Trimiterea unui email profesionist

In zilele acestea cele mai dese scrisori formale se transmit prin email sau fax, de aceea este crucial sa se cunoasca modul cel mai profesionist de tehnoredactare a limbajului corect utilizat. Oricum, sunt unele scapari des intalnite trebuiesc discutate inainte de a actiona.

Adresa ta de email conteaza. Prima privire asupra unui email nou pe pagina este numele si adresa expeditorului. Daca lucrezi pentru o companie care iti ofera o adresa de email, nu ai pentru ce sa-ti faci griji, insa, daca acea companie nu iti ofera un email si trebuie sa-l folosesti pe al tau, sau esti in cautarea unui loc de munca, atunci fii atenta la numele trecut inainte de @... . NumePrenume@... este cel mai bun si mai profesionist tip de email, abreviatiile sunt bune deasemenea. Asigura-te ca nu trimiti cv-ul, scrisoarea de intentie sau alte informatii cu caracter personal si profesionist de pe o adresa precum dulcyka@...

 

Subiectul conteaza. Bineinteles ca el conteaza, intrucat este profesionist sa scrii in 3-5 cuvinte despre ideea continutului. In cautarea unui job ai putea trece la subiect "numele postului vacant". In alte situatii scrie simplu "Documente necesare vanzarii", "detalii intalnire", "trimitere acte".

 

Sumarizeaza! Fii clara si concisa, nu este nevoie de istorie si exemple. Daca trebuie sa scrii un email in care sa parcurgi mai multi pasi sau sa evidentiezi mai multe aspecte, atunci foloseste buline. Sunt profesioniste, iar o scanare cu privirea pe pagina este o binecuvantare pentru destinatar.

 

Email-ul ramane. Fii atenta cand expediezi un email, continutul poate fi valoros pentru tine si/ sau destinatar, iar stergerea mesajului este o alegere inteleapta, desi, trebuie sa ai in minte ca, acum cele mai multe companii gen *gmail pastreaza pentru totdeauna mesajul. Mereu considera ca, este posibil ca cineva sa foloseasca continului mesajului impotriva ta.

 

Tonul conteaza. Oricat de razna suna, tonul conteaza in mesaj. Formatarea textului reprezinta tonul mesajului. Nu folosi bold sau caractere cu dimensiune mai mari decat atunci cand vrei neaparat sa evidentiezi o gravitate. Sarcasmul nu este o idee buna decat atunci cand se produce fata in fata si cu cei apropiati.

 

Utilizeaza semnatura. Mereu incheie o scrisoare formala, chiar daca poate cuprinde 2 randuri cu your sincerely, kind regards (engleza sau romana) nume, prenume, si in anumite cazuri date de contact. Spre exemplu, lucrezi pentru o librarie, incheie cu salutari, numele si titlul jobului tau in cadrul companiei. Trebuie trecut numele complet al librariei.

 

Intalnirea fata in fata. Daca mesajul din email este unul extrem de important, cu o greutate emotionala sau nu, este recomandat sa stabilesti o intalnire. Unele informatii pot fi prost intelese atunci cand sunt scrise electronic sau printat.

 

Unele mici adaugari ar fi sa precizezi in mesaj daca atasati documente, prin simplu "am atasat acestui email urmatoarele documente:..." si le poti inventaria dupa nume, astfel destinatarului ii va fi mai usor sa stie daca este interesat de atasament sau ce anume il intereseaza.

Multumeste pentru timpul acordat si atentia primita, sau orice gest venit din partea destinatarului.

Nota obtinuta:
10 (2 voturi)
1114 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Cristina-Nechita Sâmbătă, 28 Iunie 2014

Etichete pentru acest articol:

email, trimitere email, profesionist, semnatura, subiect, loc de munca, cautarea jobS-ar putea sa va intereseze si:

Uitandu-ne in jurul nostru, vedem zilnic studenti, someri, freelanceri, ba mai nou, chiar [..]
citeste si comenteaza
După cum s-a vazut in ultima vreme, situatia nu este una prea roz in Romania, mai ales [..]
citeste si comenteaza
De multe ori ne dorim cu ardoare un lucru important,stiti aceea senzatie ca a putea muta [..]
citeste si comenteaza
84,8% dintre companiile romanesti folosesc ori intentioneaza sa foloseasca retelele [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Autoarea bestseller-ului Pushing the Limits, ne prezinta o alta poveste de viata cutremuratoare in [..]
citeste si comenteaza
Oamenii de succes nu sunt neaparat cei care au conturi in banca cu multe zerouri. Ei sunt oameni [..]
citeste si comenteaza
Eu sunt Malala este una dintre cele mai speciale, inspirationale si informative carti traduse si [..]
citeste si comenteaza
in memoria unei bune poezii care mi-a inseninat ziua, candva. [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate