Mari maestri spirituali si sfaturile lor

Pentru ca avem nevoie de vorbe cae sa ne intareasca mereu convingerea ca nu gresim, vreau sa iti duc cateva vorbe din suflet ale unor maestri spirituali care au ajuns la libertatea de a fi ei insisi cu bucurie, fara teama de exterior si parerile celorlalti.


Nu uita ca inainte de toate sa te ganesti la tine!

Singura raspundere adevarata este fata de propriul tau potential, fata de propria ta inteligenta si constienta, fata de actiunea conforma cu ele. (Osho)

Nu este nimic mai de dorit decat un barbat care iti cunoaste limitele, respecta granitele si, cu rabdare, cu blandete - si totusi persistent - face o femeie sa se abandoneze si sa isi extinda granitele ca sa il lase pe el inauntru. Doar pe el.
Un barbat care isi trateaza femeia ca pe o doamna nobila in timpul zilei si o seduce cu inversunare, ca pe o femeie usoara, noaptea.
Un barbat care este generos cu cuvintele, pentru ca intelege nevoia fara-de-moarte a femeii sa fie hranita cu cuvinte de dragoste si aprecieri. Si care, in acelasi timp, trece dincolo de elocventa si chiar face lucruri si iti onoreaza sentimentele pentru o femeie - cu fapte.
(Alla Berdnikova)

Ai obosit vreodata in timp ce te bucurai, in timp ce iubeai, in timp ce te rugai? Atunci te lasai purtat de curgerea vietii, nu opuneai rezistenta. Atunci te deschideai prin inima.

Obosesti cand cauti cu mintea; inima nu te oboseste vreodata. Si mintea cauta neincetat, mereu gaseste altceva de care sa se agate. Dar, in esenta, mintea isi cauta linistea.

Deci lupta nu este intre noi si cei din jur sau intamplarile din viata, ci este intre noi si noi, acea lupta interioara este cea care epuizeaza. (Osho)


In momentul in care simti ca nu mai esti dependent de nimeni, in fiinta ti se instaleaza o tacere profunda, o relaxare lipsita de febrilitate si tensiune. Dar aceasta nu inseamna ca atunci vei inceta sa iubesti. Din contra, vei cunoaste pentru prima data o noua dimenisune, o noua calitate a iubirii, o iubire care nu se mai limiteaza la cuvinte si care se apropie mai degraba de prietenie pura. (Osho)


Viata nu asculta de logica; ea isi vede de drumul ei, netulburata. Tu trebuie sa asculti de viata; viata nu asculta de logica ta, nu-si bate capul cu logica ta. - Curajul - placerea de a trai periculos. (Osho)


Nu incerca sa creezi ceva supraomenesc.  Fii uman, accepta caracterul uman al celuilalt, cu toate slabiciunile la care este expus acesta. Partenerul tau va comite greseli, la fel cum tu vei comite greseli - si amandoi trebuie sa invatati.  A fi impreuna este o mare invatatura - a iertarii, intelegerii faptului ca celalalt este la fel de uman ca tine.  Doar un pic de iertare. (Osho)


Dragostea trebuie sa fie o relatie prieteneasca, in cadrul careia nimeni nu este superior, in care nimeni nu ia deciziile, in care amandoi partenerii sunt pe deplin constienti de faptul ca sunt diferiti, ca felurile in care abordeaza viata sunt diferite, ca gandesc diferit si totusi - cu toate aceste deosebiri - se iubesc. (Osho)

Nota obtinuta:
10 (2 voturi)
2562 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Sorina-Corneanu Luni, 25 August 2014

Etichete pentru acest articol:

Osho, maestru spiritualS-ar putea sa va intereseze si:

Crezi in faptul ca fiecare boala trupeasca isi radacina intr-o suferinta sufleteasca? [..]
citeste si comenteaza
Libertatea a fost intotdeaiuna un termen abstract, fara o prea mare consistenta [..]
citeste si comenteaza
Cautam sanatatea in alte forme, cand de fapt ea ne-a fost lasata de la Dumnezeu in forma [..]
citeste si comenteaza
Ce este libertatea? Starea celui care nu este supus nici unui stapan, independenta. Ne [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Se spune ca tot anul iti va fi asa cum iti este prima zi din noul an. Un motiv suficient de [..]
citeste si comenteaza
Furia nu este o emotie primara. Furia este folosita pentru a ascunde faptul ca suntem raniti sau [..]
citeste si comenteaza
Vreau sa iti prezint un film profund tesut in lumea artei, cu multa iubire. Iubire de viata, curaj [..]
citeste si comenteaza
Ce culori se poarta in 2015? Ei bine, iata-l. Celebrul si mult asteptatul roz a devenit oficial [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate