Asimetria sanilor: De ce apare si cum se poate corecta?

Cand vine vorba de aspectul sanilor sai, fiecare femeie are anumite preferinte. Unele si-ar dori sani mai mari sau, dimpotriva, mai mici, altele ar prefera sani mai fermi sau cu o anumita forma. O dorinta comuna a multor femei este insa ca acestia sa fie simetrici. Asimetria sanilor este o problema des intalnita, mai mult sau mai putin vizibila pentru cei din jur, dar de care posesoare lor este intotdeauna constienta si care, in unele cazuri, poate avea un impact negativ asupra imaginii de sine. De ce apare aceasta asimetrie a sanilor si cum se poate corecta vei afla din randurile de mai jos.
Cauzele asimetriei sanilor
Vorbim despre sani asimetrici atunci cand exista o diferenta de forma, marime sau pozitie intre acestia. Exista mai multe posibile cauze care pot duce la aparitia acestei asimetrii, intre care si:
● Mostenirea genetica;
● Pubertatea;
● Sarcina si alaptarea;
● Anumite afectiuni (ex: hiperplazie ductala atipica, hipoplazia mamara, hipertrofia mamara juvenila).[4]
Cum se poate corecta asimetria mamara
In unele cazuri, se poate recurge la anumite solutii pentru a masca diferentele dintre cei doi sani. Cand acest lucru nu este posibil sau cauti o metoda permanenta ori cu rezultate pe termen lung, raspunsul il poate reprezenta chirurgia plastica, mai exact operatia de simetrizare a sanilor.
Rolul acestei operatii este clar: acela de a corecta diferentele dintre sani daca acestea sunt vizibile sau mai mari decat in mod normal. Pentru a face acest lucru, in functie de in ce anume consta respectiva diferenta si de cat de evidenta este ea, se poate recurge la:
● Marirea sanului (augmentarea mamara) - este o procedură chirurgicala ce presupune schimbarea dimensiunii si formei sanilor cu ajutorul implanturilor mamare; acestea pot fi umplute cu o solutie salina sau cu gel siliconic si pot fi plasate fie sub tesutul mamar, fie sub muschiul pectoral;
● Micsorarea (reductia mamara) - aceasta operatie presupune indepartarea excesului de piele, grasime si tesut mamar si, de obicei, este recomandata femeilor cu sani mari si grei, care le cauzeaza disconfort semnificativ, inclusiv dureri de gat, dureri de spate si amorțeală sau slabiciune; poate fi folosita insa si pentru a reduce dimensiunea unuia dintre sani cand el este mai mare decat celalalt;
● Marirea/micsorarea ambilor sani;
● Ridicarea sanului/sanilor lasati (lifting mamar) - cunoscuta si sub denumirea de mastopexie, aceasta procedura poate schimba forma si aspectul sanilor pentru a-i face mai simetrici sau chiar identici unul cu celalalt; prin aceasta interventie se mai poate reduce dimensiunea areolei (zona mai intunecata din jurul mamelonului, indeparta excesul de piele lasata si strange tesutul mamar.[1][2][3]
Ce trebuie sa stii
Operatia de simetrizare a sanilor, fie ca va consta intr-o augmentara mamara, o reductie mamara ori un lifting mamar, te poate ajuta sa obtii acei sani perfect simetrici pe care ti i-ai dorit intotdeauna. Trebuie sa retii insa ca nu este o procedura potrivita pentru toata lumea si, ca orice interventie chirurgicala, presupune anumite riscuri. De asemenea, rezultatele nu sunt intotdeauna permanente si niciun chirurg plastician nu poate garanta ca nu vor aparea alte modificari in viitor. Totodata, exista anumite conditii pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a fi considerata o candidata buna pentru astfel de proceduri, cum ar fi, de exemplu, sa fii sanatoasa din punct de vedere fizic si sanii tai sa fie complet dezvoltati.[3]
Asimetria sanilor este o problema comuna, cu care multe femei se confrunta. Tu esti singura care poate decide daca diferenta dintre ei este destul de vizibila sau de deranjanta pentru a fi necesara corectarea sa. In cazul in care raspunsul este „Da”, alege un chirurg plastician cu experienta, care iti poate explica diferitele optiuni disponibile si care dintre acestea iti poate oferi rezultatele dorite.
Bibliografie:
- „Breast Lift (Mastopexy): Surgery & Recovery.” Cleveland Clinic, 2022, my.clevelandclinic.org/health/treatments/23298-breast-lift. Accessed 21 Nov. 2022.
- „Options in Cosmetic Surgery for Breasts (Mammoplasty).” WebMD, WebMD, 11 Nov. 2003, www.webmd.com/beauty/cosmetic-surgery-mammoplasty. Accessed 21 Nov. 2022.
- MarielaCadence. „Breast Asymmetry Correction.” Australian Society of Plastic Surgeons, Australian Society of Plastic Surgeons, 23 Mar. 2020, plasticsurgery.org.au/procedures/surgical-procedures/breast-asymmetry-correction/. Accessed 21 Nov. 2022.
- „Why Are My Breasts Uneven?” Verywell Health, 2021, www.verywellhealth.com/one-breast-bigger-than-other-3969225. Accessed 21 Nov. 2022.
Sursa foto: Freepik
Postat de: A-Editor Miercuri, 01 Februarie 2023
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Importanta etichetelor in vanzarea produselor de casa
- Look profesional si stilat: trucuri vestimentare pentru un impact pozitiv la birou
- Cele mai elegante ceasuri de dama in 2025: modele care cuceresc scena fashion
- Contraindicatiile RMN: cand si de ce nu este indicat
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb