Teatrul Masca

Anul acesta, Teatrul Masca a implinit 20 de ani. Doua decenii efervescente  de reinventare permanenta si incercare de autodefinire, pe fondul nestabil al reasezarii postdecembriste. Doua decenii in care si-a construit identitatea diferitului, asumandu-si-o pe tot parcursul procesului de modelare.

Numit de unii si institutie de cartier, este totusi teatrul care aduna la spectacole mai multe persoane decat poate adaposti sala, iar administratorii, spunand “Nu ne lasa pompierii sa primim mai multi”, cauta scaune in plus pentru cei care stau plini de speranta la usa teatrului. Asta se intampla mai ales in acea zi din luna in care intrarea la un spectacol este gratuita. Studentii aiuriti care uita sa faca un drum inainte cu cateva zile pentru a-si lua invitatiile raman in prag pana cand angajatii teatrului fac intrarea posibila. Multi stau pe treptele laterale sau chiar pe podea, in timp ce unul dintre oamenii din teatru surprinde mandru imaginea salii prea-pline cu ajutorului camerei foto.

Masca e alternativa proaspata a teatrului bucurestean, care mereu isi propune sa faca altceva, sa foloseasca alte mijloace, sa gaseasca alte spatii de joc, neconventionale, atragatoare, sa descopere constant ce este teatrul.

In ianuarie 2011 vor fi reprezentatii ale Teatrului Masca in trei locuri: Sala Mare, Metrou Unirii 1 si noua sala – Sala Jaques Lecoq – un spatiu de 100 mp, in care gradenele pentru public permit un numar de 50-60 de spectatori. Este un nou spatiu “in care vor vedea lumina rampei spectacole d etip alternativ, spectacole nelinistite, spectacole agitate, spectacole care vor incerca sa gaseasca alte si alte raspunsuri la intrebarea la care inca nu s-a raspuns definitiv: ce este teatrul?” (Mihai Malaimare, directorul Teatrului Masca) 

Cadoul pentru implinirea varstei rotunde pe care si l-a acordat singur, Sala Jaques Lecoq reprezinta un nou inceput pentru Teatrul Masca, o noua poarta catre o lume fascinanta care ne rupe din realul constrangator.

Dupa Iunia, spectacolul care inaugureaza sala pe 12 si 13 ianuarie (O artista dedicata total profesiei isi neglijeaza familia – un spectacol in acelasi timp introspectiv si retrospectiv, aplecat asupra sinelui), vor urma primele reprezentatii cu Cateva palme false (19, 27 ianuarie, ora 20.30) si cu Si cu violoncelul ce facem? (29 si 30 ianuarie, ora 20.30).

Nota obtinuta:
10 (1 vot)
2089 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Alexandra-Troasca Marţi, 11 Ianuarie 2011

Etichete pentru acest articol:

Teatrul Masca, Sala Jaques Lecoq, Iunia, Cateva palme false, Si cu violoncelul ce facem?


S-ar putea sa va intereseze si:

« Trebuie sa ma conving ca sunt eu. Sa nu mai am îndoieli ca exist. Trebuie sa mai vad [..]
citeste si comenteaza
New Year’s Eve, cu un scenariu apartinand lui Katherine Fugate si regizat de Garry [..]
citeste si comenteaza
Crossing Jordan este un serial de origine americana ce cuprinde 6 sezoane. Personajul [..]
citeste si comenteaza
Ivan Viripaev, - dramaturg, scenarist, actor si regizor de teatru si film -, a patruns pe [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Au romanii o fire a lor si numai a lor, care s-a conservat de-a lungul secolelor ? Raspunsul la [..]
citeste si comenteaza
Dragos Galgotiu continua in maniera estetismului, aducand de data aceasta pe scena o poveste [..]
citeste si comenteaza
Anul acesta, Teatrul Masca a implinit 20 de ani. Doua decenii efervescente de reinventare [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate