Retete prajituri: Amandine

AMANDINA-retete-prajituri

De fiecare data cand trec pe langa o cofetarie ma gandesc la Amandine. Nu stiu daca sunt si prajiturile voastre preferate, dar daca le-ati incercat, sigur le-ati mai gusta si a doua oara. Asa ca va propun o reteta pe care mi-o face mama atunci cand vrea sa ma tina in casa.

Ingrediente pentru blat:                                                                                                                                   

► 6 oua;
► 200 g de zahar;
► 40 ml de apa;
► 40 ml de ulei;
► 3 linguri cu varf de cacao;
► 200 g de faina;
► un pliculet de praf de copt.

 

Mod de preparare                                          
Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se separa cu grija albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, iar albusurile se bat spuma, cat sa nu se desprinda de pe paletele mixerului. Cand spuma e tare se pune zaharul, apa, pasta de galbenusuri si se amesteca cu o spatula de lemn, cu miscari de sus in jos. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa, iar apoi se pune in ploaie in compozitia anterioara. Dupa ce se amesteca, se pune intr-o tava unsa cu grasime si tapetata cu faina (puteti folosi si hartie pergament). Se pune tava la cuptor circa 30 de minute si se verifica daca blatul este copt cu o scobitoare.


Ingrediente pentru siropul de zahar ars:

► 500 ml de apa;
► 250 g de zahar;
► 2 plicuri de cappucino de ciocolata;
► 2 fiole de rom.

Intr-o craticioara se pun la topit zaharul impreuna cu 2 linguri de apa. Cand zaharul este caramelizat, se pune restul de apa, incalzita in prealabil. Cand totul e topit, se pun pliculetele de cappucino si romul. Se ia siropul de pe foc si se lasa sa se racoreasca.

 

reteta-crema.jpg

Ingrediente pentru crema de ciocolata:                                                                           

► 3 galbenusuri;
► 150 g de zahar pudra vanilat;
►  un cub de margarina;
► 4 linguri de cacao;
► 1 fiola de rom.

Margarina trebuie sa fie moale, dar nu topita. Se freaca margarina pana devine ca o crema subtire, apoi se pune zaharul pudra si se mixeaza bine de tot, pana se omogenizeaza complet. La sfarsit se pune cacaoa, galbenusurile si romul. Crema se face  rapid si este foarte aromata.
felie-tort-amandina.jpg

 


Se scoate blatul din cuptor, se taie pe jumatate in lungime si se lasa sa se raceasca complet. Atentie! Daca blatul este cald, crema se topeste si curge. Se insiropeaza prima jumatate de blat cu jumatate din cantitatea de sirop de zahar ars, apoi se pune crema de cacao. Peste crema se pune al doilea blat, care se insiropeaza cu restul de sirop. Amandina se pune la frigider 3-4 ore.

Glazura se face dintr-un plic cumparat din comert. 

Pofta buna!

                                                                                                                                     
                                             

Nota obtinuta:
8.7 (73 voturi)
19808 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Iulia-Stoica Marţi, 12 Aprilie 2011

Etichete pentru acest articol:

dulciuri, reteta amandine, prajitura cacao, desert, retete-parjituri, retete-dulciuri


S-ar putea sa va intereseze si:

Cel mai bine cunoscut desert turcesc este baklavaua (foietaj cu miere si nuci tocate). [..]
citeste si comenteaza
Retete dulciuri cu albusuri. De foarte multe ori gospodinele sunt puse in situatia de a [..]
citeste si comenteaza
Daca ai pofta de ceva dulce si nu vrei sa consumi multe calorii, este cazul sa incerci o [..]
citeste si comenteaza
O reteta dulce - Trufe de ciocolata. Este o reteta simpla ce nu necesita multe [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

"Cat on a hot tin roof" este inspirat de drama care i-a adus lui Tennessee Williams un al [..]
citeste si comenteaza
De fiecare data cand trec pe langa o cofetarie ma gandesc la Amandine. Nu stiu daca sunt si [..]
citeste si comenteaza
Doctore, simt ceva mortal Aici, in regiunea fiintei mele [..]
citeste si comenteaza
“Binecuvantati cei care uita, caci ei se aleg cu ce-i mai bun chiar si din propriile greseli!” [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate