Cauzele psiho-sexuale ale impotentei

Despre acest subiect s-a discutat in nenumarate randuri, peste tot, mai mult sau mai putin deschis, printre mituri, cu perdea sau fara, in termeni medicali strict fiziologici de cele mai multe ori, dandu-se vina pe consumul excesiv de alcool, pe oboseala, stres si asa mai departe, cauze pe care nu le mai dezbat pentru ca deja s-au discutat pana la epuizare.

Am sa ma axez insa pe cauzele psiho-sexuale ale impotentei. Ce anume din dezvoltarea psihica duce la aparitia acestei boli care se poate, in realitate, trata mult mai usor cand ii stii si ii accepti cauza reala!

Iata cateva dintre principalele cauze psihologice care conduc la aparitia impotentei:

Onanismul (masturbarea) ii perverteste psihic pe cei care fac acest lucru frecvent, ca pe o obisnuinta si astfel devin nesatisfacuti de partenerele lor, incosntient chiar si revenindu-le fantasmele \ ideile de care se folosesc in timpul masturbarii, nu se mai pot simti bine cu persoana in cauza si revin la vechiul obicei. Asadar, masturbarea nu este nociva din punct de vedere fiziologic, ci din punct de vedere psihologic pentru ca pune bariere intre o relatie sexuala normala si una fantasmagorica.

 

► In cazurile ejcularii precoce apare o alta cauza importanta a impotentei si anume pentru aceia pentru care actul sexual in sine este neplacut dintr-un motiv sau altul (motiv care nu tine de partenera neaparat), atunci ei au interesul, inconstient, de a termina cat mai repede cu putinta actul.

 

► O alta cauza importanta a impotentei este data de o legatura inconstienta a copilului cu parintii, in copilarie, respect exagerat, teama, alte elemente intre familie si dorintele sexuale. Astfel, gandindu-se la o situatie din familie, la parinti sau rude apropiate, repet, inconstient, apare impotenta psiho-sexuala.

 

Impresiile sexuale, educatia primita in familie determina directia in alegeea de mai tarziu a obiectului sexual de catre adult. Moralitatea exagerata, exemple precum nu e bine asa sau asa ceva nu e frumos, sexul este un pacat sau nu e corect pana dupa nunta nu fac decat sa duca la refularea dorintelor care mai tarziu nu mai pot fi exprimate din cauza bariei emotionale care deja s-a instalat in copilarie.

Aceste cauze sunt mai greu de realizat si acceptat, insa de indata ce sunt constientizate, acceptate ca fiind posibile si tratate este probabil ca problema sa se remedieze. A consuta un psiholog, de preferinta un psihiatru pentru tratarea impotentei este de cele mai mutle ori indicat inaintea unui control medical obisnuit.

Lucruri si aspecte pe care nici nu le banuim salasluiesc in inconstientul nostru si ne pun bariere in dobandirea unei vieti sexuale normale.

Nota obtinuta:
9.8 (8 voturi)
3490 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Sorina-Corneanu Sâmbătă, 29 Decembrie 2012

Etichete pentru acest articol:

impotenta, impotenta tratament, tratament impotenta, tratamentul impotentei, potenta, pentru potenta, cresterea potentei


S-ar putea sa va intereseze si:

La inceput de an, tragem aer in piept dupa ce am adunat reusitele din anul care tocmai [..]
citeste si comenteaza
Studiile cele mai recente arata ca barbatii sunt atrasi de femeile independente, sigure, [..]
citeste si comenteaza
Opreste-te o clipa din goana asta nebuna si pune-ti intrebarile potrivite pentru o [..]
citeste si comenteaza
Iata cum poti sa te opresti din a manca pe fond psihologic: [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Aproape zilnic, din multe motive, ma intristeaza Romania mea. De ce? Pentru ca vad oamenii tristi [..]
citeste si comenteaza
In fiecare zi aflam noi si noi trenduri pentru 2011. Ne conformam sau nu, in functie de cat pret [..]
citeste si comenteaza
Senzatie resimtita de un numar foarte mare de oameni - ameteala - poate sa apara sub forma unui [..]
citeste si comenteaza
Daca astepti musafiri si nu ai nici timp, nici idei sa prepari ceva rapid si gustos, iti oferim o [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate