Cum sa ne regeneram ca un rechin?

Rechinii se vindeca repede, nu prea vei auzi de rechini bolnavi de cancer. Si si sunt si renumiti pentru forta cu care se impotrivesc infectiilor.

In timp in timp ce multi oameni se tem de rechini, folosesc totusi cartilajul acestora in speranta de a-si vindeca boli grave precum cancerul, artrita, psoriazisul si diabetul, pe langa multe alte probleme minore de sanatate.

Oamenii de stiinta sustin ca anumite substante pe care le contin rechinii ajuta la vindecarea multor boli si sustin procesul de intretinere pentru o sanatate de fier! „Au existat o serie de descoperiri despre sistemele imunitare ale rechinilor si compusii care arata promitator pentru a fi aplicati in medicina umana ", spune dr. Mahmood Shivji, un genetician si director al Centrului de Cercetare a rechinilor "Exista atat de multe pe care le putem invata de la aceste vertebrate antice."

Cercetarile asupra rechinilor cresc si au un mare potential, asa cum sustine Jennifer Schmidt, dr. biolog molecular, genetician si director de stiinta si cercetare pentru Institutul de Cercetare al rechinilor Lectii de vindecare a ranilor. "Incercam sa intelegem ce inseamna un rechin", spune el, inclusiv de ce se vindeca repede.

Studiind genele pe care rechinii le folosesc pe măsura ce se vindeca, oamenii de stiinta ar putea sa dezvolte sau sa gaseasca medicamente care ar putea transforma genele pentru a promova vindecarea sau pentru a opri cele care le încetinesc, spune Schmidt.

 

Lectii de sanatate de la rechini

Rechinii sufera adesea vatamari grave ale spatelui atunci cand sunt loviti de barci, spune Schmidt. Cateva luni mai tarziu, comparativ cu omul, spune ea, rana este de multe ori abia vizibila. Capacitatea de regenerare a rechinilor este inimaginabila. Aceasta capacitate de vindecare rapida, precum ai capacitatea rechinilor de a rezista la infectii este de mare interes pentru toata lumea.

 

Sanatate de la rechini

Ficatul rechinului are un compus numit squalamina care are proprietati antivirale si antibacteriene. Cercetatorii testeaza squalamina pentru a vedea daca pot combate diferite tipuri de infectii bacteriene care apar la noi, oamenii.

Alte studii au descoperit ca acest compus poate ajuta la prevenirea formarii de vase de sange care alimentează tumorile canceroase si le ajuta sa creasca. Iata cum, in viitor, rechinii ne-ar putea ajuta sa prevenim si sa vindecam cancerul!

Un anticorp de rechin cunoscut sub numele de IgNAR poate ajuta la vindecarea cancerului, spune dr  Shivji. Acest anticorp are proprietati care pot ajuta oamenii de stiinta sa faca o terapie contra cancer. Anticorpul IgNAR poate intra mai usor in celulele canceroase si poate penetra mai bine celulele decat alte substante folosite in tratamentul clasic. „Oamenii de stiinta cauta sa foloseasca anticorpul rechin ca model pentru unul care ar putea fi folosit la om”, spune drShivji.

Un material care imita suprafetele cutanate ale rechinilor, care rezista algelor si altor organisme este vandut ca o grefa in spitalele de arsi. Obiectivul sau, spune Shivji, este de a reduce dezvoltarea bacteriana si de a diminua infectiile periculoase pe care pacientii spitalizati le pot obtine.

Cercetatorii australieni au dezvoltat o versiune adaptata oamenilor, a unei proteine ​​de rechin, cunoscuta sub numele de organismul i. Studiile efectuate pe animale tinere, au descoperit ca aceasta reduce ingrosarea si inflamatia tesuturilor pulmonare la persoanele cu fibroza pulmonara. Sub forma de pastile, aceasta proteina poate ajuta, de asemenea,  impotriva altor boli, cum ar fi problemele cu ficatul!

 

Dr Shivji a gasit doua gene in cazul rechinilor, care pot ajuta la explicarea sistemului lor imunitar robust si de ce pot rezista la cancer.  Cercetarea lui continua pentru a vindeca, pe viitor, cancerul de prostata, de ficat, de san si de colon.

Nota obtinuta:
10 (3 voturi)
1881 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Sorina-Corneanu Joi, 03 August 2017

Etichete pentru acest articol:

tratament altfel, sanatate


S-ar putea sa va intereseze si:

In ultima vreme noi femeile suntem coplesite de viata cotidiana. Ne trezim dimineata, [..]
citeste si comenteaza
Fast-food-ul PRO! Nicicand cercetarile din domeniul alimentatiei sau legatura dintre [..]
citeste si comenteaza
Zilnic, pe piata apar numeroase produse farmaceutice din randul vitaminelor, iar [..]
citeste si comenteaza
Accident vascular cerebral -poti sa il ai fara sa stii, fara sa simti, fara sa banuiesti. [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Hemoleucograma – iata analiza de sange atat de simpla care are capacitatea de a depista cel mai [..]
citeste si comenteaza
Toamna se numara accesoriile. Mai cumparam o cutie de bijuterii, mai proptim o etajera, mai agatam [..]
citeste si comenteaza
Am adormit seara si am inceput sa visam ca eram impreuna si ne dadeam in leagane.Apoi se afcea ca [..]
citeste si comenteaza
Micul dejun, pe cat de important, pe atat de ignorat este. Multa lume sare peste el din ”lipsa de [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate