Retete speciale. Indulciti-va de Valentine' s Day

Retete de prajituri speciale, pentru Ziua Iubirii.

Biscuiti Valentina

Ingrediente: 200 g unt, un pahar zahar, un ou, faina cat cuprinde. Freci zaharul cu untul, adaugi oul intreg, apoi faina pana obtii un aluat nu prea tare.

Crema: 2 galbenusuri, 40 g zahar pudra, 250 ml lapte, 25 g faina, coaja de lamaie rasa fin.

Mod de preparare. Freaca galbenusurile cu zaharul, adauga, treptat, faina, apoi subtiaza cu laptele fiert impreuna cu coaja de lamaie. Pui crema pe foc in baie de aburi si amesteci continuu pana se ingroasa. Continua sa amesteci pana se raceste.

Intinde foaia si decupeaza biscuiti in forma de inimi. Asaza inimioarele in tava de copt, apoi, cu o forma de inima mai mica, fa o amprenta fara sa decupezi aluatul. Unge cu crema inimile mai mici si baga tava la cuptor. Vei avea niste biscuiti numai buni de mancat de Ziua Indragostitilor.


Scrisori de dragoste

Ingrediente: 150 g unt, 100 g zahar tos, 250 g faina, coaja de lamaie, 6 galbenusuri de ou.

Mod de preparare. Se formeaza o coca potrivit de tare si se lasa sa stea la rece pana a doua zi. Se desparte coca in bucatele de marimea unei nuci si se intinde fiecare bucatica in patrate groase de ½  cm. La mijloc se pune urmatoarea compozitie: se bat albusurile spuma tare, se pun 6 linguri de zahar tos si se bat in continuare pana se ingroasa, se amesteca cu 200 g alune sau nuci macinate, coaja de lamaie. Se aduc colturile patratului la mijloc si se coc pe tava usor unsa. Se pudreaza cu zahar fin.

 

Inimioara de capsuni (la rece)

Cantitati: (pentru 12 bucati): un blat de tort cumparat, 3 oua, 500 g branza de vaci proaspata, 500 g capsuni, 6 foi gelatina, 125 g frisca, sucul si coaja de la o lamaie, 200 g zahar.

Mod de preparare. Blatul de tort il scobesti usor ca sa capete forma de inima. Il pui pe o farfurie de tort. Gelatina o inmoi in putina apa si o topesti la foc mic, dupa care o lasi sa se raceasca. Branza de vaci o amesteci intr-un vas, impreuna cu sucul si coaja rasa de lamaie si zaharul transformat in sirop. Incorporezi frisca in gelatina si amestecul il repartizezi frumos pe blatul de tort. Inimioara se decoreaza cu capsunile pe care le-ai spalat, le-ai scurs bine, le-ai sters si le-ai taiat felii.

 

Inima de ciocolata

Ingrediente: 100 g unt, 120 g ciocolata amaruie, 100 g zahar pudra, 2 linguri cu faina, 3 linguri cu rom, 3 oua.

Glazura: 100 g ciocolata, 2 linguri cu apa, 2 "nuci" de unt.

Mod de preparare. Separa galbenusurile de albusuri; rupe ciocolata in bucatele si topeste-o intr-un vas mic, in bain-merie. Ia-o de pe foc si las-o sa se racoreasca. Adauga galbenusurile (unul cate unul) , jumatete din unt şi romul. Amesteca bine; adauga faina in ploaie, fara sa incetezi sa amesteci, pentru a nu se face cocoloase. Lasa sa se raceasca bine. Bate albusurile. La mijlocul operatiei, pune in ele doua linguri cu zahar pudra, continua sa bati pana cand albusurile au devenit o spuma foarte tare. Acum adauga si restul de zahar. Incorporeaza cu delicatete crema de ciocolata; pune totul intr-o forma unsa, care are contur de inima. Pune forma in cuptorul incalzit in prealabil. Lasa sa se coaca in bain-marie, la un foc moale, cam o ora si 45 minute. Scoate forma din cuptor, las-o sa se raceasca. Scoate prajitura din forma.

Mod de preparare glazura: topeste la foc moale ciocolata cu apa; cand e topita, adauga untul; amesteca bine; toarna acest amestec pe prajitura, netezind tot timpul cu o spatula. Presara cacao si decoreaza tortul. E delicios si e mai simplu decat pare in urma lecturii.

Nota obtinuta:
9.8 (10 voturi)
5360 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Silvia-Filip Luni, 13 Februarie 2012

Etichete pentru acest articol:

dulciuri, ziua indragostitilor, inimioara de capsuni, inima de ciocolata, scrisori de dragoste, biscuiti Valentina.


S-ar putea sa va intereseze si:

Daca vreti ceva dulce si facut in casa cu mainile voastre va dau o reteta simpla, care va [..]
citeste si comenteaza
Ai pofta de ceva dulce, dar nu vrei sa pierzi prea mult timp in bucatarie? Incearca tarta [..]
citeste si comenteaza
Ne place. Ne place chiar mult. Ciocolata este o desfatare pe care din fericire ne-o [..]
citeste si comenteaza
Retete rapide de dulciuri. Iata o reteta a unui desert pe cat de obisnuit, pe atat de [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

La prima vedere, intre economie, contabilitate si design vestimentar nu exista nicio legatura. [..]
citeste si comenteaza
Nu ai cum sa ramai indiferent in fata coloritului fascinant al pasarilor(in imaginile de fata, in [..]
citeste si comenteaza
Traim intr-o lume prea grabita spre nicaieri…intr-o lume care a uitat de valori si de sentimente [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate