Sotia plantatorului de ceai – o experienta exotica minunata, inconjurata de mister si suspans pana la sfarsit

edituri-dinah-jeffries-sotia-plantatorului-de-ceai-nemira

Astazi, in timp ce imi petreceam timpul in gradina, intr-un cadru relaxant, savurand o ceasca de ceai, cu gandul la lectura, mi-a trecut prin minte una dintre acele carti misterioase, cu o poveste pe care vrei sa o impartasesti mai departe.

 

Incursiune intr-o minunata lume exotica

Pentru mine, “Sotia  plantatorului de ceai” este o experienta in sine. Inca de la primele pagini, Dinah Jefferies te transpune intr-o lume exotica si te poarta intr-o aventura plina de suspans si neprevazut. Actiunea se desfasoara in minunatul Ceylon, Sri Lanka de astazi, acolo unde vei cunoaste farmecul locurilor descrise minunat de catre autoare, invaluit in miresme, culori, sunete. Nu exista suficiente cuvinte pentru a descrie frumusetea locurilor asa cum este scrisa de catre Dinah Jefferies, intr-un stil unic.

 

Un trecut tulburator, inconjurat de mister

“Sotia  plantatorului de ceai”  este o carte cu incarcatura emotionala, care te atinge si iti transmite diferite stari pe parcursul lecturii. Simti ca esti un personaj, ca faci parte din poveste. Te vor intrista prejudecatile rasiale, nedreptatile care iti sunt prezentate si pe care alte culturi le percep ca fiind normale.

Gwen, o tanara de 19 ani se casatoreste cu Laurence Hooper, unul dintre marii plantatori englezi si exportatori locali de ceai. Ea ajunge in Ceylon, la resedinta sotului ei, intr-o lume total necunoscuta. La inceput, este plina de speranta, visatoare si dornica sa inceapa o viata noua, dar in scurt timp Gwen descopera ca asteparile sale nu corespund cu realitatea. Paradisul locurilor este umbrit de un trecut necunoscut, de secrete atent tainuite, de indiferenta sotului, de indoieli, de retineri, de revolte, de teama. Toate mocnesc si vor fi scoase la suprafata.

Curiozitatea o impinge pe Gwen sa rascoleasca trecutul sotului ei, sa caute indicii pentru a le pune cap la cap, indicii care o vor surprinde tot mai tare si o vor tulbura. Va reusi Gwen sa tina piept situatiilor neprevazute?

 

Trairi intense si o decizie socanta care schimba totul

In tumultul evenimentelor, Gwen va fi pusa in situatia de a lua o decizie care va schimba complet firul vietii ei. Un secret care ii va marca viata pentru totdeauna si pe care se straduieste din rasputeri sa il tina ascuns, chiar daca o macina pe interior.

“Sotia plantatorului de ceai” este despre puterea de a dezvalui cele mai adanci secrete, cu pretul de a irosi totul. Este despre a gresi, dar si despre a ierta. Este despre indoiala, neincredere, vinovatie, zbucium interior, despre teama de a fi judecat si neinteles, despre teama de a pierde iubirea celor dragi. Este despre a plati pentru propriile greseli. Pretul pentru tot ce a fost tainuit este mare.  Misterele trecutului genereaza greseli care se comit in prezent. Este o poveste trista, socanta prin deciziile care se iau.

 

Un final neasteptat

Lucruri ascunse vor duce la alte lucruri ascunse, iar cand lantul se va rupe, ce va ramane? Vor putea sa ierte si sa mearga mai departe? Suspansul este pastrat pana la sfarsit. Finalul este surprinzator. Adevarul este scos la lumina. Toate misterele sunt dezlegate. Este momentul in care toate convingerile lui Gwen sunt spulberate. 

Nu voi dezvalui firul povestii, acesta trebuie descoperit, simtit si trait pana la final. In spatele unei lecture fluide, se afla trairi intense, suspans si curiozitate.

 

Ce alegeri ai face daca ai fi parte din poveste?

“Sotia plantatorului de ceai” este o calatorie, o incantare a simturilor si a locurilor exotice. Este o carte care te face sa simti, te tulbura si iti transmite emotii, te pune pe ganduri. Te poarta in locul si momentul actiunii si nu vei ramane indiferenta la actiunile si trairile personajelor.

Tu ce alegeri ai face daca ai fi parte din poveste? “Sotia plantatorului de ceai”  este o carte care te face sa intelegi importanta alegerilor. Este o carte care iti dezvaluie ceea ce conteaza cu adevarat.

Fiecare personaj are propriul drum de urmat, propriile rani sufletesti, propriile greseli, propria drama si propriile lectii de invatat.

Provocarea cea mai mare este iertarea de sine.

Un articol de : Gabriela Barbu

Photo by: nemira.ro

Nota obtinuta:
10 (2 voturi)
1446 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Redactor-Colaborator Joi, 08 Octombrie 2020

Etichete pentru acest articol:


S-ar putea sa va intereseze si:

Este o carte care iti capteaza atentia si te face sa nu o lasi din mana pana nu o [..]
citeste si comenteaza
Daca vrei sa citesti o carte si nu sti ce sa alegi, iti recomand, sa citesti HOTUL DE [..]
citeste si comenteaza
Lumea ireala a cartilor este lumea ideala a unora dintre noi. “Cred ca televiziunea are [..]
citeste si comenteaza
De vorba cu Roberto Kuzmanovic – autorul volumului „Cu tine capăt glas”, [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Folositi cele mai bune creme de fata, farduri scumpe si cu toate acestea tenul nu arata asa cum va [..]
citeste si comenteaza
Cunoasterea si aprofundarea problemelor, fara a ne ingropa in ele cu toata gama de sentimente [..]
citeste si comenteaza
Business Ladies Club sau BLC, pe scurt, a fost fondat de către Natalia Ermicioi, o tanara studenta [..]
citeste si comenteaza
Ca femeile sunt intr-o continua schimbare si intr-o permanenta cautare de nou in ceea ce priveste, [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate