Iaurtul - secretul longevitatii

Hranitor si racoritor, gustare intre mese sau aliment de baza la micul dejun, iaurtul reprezinta o sursa importanta de vitamine si minearale benefice organismului, fiind considerat de cercetatori secretul longevitatii.

Iaurtul este un aliment viu, la fel ca legumele si fructele. Studiile au demonstrat ca poate spori longevitatea, intarind imunitatea si protejand organismul. Principalul avantaj al iaurtului este calciul, care sa asimileaza mai usor si mai bine din iaurt decat din lapte. 100 ml de iaurt ne furnizeaza 190 mg de calciu, in timp ce aceeasi cantitate de lapte integral, ne furnizeaza doar 115 mg de calciu.

Valoarea nutritiva a iaurtului prezinta o serie de avantaje comparativ cu alte alimente, si anume: proteine, vitamine (A, D, B2, B5, B6, B12), calciu, lactoza, fosfor, iod, potasiu, zinc, magneziu.

Datorita continutului sau, iaurtul reduce riscul bolilor cardiovasculare, previne cresterea colesterolului, tulburarile gastrointestinale si are un impact pozitiv asupra florei intestinale

Istoria iaurtului143046_4283.jpg

Iaurtul a luat nastere in zona balcanica, fiind preparat de catre un medic din Constantinopol, iar din ordinul regelui Francisc I a fost adus in Franta pentru a-l folosi drept leac pentru suferinta sa.

La inceputul secolului 20, la Paris, un cercetator rus a fost primul om care a studiat iaurtul in laborator. Apoi a aratat cum consumul frecvent de iaurt este benefic pentru sanatate.

De ce sa alegem iaurtul?

Iaurtul ajuta la controlul tensiunii arteriale, prin cantitatile importante de calciu, potasiu si magneziu.

Iaurtul are un rol benefic in prevenirea alergiilor.

Iaurtul combate osteoporoza si mentine rezistenta sistemului osos.

Iaurtul contine bacterii benefice, care impiedica inmultirea germenilor in intestin si imbunatateste tranzitul intestinal, find de mare ajutor in cazul ulcerului sau dupa un tratament cu antibiotice.

Proprietatile pe care le are in prevenirea unor boli si mentinerea la un nivel normal a functiilor vitale a facut din acest produs un adevarat izvor de sanatate transmis din generatie in generatie, pe firul istoriei.

Nota obtinuta:
10 (10 voturi)
2674 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Alexandra-Lupsa Luni, 17 Ianuarie 2011

Etichete pentru acest articol:

iaurt, importanta-iaurtului, vitamine, minerale, calciu, valoare-nutritiva, boli-cardiovasculare, colesterol, sistem-osos, prevenirea-bolilor, intarirea imunitatii


S-ar putea sa va intereseze si:

Ce suntem noi fata in fata cu o carte? Despre cum cartea ia fiinta odata ce raportul [..]
citeste si comenteaza
Homeopatia, un ghid pe intelesul tuturor. Cati dintre noi nu am fost odata in viata [..]
citeste si comenteaza
Fiecare dintre noi alege ce anume doreste sa manance, ce meniu vrea sa ii devina de baza, [..]
citeste si comenteaza
Dureri de rinichi? Iata solutii! Rinichii reprezinta un organ extrem de important in buna [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Asa cum ati citit in prima parte a articolului, voi continua cu sfaturi pentru o piele sanatoasa, [..]
citeste si comenteaza
Lipsa de energie a devenit o obisnuinta pentru fiecare dintre noi. Sa ne mai miram ca, uneori, ne [..]
citeste si comenteaza
Una dintre cele mai recente descoperiri in materie de infrumusetare si ingrijire corporala este [..]
citeste si comenteaza
In ziua de 30 noiembrie, milioane de oameni isi serbeaza ziua de nume. Cu o zi inainte de Ziua [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate