Ameteala: posibile cauze
Pentru ca foarta multe persoane se confrunta cu aceasta problema, am decis sa oferim mai multa atentie acestui subiect raspunzand corespunzator unora dintre intrebarile pe care vi le adresati adesea.
Senzatie de rotire in gol si dezechilibru fizic sau neplacutul sentiment ca "vezi dublu"? Aceasta este ametela.
Vi se intampla des, dar nu dati imporanta pentru ca spunandu-va ca multora li se intampla, diminuati teama. Ignorati. Dar ameteala reprezinta de fapt efectul unor multiple dereglari interne, asadar de acum inainte ar trebui sa va analizati mai atent starea de sanatate pentru a descoperi cauza ce va da aceste ameteli.
Anemia
Lipsa unei game largi de vitamine poate duce la anemie care la randul ei conduce la aceste ameteli. Daca va intalniti cu ameteli neregulate, insa suficient de dese, cu stari de dezechilibru, lesin, paloare sau incetosare a privirii, anemia poate fi o cauza. Nu ignorati. Netratata indelung, aceasta poate usor conduce la leucemie!
Spondiloza cervicala
Nu va ganditi la asta poate, insa daca aveti ameteli din senin, fara vreo cauza aparent, daca ametiti atunci cand faceti miscari bruste sau cand va ridicati din pat dimineata, poate fi vorba si de o spondiloza cervicala. Fireste, in cazuri mai rare, insa un control nu strica niciodata!
Diabet
Daca va stiti vinovati de consumarea in exces a dulciurilor, atunci va puteti da multe rapsunsuri. Excesul de zahar in sange provoaca ameteli sau mai grav, un diabet nedescoperit. Urmariti intervalele la care apar ametelile si mergeti la un control!
Fireste ca ameteala poate sa apara si in cazul unei oboseli indelungi, poate fi legata de un eveniment intens neplacut, de stres sau pur si simplu se datoreaza schimbarii bruste de temperatura. Totusi, de multe ori ametelile ne dau semne clare ca ceva nu este in regula, deci un set de analize nu strica nimanui!
Postat de: Sorina-Corneanu Marți, 18 Ianuarie 2011
anemie, ameteli, dezechilibru, cauze, boli
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa
- Beneficiile otetului de mere: utilizari in bucatarie si sanatate
- Secretele unei petreceri reusite: 5 reguli de care sa tii cont
- Tipuri de saltele pentru anumite categorii de oameni si/sau obiceiuri de dormit
- Sanatatea cerebrala: care sunt investigatiile care ajuta in evaluarea acesteia?