TOP 10 destinatii
O recenzie la o carte pe care ai citit-o si ti-a placut o faci pe nerasuflate. Insa pentru mine, provocarea a aparut atunci cand am vazut rubrica “Raftul cu carti” si am vazut in biblioteca mea un raft intreg cu carti ce aveau acelasi design, structura si dimensiuni. Sa faci o recenzie unei carti este un lucru, dar sa faci o recenzie unei colectii intregi este deja un risc pe care nu multi ni-l asumam.
Cum probabil, unii dintre dumneavoastra v-ati dat deja seama inca din titlul articolului, vorbim de colectia de ghiduri turistice vizuale “TOP 10” colectie aparuta prin grija editurii Litera. Semnatarul acestor randuri se mandreste (pe buna dreptate), ca detine intreaga colectie “TOP 10” (in octombrie 2014) si tocmai de aceea si-a luat permisiunea de a va prezenta si dumneavoastra o scurta recenzie a acestei colectii.
Avand un format standard de 100 X 190 mm. colectia va ofera, in fiecare ghid, cele mai vizitate 10 obiective turistice, cele mai “serioase” hoteluri, recomandari de planificare a calatoriilor, cai de acces catre destinatia turistica aleasa, locuri de servit masa (restaurante, puburi, cafenele, ceainarii, pizzerii), tarife muzeale, posibilitati de distractie in zona, ghid de conversatie in limba care se vorbeste acolo unde se afladestinatia turistica, intr-un cuvant totul, adica acele informatii de care ai nevoie sa ai o vacanta reusita. Ca totul sa fie sublim, ghidurile au copertile brosate si rabatabile cu harta destinatiei turistice pe care v-ati ales-o.
Fiindca de cateva paragrafe se tot vorbeste despre “destinatiile turistice”, va vom oferi o lista (in ordine alfabetica, pentru evitarea discutiilor), cu aceste destinatii:
Amsterdam
Andaluzia
Atena
Barcelona
Berlin
Bruxeless
Bucuresti
Budapesta
Cipru
Coasta Dalmata
Coasta de Azur
Copenhaga
Costa del Sol
Creta
Dubai
Dublin
Dubrovnik
Insulele grecesti
Israel
Istanbul
Lisabona
Londra
Madrid
Milano
Montreal
Munchen
New York
Paris
Praga
Provence
Quebec
Roma
Sicilia
Sinai (peninsula)
Toscana
Venetia
Viena
Wahington DC
Fiind un produs licentiat, toate ghidurile au fotografii oferite de cei de la DK (Dorling Kindersley). Mai mentionez ca ghidurile sunt periodic actualizate, insa subsemnatul a imprumutat unui amic ghidul cu “Viena” (editia 2007) in 2013 iar datele erau in continuare de actualitate, fiindca - nu-i asa - Sagrada Familia va fi mereu cea mai vizitata atractie turistica din Barcelona, Big Ben va ramane intotdeauna simbolul Londrei, Statuia Libertatii va ramane “must see” pentru New York, iar obiectivele turistice nu-si schimba niciodata adresa de domiciliu. In anul 2011 cand, la Bucuresti, Athletico Madrid si Atletic Bilbao au jucat finala Europa League pe National Arena, cei de la editura Litera au fost prompti si-au editat un ghid BUCAREST in limba spaniola, dedicat in special zecilor de mii (va mai amintiti invazia !?!?) de suporteri spanioli.
Si ca sa fie un ajutor turistic total editura Litera a mai lansat o serie de ghiduri de conversatie insa despre aceste ghiduri semnatarul acestor randuri isi va lua libertatea sa va vorbeasca intr-un viitor material.
Postat de: Robert-Codescu Sâmbătă, 01 Noiembrie 2014
top 10 destinatii, carti despre destinatii turistice
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa
- Beneficiile otetului de mere: utilizari in bucatarie si sanatate
- Secretele unei petreceri reusite: 5 reguli de care sa tii cont
- Tipuri de saltele pentru anumite categorii de oameni si/sau obiceiuri de dormit
- Sanatatea cerebrala: care sunt investigatiile care ajuta in evaluarea acesteia?