Sarbatoare, sarbatoare…
Se spune in Biblie, la cartea Genezei, ca Dumnezeu a creat lumea (soarele, pamantul, animalele, plantele, omul) in sase zile, si in a saptea zi s-a odihnit. Una din cele zece porunci este chiar aceasta: sa respecti ziua odihnei. Ce-i drept, in ziua de azi aceasta porunca pare doar o parte dintr-un ritual mort. Oare cati oameni care “nu muncesc” in ziua de duminica, o fac pentru ca asa simt ei, si nu pentru ca asa ii sfatuieste Biserica, sau pur si simplu pentru ca asa face toata lumea?
Totusi, chiar daca e vorba de un obicei al carui sens originar s-a pierdut, trebuie sa marturisesc faptul ca in aceasta zi ma simt intr-adevar ca la o sarbatoare. Nu o sarbatoare galagioasa insa - cel putin atunci cand nu am ghinionul sa se organizeze concerte publice in zona in care locuiesc – ci una molcoma, asezata, cu o bucurie tacuta in interior.
Mici surprize de primavara…
Acum cateva saptamani, intr’una din zilele saptamanii, m-am simtit foarte euforic, desi nu aveam motive serioase, ca sa zic asa. Dormisem, dar nu extraordinar, indragostit nu eram, nu descoperisem vreo comoara…atunci, de unde pana unde?
A doua zi insa, ce aflu? Ca pe 24 februarie, ca de aceasta zi vorbesc, a fost ziua dragobetelor. Adica un fel de zi speciala in care oamenii (baieti si fete) se gandesc un pic mai mult la sexul opus, si la iubire in general. Deci asa…
Deschiderea spre existenta…
Cine are habar despre practicile energetice chinezesti (chi kung, tai chi, etc.), stie ca acolo e recomandat in mod special sa practici in zilele sau momentele de sarbatoare, datorita campului energetic pozitiv, benefic, existent in aceasta perioada.
Eu nu pot sa spun ca am facut vreo practica speciala in ziua cu pricina, sau in alte zile, dar pot spune ca anumite zile le simt altfel, fara sa stiu ceva dinainte despre ele. Pur si simplu. Nu e ceva indus mental, ci o stare care se intampla de la sine. Cred ca singura „conditie” este sa fii deschis la lumea din jur, si existenta face restul.
Ce am zis mai sus arata ce mult conteaza numarul uneori. Faptul ca un numar mare de oameni fac un anumit lucru (ofera flori femeilor, de ex…), sau au o anumita stare (bucurie, tristete, entuziasm, samd) asemanatoare, poate crea un ecou si la cei care initial nu fac parte din categoria respectiva. Nu este ceva obligatoriu, e adevarat, dar e foarte posibil…
Marius Lazar
Postat de: FemeiaStie Miercuri, 17 Martie 2010
sarbatoare, simturi, gandire pozitiva, energie pozitiva
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Importanta etichetelor in vanzarea produselor de casa
- Look profesional si stilat: trucuri vestimentare pentru un impact pozitiv la birou
- Cele mai elegante ceasuri de dama in 2025: modele care cuceresc scena fashion
- Contraindicatiile RMN: cand si de ce nu este indicat
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb