Vaccin HPV si vaccinul impotriva meningitei
Vaccinurile au primit numai feedback negativ in ultimii ani. Nu putine persoane publice au militat impotriva lor, iar unii parinti chiar au ales sa evite vaccinarea. Totusi, se considera ca aceasta gandire este gresita si pune multe persoane in pericol, inclusiv pe cele care iau masurile de precautie potrivite. Asadar, cu atat mai mult pe celelalte.
Care sunt beneficiile vaccinurilor?
Vaccinurile sunt importante din doua motive. In primul rand, protejeaza persoanele vaccinate de boli. In al doilea rand, ele ofera “imunitate afectiva". Aceasta inseamna ca, atunci cand majoritatea oamenilor sunt vaccinati impotriva unei anumite boli, chiar și persoanele care nu pot fi vaccinate primesc o anumita protectie. Daca ai trecut de varsta copilariei si n-ai avut de suferit de pe urma vaccinarii, iata doua vaccinuri pe care medicii si numerosi cercetatori in domeniu le recomanda adolescentilor:
Vaccinul HPV
Vaccinul HPV protejeaza impotriva papilomavirusului uman, o cauza principala a anumitor tipuri de cancer. Deoarece acest virus este raspandit prin contact sexual si este cunoscut faptul ca genereaza cancer de col uterin, unii oameni inca mai cred ca vaccinul este destinat numai femeilor tinere. Fetelor pana in 13 ani li se recomanda vaccinarea, inaintea inceperii vietii intime. Sunt disponibile doua vaccinuri. Cervarix este numai pentru fete si protejeaza impotriva cancerului de col uterin. Gardasil este pentru baieti si fete si protejeaza impotriva verucilor genitale si a unor tipuri de cancer. In ambele cazuri, trebuie administrate trei doze inainte ca persoana sa devina activa sexual. Prima doza este administrata, de obicei, in jurul varstei de 11 sau 12 ani.
Vaccinul impotriva meningitei
Vaccinul impotriva meningitei, sau MCV4, protejeaza impotriva unei anumite bacterii care provoaca meningita. Meningita meningococica este foarte periculoasa si este cea mai frecventa cauza a focarelor de meningita in scolile de tip internat si in camine. Fiind intalnita mai ales in cazul adolescentilor, vaccinul vine ca o solutie ideala. Totusi, foarte putine persoane il au.
MCV4 este recomandat in jurul varstei de 11 sau 12 ani, cu rapel la varsta de 16 ani. Adolescentii care au pierdut prima doza de MCV4 ar trebui sa se vaccineze in totalitate la varsta de 16 ani. Acest lucru este deosebit de important pentru adolescentii care sunt pe cale sa se mute in camere aglomerate, cum ar fi un dormitor de camin, colegiu sau cazarma militara.
Totusi, foarte putine persoane il au. Si mai putine sunt cele care au auzit de acesta, care si-au vreodata problema sau care intentioenaza sa recurga la vaccinare. Iar conform cu ultimele situatii neplacute prezentate, vaccinarea a devenit o situatie confuza pentru majoritatea mamelor. Multe refuza vaccinul si la varste fragde, cel mai probabil nu vor lua in calcul vaccinarea in adolescenta. America este pe primul loc la vaccinarea contra HPV, si tot acolo sunt intalnite astazi si cele mai multe cazuri de HPV si cancer de col uterin in randul tinerilor. Solutia optima o reprezinta protejarea si reducerea numarului de parteneri sexuali.
Postat de: Sorina-Corneanu Joi, 14 Septembrie 2017
vaccinuri
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cea mai simpla reteta de ciorba de perisoare. Vlad Ciuburciu: "Oferim intotdeauna clientilor experiente unice"
- Talismane din argint – ce simbolizeaza acestea?
- Ce trebuie sa stii cand cumperi un cojoc de blana pentru prima data?
- Tiparul fostelor relatii. Cand esti pregatit pentru o noua relatie?
- Consuma probiotice si scapa de afectiunile digestive, alergii si raceli