Transalpina – Romania vazuta de la 2145 m inaltime. Top 3 obiective de vizitat in apropiere
Meteorologii ne avertizeaza ca vara si-a intrat in sfarsit in drepturi, urmand o perioada caniculara. Cu siguranta acesta este semnalul pentru pregatirea unei vacante ale carei amintiri sa va bucure si-n anotimpurile urmatoare.
Ideea pe care v-o propun este sa luati cu asalt Transalpina si sa va bucurati de peisajele Romaniei de la 2145m inaltime pentru ca aceasta destinatie este mai mult decat o simpla alegere de recreere, este o stare de spirit. Peisajele ametitoare, aerul curat si libertatea va vor reincarca bateriile cu siguranta.
Cu riscul de a ma transforma in Elisabeth Gilbert si de a scrie urmatoarea carte “Eat, pray, love”, am sa va aduc cateva argumente pentru a va convinge ca Transalpina merita vizitata.
Turism pe Transalpina
Soseaua traverseaza de la S la N muntii Parang, strabatand 4 judete (Gorj, Valcea, Sibiu, Alba), iar ca bonus va pot spune sa va asteaptati temperaturi de 11 – 12°C.
Un prim popas care merita mentionat este statiunea montana Ranca, aflata la 1650m inaltime. Este locul perfect unde puteti gasi cazare la pensiuni, vile, hoteluri sau cabane particulare. Daca iarna aveti zapada la discretie, 5 partii de ski si un patinoar natural, vara va puteti deconecta de stresul de la oras cu plimbari lungi, picnic-uri si trasee care va vor provoca sa iesiti din zona de comfort a simplelor deplasari pana la job si inapoi. Pentru amatorii de hiking exista cateva trasee pentru care merita sacrificata o pereche de bocanci si cateva carduri de memorie SDHC. Cel mai popular traseu care mi-a venit in minte are ca obiectiv final Lacul Galcescu.
Lacul Galcescu sau Calcescu cum il veti gasi pe hartile mai vechi este supranumit perla Parangului. De formatiune glaciara se afla la o inaltime de 1925 m si ameninta sa-i lase muti de uimire pe aventurosii sai vizitatori. Traseul pe care vi-l propun are ca punct de plecare statiunea Ranca si traverseaza varfurile Iezer, saua Mohoru, Plescoaia, Setea Mare, Hornul Lacurilor, Lacul Vidal.
Se poate porni spre lac si din Obarsia Lotrului pe un drum forestier, drumetia durand doar 3 ore. Daca tot a venit vorba de Obarsia Lotrului, v-o propun ca urmator popas de vacanta. Locul in cauza se afla in comuna Voineasa, in judetul Valcea.
Daca sunteti adeptii noptilor petrecute in cort sau ai cazarii low-cost la casute, campusul de la Obarsie va ofera toate acestea, iar in plus puteti sa opta pentru a lua masa la restaurant sau pentru traditionalul si nelipsitul gratar.
Ei bine, acum ca oferta a fost lansata, vacanta voastra ar trebui sa fie mai mult decat un simplu click pe bloguri de calatorii sau un zoom pe fotografii asa ca incepeti sa pregatiti bagajele si sa va accesorizati camerele foto pentru o escapada la inaltime.
Un articol de: Iulia Cristina Iancu
Postat de: Redactor-Colaborator Sâmbătă, 27 Iulie 2013
transalpina, cea mai inalta sosea din romania, lacuri in romania, lacul iezer, lacul calcescu
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa