Tehnica implantului dentar

Implantologia este astazi una dintre cele mai moderne tehnici in stomatologie care aduce rezultate foarte bune in tratamentul dentar si in tehnicile stomatologice din zilele noastre. Implanturile dentare au adus o dezvoltare continua a stomatologiei, imbunatind astfel calitatea vietii pacientilor.

Implantologia este una din cele mai viabile variante de tratament in cazurile de edentatie (lipsa dintilor), postextractie, dinti imposibil de tratat sau corectat endodontic, fracturi radiculare, dinti cu afectiuni parodontale in stadii avansate sau in tratamente asociate celui ortodontic, declara domnul Dr. Melnic, specialist si coordonator al Clinicii Dr. Melnic.

 

Implantul dentar este acea componenta metalica ce inlocuieste radacina dentara si devine suport pentru viitoarea lucrare dentara. Aceasta tehnica stomatologica urmareste câteva etape pe care Dr. Melnic le considera esentiale pentru reusita unui implant dentar: anestezia, cresterea locasului pentru implant si inserarea implantului. Apoi, dupa o perioada de integrare a implantului in os, perioada care variaza intre 2 si 4 luni, se realizeaza lucrarea dentara definitiva. Dr. Melnic considera ca un control periodic al lucrarilor si al igienizarii profesionale sunt indinspensabile in prevenirea inflamatiilor gingivale, mucizitelor si periimplantitelor.

 

Ca specialist in chirurgie dento-alveolara, Dr. Melnic nu recomanda implanturile dentare in cazuri precum deficiente imune, cardiopatii necontrolate, endocardite, diabet insulinodependent, ciroze hepatice, afectiuni pulmonare obstructive, tratamente prin iradiere, citostative in caz de neoplazii, tratamente cu corticosteroizi pe o perioada indelungata sau tratament anticoagulat.
 

Protezarea pe implanturi este superioara protezarii prin punti dentare pe dinti naturali prin simplul fapt ca prin prima varianta principiul conservarii dintilor este acceptat si nu se mai slefuiesc dintii sanatosi pentru a-i inlocui pe cei absenti, iar fortele masticatorii vor fi preluate de implanturile dentare.

 

Tehnica implantului dentar

Implantologia este astazi una dintre cele mai moderne tehnici in stomatologie care aduce rezultate foarte bune in tratamentul dentar si in tehnicile stomatologice din zilele noastre. Implanturile dentare au adus o dezvoltare continua a stomatologiei, imbunatind astfel calitatea vietii pacientilor. Implantologia este una din cele mai viabile variante de tratament in cazurile de edentatie (lipsa dintilor), postextractie, dinti imposibil de tratat sau corectat endodontic, fracturi radiculare, dinti cu afectiuni parodontale in stadii avansate sau in tratamente asociate celui ortodontic.

 

Implantul dentar este acea componenta metalica ce inlocuieste radacina dentara si devine suport pentru viitoarea lucrare dentara. Aceasta tehnica stomatologica urmareste câteva etape esentiale pentru reusita unui implant dentar: anestezia, cresterea locasului pentru implant si inserarea implantului. Apoi, dupa o perioada de integrare a implantului in os, perioada care variaza intre 2 si 4 luni, se realizeaza lucrarea dentara definitiva. Un control periodic al lucrarilor si al igienizarii profesionale sunt indinspensabile in prevenirea inflamatiilor gingivale, mucizitelor si periimplantitelor.

 

Nu sunt recomandate implanturile dentare in cazuri precum deficiente imune, cardiopatii necontrolate, endocardite, diabet insulinodependent, ciroze hepatice, afectiuni pulmonare obstructive, tratamente prin iradiere, citostative in caz de neoplazii, tratamente cu corticosteroizi pe o perioada indelungata sau tratament anticoagulat.
 

Protezarea pe implanturi este superioara protezarii prin punti dentare pe dinti naturali prin simplul fapt ca prin prima varianta principiul conservarii dintilor este acceptat si nu se mai slefuiesc dintii sanatosi pentru a-i inlocui pe cei absenti, iar fortele masticatorii vor fi preluate de implanturile dentare.

Un articol de: Dr. Ion Melnic, specialist in chirurgie dento-alveolara

                                                    coordonator Clinica Dr. Melnic

Nota obtinuta:
9.9 (18 voturi)
4132 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: A-Editor Joi, 13 Martie 2014

Etichete pentru acest articol:

implant dentar, beneficii implant dentar, clinica stomatologica buna, pentru implant dentar


S-ar putea sa va intereseze si:

Sangerarea dupa menopauza. Ce inseamna? [..]
citeste si comenteaza
In goana nebuneasca dupa tinerete fara batranete, femeile recurg de foarte multe ori la [..]
citeste si comenteaza
Chiar daca sezonul rece ne poate da impresia ca frigul este omniprezent, cand vine vorba [..]
citeste si comenteaza
Spre sfarsitul verii si inceputul toamnei mai exact, starea de spirit se schimba radical [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Femeile iubesc bijuteriile pentru ca acestea reusesc sa le scoata tinutele din anonimat si sa le [..]
citeste si comenteaza
Fiecare femeie isi doreste, mai presus de orice, sa arate impecabil indiferent de situatie, fie ca [..]
citeste si comenteaza
In ziua nuntii, mireasa este o aparitie eleganta, unica prin frumusetea ei. Magazinul online Tria [..]
citeste si comenteaza
„Adevarat sau fals” este numele jocului din copilaria noastra si totodata este intrebarea pe [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate