Iaurtul - secretul longevitatii

Hranitor si racoritor, gustare intre mese sau aliment de baza la micul dejun, iaurtul reprezinta o sursa importanta de vitamine si minearale benefice organismului, fiind considerat de cercetatori secretul longevitatii.

Iaurtul este un aliment viu, la fel ca legumele si fructele. Studiile au demonstrat ca poate spori longevitatea, intarind imunitatea si protejand organismul. Principalul avantaj al iaurtului este calciul, care sa asimileaza mai usor si mai bine din iaurt decat din lapte. 100 ml de iaurt ne furnizeaza 190 mg de calciu, in timp ce aceeasi cantitate de lapte integral, ne furnizeaza doar 115 mg de calciu.

Valoarea nutritiva a iaurtului prezinta o serie de avantaje comparativ cu alte alimente, si anume: proteine, vitamine (A, D, B2, B5, B6, B12), calciu, lactoza, fosfor, iod, potasiu, zinc, magneziu.

Datorita continutului sau, iaurtul reduce riscul bolilor cardiovasculare, previne cresterea colesterolului, tulburarile gastrointestinale si are un impact pozitiv asupra florei intestinale

Istoria iaurtului143046_4283.jpg

Iaurtul a luat nastere in zona balcanica, fiind preparat de catre un medic din Constantinopol, iar din ordinul regelui Francisc I a fost adus in Franta pentru a-l folosi drept leac pentru suferinta sa.

La inceputul secolului 20, la Paris, un cercetator rus a fost primul om care a studiat iaurtul in laborator. Apoi a aratat cum consumul frecvent de iaurt este benefic pentru sanatate.

De ce sa alegem iaurtul?

Iaurtul ajuta la controlul tensiunii arteriale, prin cantitatile importante de calciu, potasiu si magneziu.

Iaurtul are un rol benefic in prevenirea alergiilor.

Iaurtul combate osteoporoza si mentine rezistenta sistemului osos.

Iaurtul contine bacterii benefice, care impiedica inmultirea germenilor in intestin si imbunatateste tranzitul intestinal, find de mare ajutor in cazul ulcerului sau dupa un tratament cu antibiotice.

Proprietatile pe care le are in prevenirea unor boli si mentinerea la un nivel normal a functiilor vitale a facut din acest produs un adevarat izvor de sanatate transmis din generatie in generatie, pe firul istoriei.

Nota obtinuta:
10 (10 voturi)
2650 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Alexandra-Lupsa Luni, 17 Ianuarie 2011

Etichete pentru acest articol:

iaurt, importanta-iaurtului, vitamine, minerale, calciu, valoare-nutritiva, boli-cardiovasculare, colesterol, sistem-osos, prevenirea-bolilor, intarirea imunitatii


S-ar putea sa va intereseze si:

Daca adormiti cu greu seara, aveti un somn agitat sau vreti sa dormiti adanc, alegeti un [..]
citeste si comenteaza
Medicamentele nu sunt indicate intotdeauna pentru rezolvarea unor probleme sau pentru [..]
citeste si comenteaza
Ne-am obisnuit deja cu multiplele minuni ale naturii. Ne tratam deja de multa vreme cu [..]
citeste si comenteaza
Probabil ca auzi deseori in jur ca este bine sa fii creativ, intalnesti oameni creativi, [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Dupa ce a trecut jumatate din luna decembrie, ne gandim ca peste putin timp vom impodobi bradul, [..]
citeste si comenteaza
Lipsa de energie a devenit o obisnuinta pentru fiecare dintre noi. Sa ne mai miram ca, uneori, ne [..]
citeste si comenteaza
Walt Disney a trait 65 de ani prin personajele create. Prin linile creionului sau au prins viata [..]
citeste si comenteaza
Pentru ca tot se apropie Craciunul, iata o reteta de fursecuri, numai bune de gustat in seara de [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate