Teatrul Masca

Anul acesta, Teatrul Masca a implinit 20 de ani. Doua decenii efervescente  de reinventare permanenta si incercare de autodefinire, pe fondul nestabil al reasezarii postdecembriste. Doua decenii in care si-a construit identitatea diferitului, asumandu-si-o pe tot parcursul procesului de modelare.

Numit de unii si institutie de cartier, este totusi teatrul care aduna la spectacole mai multe persoane decat poate adaposti sala, iar administratorii, spunand “Nu ne lasa pompierii sa primim mai multi”, cauta scaune in plus pentru cei care stau plini de speranta la usa teatrului. Asta se intampla mai ales in acea zi din luna in care intrarea la un spectacol este gratuita. Studentii aiuriti care uita sa faca un drum inainte cu cateva zile pentru a-si lua invitatiile raman in prag pana cand angajatii teatrului fac intrarea posibila. Multi stau pe treptele laterale sau chiar pe podea, in timp ce unul dintre oamenii din teatru surprinde mandru imaginea salii prea-pline cu ajutorului camerei foto.

Masca e alternativa proaspata a teatrului bucurestean, care mereu isi propune sa faca altceva, sa foloseasca alte mijloace, sa gaseasca alte spatii de joc, neconventionale, atragatoare, sa descopere constant ce este teatrul.

In ianuarie 2011 vor fi reprezentatii ale Teatrului Masca in trei locuri: Sala Mare, Metrou Unirii 1 si noua sala – Sala Jaques Lecoq – un spatiu de 100 mp, in care gradenele pentru public permit un numar de 50-60 de spectatori. Este un nou spatiu “in care vor vedea lumina rampei spectacole d etip alternativ, spectacole nelinistite, spectacole agitate, spectacole care vor incerca sa gaseasca alte si alte raspunsuri la intrebarea la care inca nu s-a raspuns definitiv: ce este teatrul?” (Mihai Malaimare, directorul Teatrului Masca) 

Cadoul pentru implinirea varstei rotunde pe care si l-a acordat singur, Sala Jaques Lecoq reprezinta un nou inceput pentru Teatrul Masca, o noua poarta catre o lume fascinanta care ne rupe din realul constrangator.

Dupa Iunia, spectacolul care inaugureaza sala pe 12 si 13 ianuarie (O artista dedicata total profesiei isi neglijeaza familia – un spectacol in acelasi timp introspectiv si retrospectiv, aplecat asupra sinelui), vor urma primele reprezentatii cu Cateva palme false (19, 27 ianuarie, ora 20.30) si cu Si cu violoncelul ce facem? (29 si 30 ianuarie, ora 20.30).

Nota obtinuta:
10 (1 vot)
2680 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Alexandra-Troasca Marţi, 11 Ianuarie 2011

Etichete pentru acest articol:

Teatrul Masca, Sala Jaques Lecoq, Iunia, Cateva palme false, Si cu violoncelul ce facem?


S-ar putea sa va intereseze si:

Daca iti plac filmele psihologice, departe de prima mana si care te obliga sa analizezi [..]
citeste si comenteaza
Celebrul actor Robert De Niro a fost numit presedintele juriului celei de-a 64-a editii a [..]
citeste si comenteaza
Din experienta mea cu teatrul scriu acest articol in care simt nevoia sa spun ca, ramasi [..]
citeste si comenteaza
In perioada 24-28 noiembrie, iubitorii de film vor avea ocazia sa urmareasca productiile [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

In perioada 13-21 noiembrie 2010 Teatrul German de Stat din Timisoara organizeaza a doua editie a [..]
citeste si comenteaza
In perioada 24-28 noiembrie, iubitorii de film vor avea ocazia sa urmareasca productiile [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate