Ce stim despre vise?
S-a constatat ca in medie, la aproximativ 8 ore de somn omul viseaza o perioada de 2 ore deci petrecem o treime din fiecare noapte visand. Cercetarile au evidentiat faptul ca, pe parcursul vietii unui om, visul acopera un interval de timp de ordinul anilor.
De mii de ani oamenii au incercat sa faca presupuneri despre semnificatia viselor. In multe din societatile antice, din Egipt sau Grecia, visele erau considerate mesaje de la Divin care pot fi talmacite de cei cu astfel de puteri.
Visele sunt acele secvente care se creeaza in timpul somnului. Acestea pot fi mai mult sau mai putin posibile. In vis, se pot exprima intamplari ce s-au petrecut in trecutul tau sau intamplari imposibile si ireale. Cele mai obisnuite vise includ situatii marcante, senzatia de urmarire, cadere sau zbor, momente jenante. Dupa Sigmund Freud, autorul cartii “Interpretarea viselor”, visul este cheia cu care patrundem in abisul fiintei, in inconstient. In timpul visului, interactionam cu o multime de oameni, locuri, lucruri. Un vis este o halucinatie, o calatorie fantastica in somn, o lume paralela unde se pot intampla lucruri pe care ni le dorim sau nu. Un vis este o stare care ne elibereaza de stres sau incearca sa ne distraga atentia de la problemele cotidiene.
Uneori, in urma unui vis, te trezesti cu o stare de bine si cu o fericire inexplicabila. Insa se intampla ca in timpul visului sa ai parte de situatii neplacute, mult cunoscutele cosmaruri, care nu fac altceva decat sa te perturbeze de la rutina cotidiana. S-a estimat ca o persoana are, in medie, un singur astfel de vis urat in decursul unei luni. Dupa parerea mea, cosmarurile sunt cele mai urate intamplari. Iti creeaza o stare de frica, de panica, de neputinta. Insa exista si partea buna: este doar o situatie imaginara.
Asadar, traiti lucruri frumoase in timpul zilei pentru ca in acestea sa ramana in subconstient, iar somnul sa fie presarat cu vise placute!
Un articol de: Raluca Ghinita
Postat de: Redactor-Colaborator Luni, 22 Aprilie 2013
vis, cosmar, subconstient, interpretarea viselor
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa