Cum iti accelerezi metabolismul
Te-ai gandit mereu ca pentru tine lupta cu kiligramele este pierduta din start pentru ca metabolismul tau este unul lenes? Te uiti cu invidie la fetele acelea care mananca orice si oricat doresc fara sa puna un kilogram in plus? Ei bine, poate n-ar trebui sa le invidiezi atat.
Trebuie sa stii de la bun inceput ca si daca te-ai nascut cu un metabolism bun, acesta nu va dura la nesfarsit. Odata cu inaintarea in varsta, inevitabil metabolismul va incetini. Asa se explica cum unele fete, slabe toata adolescenta lor, incep in jurul varstei de 30 de ani sa acumuleze kilograme. Deci, indiferent in care categorie te incadrezi, trebuie sa stii cateva trucuri pentru a-ti accelera arderile si a mentine aceasta si dupa 30 de ani.
Renunta la dietele hipocalorice.
Atunci cand reduci foarte mult caloriile, organismul tau crede ca este perioada de criza si metabolismul va incetini pentru a asigura supravietuirea. Acest mecanism dateaza inca din vremurile preistorice cand hrana era foarte greu de procurat si mesele nu erau atat de dese ca in zilele noastre. Incearca sa mananci atatea calorii cate are nevoie corpul tau in stare de repaos. Deficitul il vei realiza prin sport. Poti calcula acest necesar caloric cu ajutorul unui calculator de calorii (calculator metabolism bazal).
Nu sari peste micul dejun.
Studiile au aratat ca personele care obisnuiau sa consume prima masa in orele diminetii erau cele care isi pastrau o greutate corporala normala pe toata durata vietii lor.
Mananca 5-6 mese mici pe zi.
Mancand mai multe mese pe zi, metabolismul va ramane tot timpul activ, permitandu-ti sa arzi mai multe calorii. Digestia in sine este un proces care consuma calorii.
Nu te feri de antrenamentele cu greutati.
Iti place sa faci activitati cardio, dar fugi ca arsa cand auzi de ridicat greutati. Ar trebui sa te gandesti de doua ori. Antrenamentele cu greutati nu sunt rezervate barbatilor. O masa musculara puterinica iti va accelera metabolismul. Muschii consuma mult mai multe calorii decat tesutul adipos, iar cresterea masei musculare te va ajuta sa arzi calorii chiar si in stare de repaos.
Sport, sport si iar sport.
Da, un metabolism bun se construieste cu exercitiu fizic. Nu doar ca in timpul efortului rata metabolica se accelereaza, dar ea ramane ridicata cateva ore dupa, ajutandu-te sa arzi calorii. Si cel mai important, facand sport iti vei mentine metabolismul crescut si pe masura ce inaintezi in varsta.
Un articol de: Mihaela Voinea
Postat de: Redactor-Colaborator Vineri, 19 Iulie 2013
metabolism, slabire sanatoasa, dieta, sport, masa musculara
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- De ce sa alegi produse de carmangerie provenite de la ferme certificate?
- Top 5 experiente de neratat in Dubai: de la safari in desert la cumparaturi de lux
- 5 ingrediente de evitat in samponul tau si de ce
- Cat dureaza o interventie pentru implantarea unei proteze de genunchi?
- Sfaturi pentru un zambet de invidiat: cat de des e bine sa mergi la dentist?