Turnul cu Ceas Bucuresti

Fiindca v-am povestit deja ca am fost la editia a 8-a FemeiaStie.ro si ma stiti ca-mi place sa iau capitala la pas, dati-mi voie sa va povestesc despre un alt Turn cu Ceas din Bucuresti. In bulevardul Banu Manta din Bucuresti, la numarul 9 se afla Turnul cu Ceas, un atractiv turn gazduit de cladirea in care se afla Primaria si primarul de la Sectorul 1.
Sediul Primariei sectorului 1 din bd. Banu Manta nr. 9 este monument istoric, fiind construit in stilul arhitecturii neoromanesti interbelice, in perioada 1927 – 1929. Cladirea are un regim de inaltime S+P+M+3E si o suprafata totala de 7.096,28 mp. Chiar daca era iarna (16 decembrie), soarele stralucea, iar cele +17 grade din termometre te trimiteau cu gandul la o zi de primavara scotand si mai mult in evidenta arhitectura acestei cladiri.
Nu stiu cati dintre bucuresteni privesc aceasta superba cladire ca pe o atractie turistica, mai ales dupa ce le-a fost refuzata vreo autorizatie sau au primit nu stiu ce “Somatie”, dar cu siguranta orice persoana, din afara capitalei, va dori sa afle (ca si mine !), ce anume gazduieste aceasta spectaculoasa cladire.
Eu am revazut cladirea dupa consolidare, restaurare si renovare si pot spune ca este fantastica. De aceea imi permit sa va recomand si domniilor voastre sa mergeti sa vizitati Turnul cu Ceas gazduit de sediul Primariei sectorului 1, redactia FemeiaStie.ro si subsemnatul va asigura ca nu veti regreta deloc.
Photo by: Robert Codescu
Postat de: Robert-Codescu Luni, 05 Februarie 2018
ceasuri in bucuresti
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa
- Beneficiile otetului de mere: utilizari in bucatarie si sanatate
- Secretele unei petreceri reusite: 5 reguli de care sa tii cont
- Tipuri de saltele pentru anumite categorii de oameni si/sau obiceiuri de dormit
- Sanatatea cerebrala: care sunt investigatiile care ajuta in evaluarea acesteia?