Ce obiceiuri bune iti protejeaza ochii
Ne mandrim cu aspectul nostru exterior si facem eforturi sa ne mentinem in forma. Numai ca frumusetea tine si de sanatate, printre altele. Ei bine, sanatatea ne face cu adevarat adevarat sa radiem!
Pentru ca ochii sunt printre cele mai complexe organe ale corpului uman si pentru ca ei ne ajuta sa vedem acest frumos despre care vorbim, trebuie sa le acordam o atentie deosebita. Asa cum avem un ritual pentru frumusete, tot asa ar trebui sa avem un ritual si pentru sanatatea noastra.
Haideti sa vedem care sunt cateva dintre aceste obiceiuri bune care iti protejeaza ochii:
► Folosesti produse de machiaj de buna calitate.
Felicitari! Acest obicei, aparent marunt, este foarte important pentru ochii tai. Produsele de proasta calitate contin substante daunatoare tenului si ochilor (de exemplu, amoniacul). De aceea, este bine sa eviti contactul cu aceste substante pentru a nu te confrunta cu probleme grave mai tarziu.
► Duci un stil de viata sanatos si ai o dieta echilibrata.
Pentru ca grija pentru sanatate se vede si in sanatatea ochilor, iar tu ai grija de asta, nu avem decat cuvinte de lauda. Daca stilul de viata sanatos lipseste, insa, pot aparea probleme. De exemplu, colesterolul crescut afecteaza vasele de sange. Cum ochii sunt niste organe puternic vascularizate, vor fi si ei afectati. Totodata, diabetul poate duce la cataracta sau la retinopatie diabetica si, in cele din urma, la orbire.
► Nu fumezi.
In caz ca nu stiai, fumatul dauneaza si ochilor, oricat de ciudat ar parea. Haideti sa vedem de ce! Fumatul dauneaza sistemului circulator. Daca ochii nu isi primesc nutrientii si oxigenul de care au nevoie, veti simti asta prin senzatia de usturime si senzatie de oboseala a ochilor.
► Iti protejezi ochii impotriva razelor UV.
Cu siguranta fiecare am auzit cat de daunatoare pot fi radiatiile ultraviolete pentru tine. Pe timpul zilei, chiar si daca nu este soare, radiatiile ultraviolete trec de nori si ajung pe pamant, actionand neintrerupt asupra noastra. Este recomandata reducerea expunerii prelungite la UV, in special la altitudini inalte si in timpul amiezii, sau protectia corespunzatoare impotriva lor.
,,Reducerea expunerii la UV prin evitarea expunerii directe la soare in intervalul orelor 8.00-16.00, mai ales vara, purtarea de palarii sau sepci si purtarea ochelarilor cu lentile heliomate, care se inchid la culoare la contactul cu lumina puternica, este indicata tuturor. Exista in prezent pe piata lentile de vedere heliomate care protejeaza pana la 100% impotriva razelor UV si impotriva luminii foarte puternice”, recomanda dr. Luminita Teodorescu, medic oftalmolog al Essilor.
Tine minte ca, pentru tot ce faci acum pentru tine, iti vei multumi. Obiceiurile nesanatoase iti pot afecta iremediabil ochii. De ce sa nu prevenim neplacerile?
Un articol de: Georgiana Lungu
Postat de: Redactor-Colaborator Luni, 08 Iulie 2013
sanatatea ochilor, protectie raze UV, dieta echilibrata
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa