Alcoolul si creierul
Alcoolul si creierul sunt doua lucruri foarte diferite, dar si foarte periculoase. Creierul functioneaza in conditii normale atata timp cat stim sa avem grija de el. Unele vicii il pot afecta sau in cel mai rau caz il pot distruge, unul dintre ele fiind chiar alcoolul. Acesta, in combinatii periculoase poate avea repercusiuni grave asupra lui. Sunt unii oameni care consuma alcool in cantitati foarte mari fara sa se mai gandeasca la consecinte. Acestia cred ca daca se afunda in alcool pot scapa de probleme, de dureri, de tristete, dar de fapt alcoolul doar amelioreaza acea stare, nu o vindeca.
In prezent, sunt putine medicamente care vindeca o boala sau o stare si sunt putini care stiu asta. Atatea baruri mai sunt in tara asta si atatia oameni care consuma alcool fara sa le pese de ei, de organismul lor.
Si sunt atatea persoane care le dau pe tava un drog care la un moment dat ii poate ucide. Cine crede ca alcoolul este solutia tuturor problemelor greseste foarte tare. Solutia problemelor se gaseste in noi si in modul nostru de a le rezolva. Nu trebuie sa gasim anumite vicii pentru a le rezolva. Trebuie sa gandim logic si corect la faptul ca alcoolul, tutunul, drogurile nu sunt solutii viabile pentru a rezolva ceva; ele sunt doar solutii de moment pentru a uita de probleme, iar apoi cand ne vom trezi la realitate vom vedea ca trebuie sa o luam de la capat.
Ne distrugem creierul afundandu-l in alcool! In schimb, putem sa ne gandim la solutii, la lucruri frumoase care merita facute. De ce sa ne risipim energia in alcool?
Sunt atatea lucuri frumoase in viata care merita traite si facute, iar unii dintre noi se gandim cum sa le distruga doar.
Postat de: Cornelia-Cochior Sâmbătă, 18 Iunie 2011
alcool, consum de alcool, realitatea, vicii
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa
- Beneficiile otetului de mere: utilizari in bucatarie si sanatate
- Secretele unei petreceri reusite: 5 reguli de care sa tii cont
- Tipuri de saltele pentru anumite categorii de oameni si/sau obiceiuri de dormit
- Sanatatea cerebrala: care sunt investigatiile care ajuta in evaluarea acesteia?