Ce este halitoza si cum poti scapa de ea?

adv-tratament-miros-gura-halitoza

Cu o respiratie urat mirositoare se poate confrunta oricine la un moment dat. Conform unor studii, dintre persoanele care se confrunta cu halitoza – termenul medical care desemneaza respiratia urat mirositoare - femeile sunt cele care isi fac cele mai multe griji privind acest aspect.

In plus, potrivit medicilor, aceasta poate cauza chiar si suferinta psihologica severa, principala cauza fiind evitarea persoanelor de a sta in apropierea pentru mai mult timp de o alta persoana care se confrunta cu halitoza. De aceea este important sa se descopere cauza care a provocat aceasta afectiune, cu atat mai mult cu cat motivele care pot duce la aparitia unei respiratii urat mirositoare sunt extrem de multe.

 

Cand este recomandata vizita la medic

Principalele cauze care duc la aparitia halitozei sunt legate de igiena dentara, aparitia cariilor sau chiar existenta unor lucrari dentare. In general, aceasta poate fi tratata destul de simplu, prin tratarea cauzelor ce au dus la aparitia ei.

Cu toate acestea, exista situatii in care respiratia urat mirositoare persista, iar cauza poate fi reprezentata de anumite boli. In acest caz este recomandat sa se mearga la o clinica halitoza. Medicul dentist este cel care poate determina cauzele care au dus la aparitia acesteia, insa numai in urma unor analize medicale si consultatii amanuntite.

Halitoza este al treilea cel mai frecvent motiv pentru care oamenii merg la stomatolog, dupa cariile dentare si gingivita. Totusi, daca acesta considera ca alte probleme de sanatate, care nu tin de cavitatea bucala, provoaca mirosul neplacut atunci va pune pacientul in legatura cu un alt medic pentru a descoperi cauza reala.

5 moduri de a scapa de halitoza

Daca problema nu este grava, halitoza poate fi tratata casa, de fiecare individ in parte, prin schimbarea stilului de viata si o igiena dentara mai eficienta. Astfel ca cele mai la indemana metode de a preveni si trata respiratia urat mirositoare au fost enumerate de Respirum.ro:

  1. Hidratarea – hidratarea corecta este extrem de importanta pentru intregul organism, iar daca aceasta nu este in parametrii, gura se usuca si apare halitoza. De aceea dimineata majoritatea oamenilor au o respiratie urat mirositoare, fiind ca pe timpul noptii se deshidrateaza;
  2. Curatarea limbii – bacteriile care se afla pe limba pot afecta respiratia, de aceea se recomanda ca in timpul periajului dintilor sa fie curatata si aceasta. In acest fel sunt eliminate resturile de mancare, bacteriile si chiar pielea moarta;
  3. Dieta nepotrivita – respiratia poate fi influentata si de mancare consumata, dietele sarace in proteine si carbohidrati fiind cele care provoaca aparitia halitozei;
  4. Cat mai multa verdeata in meniu – verdeturile, in general, combat respiratia urat mirositoare datorita clorofilei, care o neutralizeaza. Prin urmare este recomandat sa se mestece, cel putin o data pe zi, patrunjel, menta, coriandru. In plus, ceaiul verde are proprietati dezinfectante si actioneaza ca un deodorant pentru cavitatea bucala;
  5. Apa de gura cu bicarbonat de sodiu – desi poate fi considerata un remediu „din batrani”, multiplele utilizari si beneficii pe care le are bicarbonatul de sodiu sunt foarte cunoscute, iar distrugerea bacteriilor din cavitatea bucala este unul dintre ele.

Halitoza este o afectiune care poate fi tratata corect pana la disparitie, iar intrarea in contact cu un medic bun este cea mai buna solutie pentru inceperea tratamentului.

Photo by: freepik.com

Nota obtinuta:
10 (1 vot)
822 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: A-Editor Luni, 02 August 2021

Etichete pentru acest articol:

solutii halitoza


S-ar putea sa va intereseze si:

Un consult optometric este un examen medical complet al vederii, care nu doar masoara [..]
citeste si comenteaza
Pentru mentinerea sanatatii cea mai buna metoda este controlul medical. Descoperindu-va [..]
citeste si comenteaza
Organismul nostru functioneaza ca un tot unitar, de aceea cand vorbim despre sanatate, ne [..]
citeste si comenteaza
Chiar daca sezonul rece ne poate da impresia ca frigul este omniprezent, cand vine vorba [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Cand ne lovim de cate un "Nu" incapatanat sau misterios din partea copiilor suntem, de [..]
citeste si comenteaza
Stim ca educatia copilului tau este cea mai importanta; la fel si modul in care el isi petrece [..]
citeste si comenteaza
Parul, la fel ca si unghiile, reprezinta cartea de vizita a oricarui om. Indiferent ca esti femeie [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate