Delicii de sezon
Toamna se numara bobocii!E plin de targuri in toata tara si de festivaluri ale toamnei: ale tuicii, ale vinului etc. A venit timpul sa umplem camarile pentru iarna lunga. Si astfel asezam pe rafturi borcanele cu dulceata, cu gem de prune, lazile cu mere si pere, cartofii si ceapa, vinul si tuica in damigene, cu gandul la sarbatori.Desigur ca le degustam pe toate cu spiritul critic al gospodarului chibzuit.
Fii pofticios toamna asta!
Pietele sunt pline!
Struguri de toate felurile te imbie si parca sub privirea ta apasatoare se transforma in must dulce. Ceapa rosie te duce cu gandul la fasolica aburinda cu afumatura.
Merelor rumene in obraji le-ar sta tare bine in placinta, iar vinetele si gogonelele se contopesc intr-o trainica prietenie in zacusca delicioasa.
Si daca tot s-a instalat vremea asta cusurgie, iar seara simti respiratia rece a iernii in ceafa, singurul ritual care te salveaza de dintii ei de otel este fiertul tuicii cu piper sau leustean langa un grataras de carnaciori si pastrama.
Parca asa toamna e mai frumoasa! Si daca stai o clipa sa te gandesti e chiar cea mai frumoasa, cu penajul ei pastelat si bogat, stropit de lacrimi reci de ploaie, sincere marturisiri de dragoste si viata.
O toamna bogata si insorita!
Postat de: Raluca-Burcea Vineri, 14 Octombrie 2011
fructe de toamna, in piata
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa
- Beneficiile otetului de mere: utilizari in bucatarie si sanatate
- Secretele unei petreceri reusite: 5 reguli de care sa tii cont
- Tipuri de saltele pentru anumite categorii de oameni si/sau obiceiuri de dormit
- Sanatatea cerebrala: care sunt investigatiile care ajuta in evaluarea acesteia?