Trucuri utile in bucatarie

bucatarie

De cate ori nu v-ati confruntat cu o mancare prea sarata, miros intens de prajeala in bucatarie sau oale murdare greu de curatat. Ei bine, aflati ca exista metode de a infrange toate aceste probleme fara prea multa bataie de cap.

Pentru a salva o mancare prea sarata adaugati sferturi de cartof crud si mai lasati sa fiarba 10-15 minute. Cartoful crud va absorbi din sare.

Fructele crude se invelesc intr-un ziar si se pun intr-un loc intunecat si racoros. Un sifonier este ideal. In cateva zile-o saptamana se vor coace.

Evitati oalele murdare de lapte prins prin punerea unei linguri in lapte in timp ce acesta fierbe. Dar lasati focul la minim! Iar daca vreti sa pastrati laptele mai mult timp la frigider adaugati o jumatate de lingura de bicarbonat de sodiu in timpul fierberii.

Lamele robotului de bucatarie se pastreaza mai bine si mai mult daca din cand in cand rasnim in ele putina sare.

Ca sa nu mai plangem de la ceapa (toate uram aceasta parte cand facem de mancare) o taiem in jumatate si o lasam in apa cateva minute. Sau daca lacrimati doar putin nu stati cu ochii si nasul deasupra cepei cand o taiati. Putin mai in spate, dar nu este necesar sa faceti podul :D.

Nu pastrati ceapa si cartofii in acelasi loc. Cartofii se vor strica mai repede.

Multora ni sa intamplat sa nu putem scoate un lucru din congelator deoarece punga s-a lipit de fundul sau peretii congelatorului. Ei bine, puteti evita acest lucru daca presarati sare peste pungi.

Ca sa scapati de oribilul miros de prajeala din casa, caramelizati putin zahar intr-o tigaie si adaugati putin suc de lamaie. Aroma degajata de zaharul ars va diminua mirosul de prajeala.

 

Trucuri pentru oalele murdare.

Cele de aluminiu se spala dupa ce s-au fiert in ele coji de mar. Vor ramane curate si lucioase. Oalele clasice se spala mai usor dupa ce fierbem in ele un amestec de otet si sare.

Pentru a evita revarsarea supei sau a apei dintr-o oala, ungem marginile cu ulei.

Mirosul pe care unele frigidere il capata din cauza alimentelor poate fi evitat cu jumatati de lamaie tinute in el. Acolo, intr-un colt, este ideal. Nici nu ocupa prea mult loc.

Sper ca aceste sfaturi v-au fost de ajutor, iar daca mai stiti si altele va rog sa ni le impartasiti.

 

Un articol de: Ioana Neculaie

Nota obtinuta:
10 (6 voturi)
2998 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Redactor-Colaborator Marţi, 08 Mai 2012

Etichete pentru acest articol:

trucuri, bucatarie, sfaturi, mancare sarata, oale murdare, legume



S-ar putea sa va intereseze si:

Televiziunea araba Al-Jazeera, sponsorizata de guvernul din Quatar, va avea acces la 60 [..]
citeste si comenteaza
Prezentul material se vrea a fi o, noua, demonstratie ca „romanii spun lucruri [..]
citeste si comenteaza
Vara organismul nostru este mai solicitat decat in general datorita stresului termic, [..]
citeste si comenteaza
Iti va fi greu sa crezi, dar alimentele pe care le iubesti probabil cel mai mult se afla [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Ei bine, da! Suntem femei si ne place mereu sa primim complimente si sa iesim in evidenta. Si daca [..]
citeste si comenteaza
Pentru iubitorii de animale alegerea unui prieten patruped sau necuvantator este destul de [..]
citeste si comenteaza
Atmosfera de Craciun deja isi croieste drum pe cararile timpului. Printre aroma de brad, beteala si [..]
citeste si comenteaza
Draga, trecutule, Iti scriu acum, dupa indelungi ezitari. Iti scriu pentru vremea in care te [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate