Placinta cu mere

Ce poate fi mai potrivit in aceste zile de toamna decat o delicioasa placinta cu mere? Iata care este reteta acestui desert.

Aroma este deosebita, o imbinare de nuci coapte, scortisoara si mere. Mirosul este atat de imbietor incat reteta s-a transmis “intre vecine”. Vinovata principala, cea care atenteaza la siluetele noastre cu greu intretinute, vecina Nina Balerina.

Ingrediente aluat:  4 oua, 1 cana zahar, ¼ cana ulei, 1 cana lapte, 2 si ½ cani faina, zahar vanilat, esenta de rom, praf de copt,1 lamaie, 10 nuci taiate marunt.

Ingrediente umplutura: 1 kg de mere, un praf de scortisoara, zahar

 

Preparare aluat:

Ouale se separa, iar albusurile se bat spuma cu mixerul, adaugandu-se treptat zaharul. Se incorporeaza galbenusurile unul cate unul, apoi uleiul si laptele. Praful de copt se stinge in zeama de lamaie si se adauga in compozitie. Se poate parfuma aluatul cu un plic de zahar vanilat si cateva picaturi de esenta de rom. Aluatul va iese semi-solid, astfel ca poate fi turnat in tava.

 

Preparare umplutura:

Merele se spala, se curata de coaja si de cotor si se dau pe razatoare. Se pun pe foc potrivit, impreuna cu zaharul si scortisoara, pana scad, amestecand cu o lingura de lemn (pe care o folositi doar la prajituri).

 

Preparare prajitura: maximum 45 minute.

Aluatul se imparte in doua, prima parte se intinde in tava unsa cu ulei si tapetata cu foaie de copt si se da la cuptor 10 minute, pana se intareste putin aluatul. Se adauga apoi compozitia de mere, se toarna a doua parte de aluat, se presara nuci tocate marunt pe deasupra  si se da din nou la cuptor pentru 20 minute.

Nota obtinuta:
10 (19 voturi)
1625 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Dalina-Maria-Andrei Joi, 14 Noiembrie 2013

Etichete pentru acest articol:

placinta cu mere, mere cu scortisoara, mere si nuci


S-ar putea sa va intereseze si:

Toamna este anotimpul gutuilor, merelor, strugurilor si al pregatirii pentru iarna. [..]
citeste si comenteaza
Daca aveti pofta de ceva dulce si este post, iata o reteta pentru o prajiturica, numai [..]
citeste si comenteaza
Fursecurile sunt intotdeauna pretextul dulce servit langa o ceasca aburinda de cafea, [..]
citeste si comenteaza
Prajitura indrazneata ca si tine!.O prajitura pentru care vei primi o multime de laude. [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Mi-am adus aminte tarziu Cand luna imi zambea, De frumusetea vietii mele. Cand sufletul meu [..]
citeste si comenteaza
Primele retete de salata bulgareasca dateaza din anii 1950 si au fost scrise pentru a creste [..]
citeste si comenteaza
Pielea calcaielor noastre este natural uscata, spre deosebire de pielea de pe restul corpului. [..]
citeste si comenteaza
Majoritatea dietelor recomanda consumul de peste de cel putin doua ori pe saptamana. In general, un [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate