Este real: Coca Cola afecteaza sanatatea

coca-cola_logo

Foarte multi dintre noi sunt amatori ai acestei bauturi carbogazoase. O comandam de fiecare data cand iesim cu prietenii? Sau face parte din rutina zilnica? Merge bine si cu o tigara, in pauza de masa, adevarat. Insa nu merge bine si la sanatate. Iata cateva explicatii:

 

 

Zece lingurite de zahar iti intra in organism, asta insemnand 100% din cantitatea zilnic recomandata. Acidul fosforic taie din greata, altfel ai vomita de la prea mult dulce.cola.jpg

Zaharul din sange cauzeaza un exces de insulina, cat mai mult zahar fiind transformat in grasime. Dupa aproximativ 40 de minute, absobitia de cafeina este completa. Pupilele se ditala, tensiunea creste, iar ficatul elibereaza mai mult zahar in sistemul circulator. Apoi productia de dopamina din corp creste,stimuland centrii nervosi ai placerii din creierul tau. Dupa o ora, acidul fosforic uneşte calciul, magneziul si zincul din intestinul subţire, provocând o creştere a metabolismului. Proprietatile diuretice ale cafeinei intra si ele in joc si elimini calciul, magneziul si zincul ce erau destinate oaselor, precum şi sodiu, electrolit si apa,prin urinare. Iata de ce incepi sa devii iritabil, nervos sau lipsit de putere, molesit, etc. Elementele nutritive de care avea nevoie organismul tau au fost eliminate.

Problema nu este Coca Cola in sine, ci combinatia dintre o cantitate enorma de zahar, cafeina si acid fosforic, care se gasesc in aproape toate sucurile de pe piata.

Mai periculoasa pentru femei

Spre deosebire de femei, la care patru-cinci doze de Cola pe saptamana fac ravagii in oasele lor, barbatii pot sa bea cat au chef, densitatea minerala osoasa ramanandu-le nemodificata.

coca-cola.jpg

 

 

In Coca Cola sunt de 300 de ori mai multe pesticide decat in apa de la robinet

Sucurile carbo-gazoase vandute de Coca-Cola in Marea Britanie contin pesticide de 300 de ori mai mult decat nivelul acceptat din apa de la robinet sau in cea imbuteliata. Chimicalele detectate includ carbendazim, thiabendazol, imazalil, prochloraz, malathion şi iprodion. Acestea sunt aplicate, în general, fructelor, după ce sunt recoltate, pentru a opri dezvoltarea de ciuperci şi mucegăirea.

Asadar, sa ne alimentam cu ce este mai bun.

                                                                                                                         Florenta Popa

Nota obtinuta:
10 (7 voturi)
3694 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: FemeiaStie Joi, 25 Martie 2010

Etichete pentru acest articol:

coca cola, efectele consumului, femeia stie, tensiunea arteriala, cafeina, acidul fosforic, sucuri acidulate, carbogazoase, sanatatea oaselor


S-ar putea sa va intereseze si:

Da! Chiar asa este! Si nu ma refer la caligrafia perfecta prin care puteti scrie un text [..]
citeste si comenteaza
O mare parte din idei de la nutritionistul Heather Bauer le regasiti si la celebra [..]
citeste si comenteaza
Zumba, noua metoda de a da jos kilogramele nedorite, face furori in randul iubitoarelor [..]
citeste si comenteaza
Se apropie vara, cu totii ne gandim la concediu, in consecinta la mare. Femeile incep [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Catalog imagini rochii de seara 2011. [..]
citeste si comenteaza
Bogat in acizi grasi nesaturati (omega 3, omega 6), fier, trigliceride si numeroase vitamine precum [..]
citeste si comenteaza
Care este moda pentru iarna 2010 - 2011? Ce rochii de seara se poarta? Ce genti sunt la moda? [..]
citeste si comenteaza
Colegiul National "Nicolae Balcescu" din Braila, Cercul de Literatura „Mihail [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate