Teribilismul, personalitate si mod de viata

Teribilismul ca si personalitate

De obicei, copiii si adolescentii sunt curiosi si mandri cand cineva le remarca personalitatea. Dar o asemenea personalitate trebuie sa fie neaparat puternica si neechilibrata, cel putin asa cred majoritatea tinerilor de azi. Daca esti coleric, ai lumea la picioare si cel mai probabil ai pretul succesului in sange. Cu siguranta, asta este mentalitatea unui  teribilist care se evidentiaza la nivel de grup sau anturaj si mai putin sau ceva mai putin cand vine vorba de relatia sa cu  familia.

Copiii si tinerii se considera “adevarate vedete" ale scolii daca isi etaleaza mandria, grosolania si rautatatea din ei. Ei vor sa fie “grozav de teribili” si tin cu tot dinadinsul sa faca "legea”. Sunt o multime de cazuri cand pustii au fost dornici sa impresioneze audienta si au facut gesturi necugetate care le-au marcat negativ personalitatea si viata de mai tarziu. Desigur, teribilismul pastrat la “cote mai moderate” nu aduce agitatie si dezordine de niciun fel in viata proprie, mai degraba un plus de energie si curaj.

 

Teribilismul ca si mod de viata

Teribilismul exprima inainte de toate, un comportament bizar, usor deviant si este adoptat de foarte multi oameni. Fie ca sunt tineri sau nu, trecuti mai bine de prima tinerete, se vede cu ochiul liber ca acest tip de comportament este pe cat de blamat, pe atat de raspandit. O sa va intrebati de ce se intampla acest lucru? Nu stiu, poate pentru ca este COOL sa fim cat mai teribilisti cu putinta si sa luam cat mai mult viata in ras. Intr-un fel, simtim nevoia sa evadam din realitatea zilnica si ne ascundem sub aceasta masca a unui caracter care ne da tot.mai mult elan si asa-zisa incredere in fortele proprii. Ii aratam vietii, prietenilor si dusmanilor de ce suntem noi in stare. Asa ca pe intelesul tuturor, devenim mai teribilisti fara sa constientizam neaparat asta, fiindca acesta este ‘trendul" si doar asa, suntem si ramanem pe val. De altfel, tendinta cea mai generala a majoritatii dintre noi este sa sa traim fara limite si  fara prejudecati din moment ce stim cu totii ca viata este prea scurta.

Asa cum observam, primele intalniri ale adolescentilor vremurilor de azi cultiva in principal un caracter cat mai nonconformist si o vestimentatie cat mai excentrica. De regula, gusturile din moda nu se discuta, dar un sfat intelept ar spune ca “exista o masura in lucruri" si cu siguranta, ”nu hainele il fac pe om”. Si nu uitati, putem impresiona pe cineva si fara sa fim in pas cu ultimele tendinte ale modei. Moda si teribilismul nu aduc neaparat succesul unei relatii. Asta daca ne dorim cu adevarat sa-l intampinam cum se cuvine pe  Sfantul Valentin si pe Mos Dragobete.:)

Nota obtinuta:
10 (3 voturi)
4001 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Roxana-Vucea Luni, 14 Februarie 2011

Etichete pentru acest articol:

teribilism, caracter non-conformist, gesturi necugetate, energie-curaj, primele intalniri, relatii


S-ar putea sa va intereseze si:

Este primavara si pasesti ezitant pe aleea ce se deschide in fata ta. La intersectie nu [..]
citeste si comenteaza
"Barbatii iubesc femeile pentru ca femeile sunt cele mai frumoase lucruri de pe [..]
citeste si comenteaza
Te-ai gandit vreodata de ce mesajul pe care il transmiti este interpretat in fel si chip? [..]
citeste si comenteaza
Relatiile din dragoste, din iubire, din compromis...au apus, dar nu definitiv. In ciuda [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Potrivit definitiei de dictionar, platonismul este o conceptie filosofica venita de la Platon si [..]
citeste si comenteaza
In perioada 19-23 octombrie, pavilioanele de la RomExpo si-au deschis larg portile pentru a primi [..]
citeste si comenteaza
Tanara sa mama, Clara tocmai i-a citit copilului o incantatoare poveste despre printi si zane, [..]
citeste si comenteaza
Nu stiu exact cu cine si daca ma voi intalni azi cu cineva, dar eu voi ajunge la intalnire, orice [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate