Iaurtul - secretul longevitatii

Hranitor si racoritor, gustare intre mese sau aliment de baza la micul dejun, iaurtul reprezinta o sursa importanta de vitamine si minearale benefice organismului, fiind considerat de cercetatori secretul longevitatii.

Iaurtul este un aliment viu, la fel ca legumele si fructele. Studiile au demonstrat ca poate spori longevitatea, intarind imunitatea si protejand organismul. Principalul avantaj al iaurtului este calciul, care sa asimileaza mai usor si mai bine din iaurt decat din lapte. 100 ml de iaurt ne furnizeaza 190 mg de calciu, in timp ce aceeasi cantitate de lapte integral, ne furnizeaza doar 115 mg de calciu.

Valoarea nutritiva a iaurtului prezinta o serie de avantaje comparativ cu alte alimente, si anume: proteine, vitamine (A, D, B2, B5, B6, B12), calciu, lactoza, fosfor, iod, potasiu, zinc, magneziu.

Datorita continutului sau, iaurtul reduce riscul bolilor cardiovasculare, previne cresterea colesterolului, tulburarile gastrointestinale si are un impact pozitiv asupra florei intestinale

Istoria iaurtului143046_4283.jpg

Iaurtul a luat nastere in zona balcanica, fiind preparat de catre un medic din Constantinopol, iar din ordinul regelui Francisc I a fost adus in Franta pentru a-l folosi drept leac pentru suferinta sa.

La inceputul secolului 20, la Paris, un cercetator rus a fost primul om care a studiat iaurtul in laborator. Apoi a aratat cum consumul frecvent de iaurt este benefic pentru sanatate.

De ce sa alegem iaurtul?

Iaurtul ajuta la controlul tensiunii arteriale, prin cantitatile importante de calciu, potasiu si magneziu.

Iaurtul are un rol benefic in prevenirea alergiilor.

Iaurtul combate osteoporoza si mentine rezistenta sistemului osos.

Iaurtul contine bacterii benefice, care impiedica inmultirea germenilor in intestin si imbunatateste tranzitul intestinal, find de mare ajutor in cazul ulcerului sau dupa un tratament cu antibiotice.

Proprietatile pe care le are in prevenirea unor boli si mentinerea la un nivel normal a functiilor vitale a facut din acest produs un adevarat izvor de sanatate transmis din generatie in generatie, pe firul istoriei.

Nota obtinuta:
10 (10 voturi)
2818 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Alexandra-Lupsa Luni, 17 Ianuarie 2011

Etichete pentru acest articol:

iaurt, importanta-iaurtului, vitamine, minerale, calciu, valoare-nutritiva, boli-cardiovasculare, colesterol, sistem-osos, prevenirea-bolilor, intarirea imunitatii


S-ar putea sa va intereseze si:

Suplimentele alimentare sunt de mare ajutor pentru sanatatea si starea noastra de bine. [..]
citeste si comenteaza
Cancerul este o boala care se pare ca in ultimii ani a inceput sa faca ravagii. Tot mai [..]
citeste si comenteaza
Planta aromatica mediteraneana cu frunze vesnic verzi, dantelate si lucioase, cu miros [..]
citeste si comenteaza
Cicoarea este denumita stiintific ‘chihorium intybus’. Ea este o planta perena, [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Stralucirea si frumusetea parului depind foarte mult de mici amanunte de ingrijire. Neglijentele [..]
citeste si comenteaza
Pentru ca tot se apropie Craciunul, iata o reteta de fursecuri, numai bune de gustat in seara de [..]
citeste si comenteaza
In decursul vietii, talpile noastre sunt cele mai solicitate, ele suportand greutatea intregului [..]
citeste si comenteaza
Timisoara este o destinatie tentanta gratie ofertei sale arhitecturale, dar si numarului mare de [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate