Ce se intampla cand esti etichetata pe retelele de socializare?
O fotografie postata pe o retea de socializare in care esti…tagg-uita, si mii de amintiri te invadeaza… Vezi destine schimbate, oameni de la care te asteptai sa evolueze si care au involuat, profesii neasteptate, siluete total schimbate, antipatii uitate si simpatii reinnoite.
Chipuri dragi
Coafuri demodate, sarafane decolorate si ponosite, cravate uitate acasa sau innodate in graba, zambete inocente sau incruntari intelectuale studiate. Candva, acesti oameni au stiut mai multe despre tine decat propria familie. Au intuit primul tau crush, te-au consolat dupa prima despartire. Te-au incurajat cand ai luat o nota mica, te-au invidiat sau laudat cand ai luat o nota mare, ti-au dat jumatate din covrigul lor pentru ca tu nu mai aveai bani de buzunar, ti-au cerut caietul sa copieze tema la franceza sau ti-au imprumutat caietul sa copiezi tema la matematica.
Frumosii nebuni ai...scolii
A fost odata ca niciodata o clasa ca toate celelalte, insa care tie iti pare unica. Si acum cand vorbesti cu altii despre clasa ta, spui ca ati fost frumosii nebuni ai scolii. Erati campioni, dar nu intotdeauna la rezultate bune, desi profesorii va dadeau drept exemplu altor clase, ci campioni la nazbatii, la table sparte si la chiuluri la sfarsit de semestru. Clasa voastra avea vedetele scolii: cel mai frumos, cea mai frumoasa, copilul lui X, Talentatul sau Indisciplinatul. Intotdeauna erati un subiect de controverse la consiliile profesorale, erau profesori vesnic nemultumiti de voi si altii care va luau apararea constant.
Amintiri razlete
Flashuri iti vin in minte: teza la matematica, momentul cand asteptati cu infrigurare ca profesorul sa va spuna ce nota ati luat la biologie, desenul de pe tabla de la sfarsit de trimestru si mesajul „vacanta placuta!”, banca plina de formule, desene - eterna inima strabatuta de o sageata, gumele de mestecat preistorice, lipite de atatea generatii, profesorul de fizica spunandu-ti sa nu mai apesi pe pix, maini framantandu-se din cauza emotiilor, pauzele mult prea scurte in care devorati pachetul de acasa sau cornul cu ciocolata.
Toate acestea fac parte din trecutul tau, trecut incuiat intr-un coltisor al sufletului si descuiat acum cu cheia amintirilor. Inconstient, acesti oameni au contribuit, mai mult sau mai putin, prin sfaturi, critici, aprecieri, indemnuri la formarea ta ca om.
Un articol de: Daniela Dumitrescu
Postat de: Redactor-Colaborator Marți, 10 Februarie 2015
tagg, retea de socializare, colegi
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cum sa te imbraci la o cina romantica? 5 sfaturi utile
- Drepturile pasagerilor: tot ce trebuie sa stii inainte de zbor
- Ce trebuie sa stii despre asigurarea RCA cand inchiriezi o masina?
- Beneficiile utilizarii produselor de curatenie profesionale in gospodaria ta
- 3 sfaturi utile pentru curatarea si intretinerea pardoselilor