Peste la cuptor cu legume
Pestele la cuptor cu legume este o mancare foarte gustoasa si sanatoasa. Este usor de facut, trebuie doar putina rabdare. Iata care este reteta:
Ingrediente
► aprox. 1 kg de peste (pastrav, merluciu, dupa preferinte)
► morcovi (8 bucati de dimensiuni medii)
► ceapa ( 1 bucata mare)
► rosii (3 rosii potrivite)
► ardei capia (2 bucati)
►usturoi (cativa catei)
Mod de preparare
Se curata pestele, se spala bine. Se presara pe el sare. Apoi, se taie legumele.
Intr-o tava (unsa in prealabil cu putin ulei) se pun morcovii taiati rondele. Apoi se adauga ceapa, rosiile si ardeii taiati, astfel incat sa se pregateasca un "patut" pentru peste. Se pun si pestii in tava, se adauga un pahar cu apa si cativa catei de usturoi.
Se da la cuptor, la foc mediu, timp de 45 de minute. La jumatatea timpului se intorc pestii, astfel incat sa se pregateasca complet. Se picura putin ulei pe fiecare peste, pentru a prinde o crusta frumos rumenita.
Se serveste cu felii de lamaie si cu patrunjel taiat marunt.
Pofta buna!
Postat de: FemeiaStie Sâmbătă, 11 Decembrie 2010
retete culinare, peste la cuptor cu legume, retete peste, gastronomie
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Designul modern al frigiderelor Samsung: cum sa integrezi aparatul frigorific in estetica bucatariei tale
- Cum sa alegi crema anti-aging potrivita pentru tipul tau de ten
- Aromele timpului: cum parfumurile ne transporta in amintiri si experiente
- Amenajarea locuintei pentru o familie numeroasa: ce elemente ar trebui sa incluzi in decor?
- 5 pasi simpli pentru a pregati un carrot cake delicios chiar la tine in bucatarie