Leurda, vedeta primaverii

Leurda sau usturoiul ursului este o planta erbacee, perena care infloreste in perioada aprilie-iunie. Datorita proprietatilor curative a inceput sa fie consumata de tot mai multa lume.
Contine vitaminele A si C, vitamine din complexul B, fosfor, calciu, saruri minerale, magneziu, fier. Frunzele si bulbii se recolteaza in scopuri medicinale.
Beneficiile leurdei
Are proprietati curative asupra sistemului gastrointestinal, tratand indigestia, balonarea, dizenteria, insuficienta biliara.
Purifica organismul – sangele, ficatul, stomacul si intestinele.
Datorita continutului mare de vitamina C, intareste sistemul imunitar.
Previne aparitia infectiilor cailor respiratorii superioare si ajuta la tratarea bronsitei.
Previne formarea cheagurilor, consumul de leurda fiind interzis impreuna cu alte antiguagulante datorita riscului crescut de sangerare.
Scade semnificativ nivelul colesterolului prevenind astfel multe boli cardiovasculare.
Leurda poate fi folosita ca uz extern (comprese) in combaterea infectiilor fungice.
Leurda se consuma proaspata, in salate sau gatita, existand o gama variata de retete. Modul de gatire depinde de gustul fiecaruia, cert este ca ajuta foarte mult in mentinerea sanatatii, asa ca in rulade, pe pizza, in ciorbe, leurda trebuie consumata cat mai des.
Photo by: pexels.com
Postat de: Lavinia-Georgeta-Lazar Miercuri, 17 Aprilie 2019
Leurda, sanatate
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa