Este real: Coca Cola afecteaza sanatatea

Foarte multi dintre noi sunt amatori ai acestei bauturi carbogazoase. O comandam de fiecare data cand iesim cu prietenii? Sau face parte din rutina zilnica? Merge bine si cu o tigara, in pauza de masa, adevarat. Insa nu merge bine si la sanatate. Iata cateva explicatii:

 

 

Zece lingurite de zahar iti intra in organism, asta insemnand 100% din cantitatea zilnic recomandata. Acidul fosforic taie din greata, altfel ai vomita de la prea mult dulce.cola.jpg

Zaharul din sange cauzeaza un exces de insulina, cat mai mult zahar fiind transformat in grasime. Dupa aproximativ 40 de minute, absobitia de cafeina este completa. Pupilele se ditala, tensiunea creste, iar ficatul elibereaza mai mult zahar in sistemul circulator. Apoi productia de dopamina din corp creste,stimuland centrii nervosi ai placerii din creierul tau. Dupa o ora, acidul fosforic uneşte calciul, magneziul si zincul din intestinul subţire, provocând o creştere a metabolismului. Proprietatile diuretice ale cafeinei intra si ele in joc si elimini calciul, magneziul si zincul ce erau destinate oaselor, precum şi sodiu, electrolit si apa,prin urinare. Iata de ce incepi sa devii iritabil, nervos sau lipsit de putere, molesit, etc. Elementele nutritive de care avea nevoie organismul tau au fost eliminate.

Problema nu este Coca Cola in sine, ci combinatia dintre o cantitate enorma de zahar, cafeina si acid fosforic, care se gasesc in aproape toate sucurile de pe piata.

Mai periculoasa pentru femei

Spre deosebire de femei, la care patru-cinci doze de Cola pe saptamana fac ravagii in oasele lor, barbatii pot sa bea cat au chef, densitatea minerala osoasa ramanandu-le nemodificata.

coca-cola.jpg

 

 

In Coca Cola sunt de 300 de ori mai multe pesticide decat in apa de la robinet

Sucurile carbo-gazoase vandute de Coca-Cola in Marea Britanie contin pesticide de 300 de ori mai mult decat nivelul acceptat din apa de la robinet sau in cea imbuteliata. Chimicalele detectate includ carbendazim, thiabendazol, imazalil, prochloraz, malathion şi iprodion. Acestea sunt aplicate, în general, fructelor, după ce sunt recoltate, pentru a opri dezvoltarea de ciuperci şi mucegăirea.

Asadar, sa ne alimentam cu ce este mai bun.

                                                                                                                         Florenta Popa

Nota obtinuta:
10 (7 voturi)
4405 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: FemeiaStie Joi, 25 Martie 2010

Etichete pentru acest articol:

coca cola, efectele consumului, femeia stie, tensiunea arteriala, cafeina, acidul fosforic, sucuri acidulate, carbogazoase, sanatatea oaselor


S-ar putea sa va intereseze si:

Stim deja ca slabitul a trecut de la moda la obsesie sau ca dietele s-au inmultit [..]
citeste si comenteaza
In goana noastra dupa placeri, uitam ca ne imbolnavim trupul si psihicul. Consumam doar [..]
citeste si comenteaza
Toate fetele si nu numai, inclusiv baietii, viseaza la o silueta perfecta. Cand rasfoim [..]
citeste si comenteaza
Rosia este o leguma cu propietati terapeutice multiple. Este un adjutant in prevenirea [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Citeam la un moment dat un articol dintr-o revista romaneasca de moda si frumusete, parerea unui [..]
citeste si comenteaza
Catalog imagini tunsori par lung - 2011. Sfaturile specialistilor pentru a-ti pune in valoarea [..]
citeste si comenteaza
Ce sunt? Bolile cu transmitere sexuala (BTS) sunt infectii care se transmit prin secretii ale [..]
citeste si comenteaza
Am primit in dar O carte despre Harap-Alb, Si eu sunt viteazul din poveste Ce vorbeste romaneste [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate