
9. Mananca fructe si legume, evita prajelile, junck-food-ul, sucurile acidulate - grasimile „rele” si chimicalele din alimente nu aduc niciun beneficiu, dimpotriva, consumul de grasimi poate afecta pielea. Cruditatile contin vitamine si antioxidanti care se folosesc si in produsele farmaceutice sau cosmetice.
10. Nu bea mai mult de o ceasca de cafea pe zi si evita tigarile - pentru ca ele contin toxine,iar acestea se elimina din organism si prin pori.Nu ai nevoie sa ii blochezi cu chimicale. Un ten care nu respira imbatraneste mai repede si isi pierde din elasticitate si stralucire.
11. Evita soarele, iar daca ai probleme cu acneea, nici nu se pune problema sa te atinga vreo raza - daca ai impresia ca pielea ta pare mai frumoasa, fina si stralucitoare dupa bronz sau daca ai probleme cu cosurile si ai remarcat ca ti-au trecut dupa ce ai stat la soare, opreste-te pana nu e prea tarziu, altfel in toamna vei avea un puseu. Foloseste o crema de protectie cu SPF 50 mai ales daca ai pielea alba sau alunite. Cancerul nu este un mit!
Postat de: Alina-Popescu Miercuri, 23 Iunie 2010
frumusete, sfaturi, dermatologie, ten
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Lista celor mai eficiente plante medicinale in tratarea metroragiei
- La plaja alaturi de copii - ce trebuie sa avem cu noi in geanta
- Importanta unui control regulat al vederii pentru imbunatatirea sanatatii ochilor
- Cum poate fi diagnosticata narcolepsia ("boala somnului")?
- Pesto de leurda: Reteta perfecta pentru un pranz rapid