Retete dulciuri. Fondant de ciocolata cu inima topita
Pentru acelea dintre voi care sunt “topite” dupa ciocolata, la orice ora, in orice combinatii, iata un desert delicios, foarte indragit si de cei mici!
Ingrediente
► 2 oua
► 50 gr. de zahar
► 25 gr. de faina
► 100 gr. de unt
► 100 gr. de ciocolata neagra
Mod de preparare
Se topesc untul si ciocolata la foc foarte mic (de preferabil, intr-un vas de sticla pus intr-o cratita cu apa, asezata pe foc). Se lasa cateva minute la racit.
Se bat ouale cu zaharul pana se obtine o crema pufoasa si alba. Presara faina si, dupa ce s-a incorporat, adauga ciocolata si untul topite.
Amestecul se toarna in patru vase individuale unse si pudrate cu putina faina. Foloseste vase de sticla sau de ceramica.
Pune o bucata mica de ciocolata neagra in centru.
Aluatul obtinut trebuie tinut la frigider, cel putin, o ora.
Intre timp, se preincalzeste cuptorul
Din frigider, cele patru vase se introduc direct in cuptorul incins si se lasa la copt, aproximativ, 10 minute.
Minunatul desert se serveste cald cu inghetata de vanilie si cu sos de zmeura.
Savureaza!
O reteta magica de: Ramona Arsene
Postat de: Redactor-Colaborator Vineri, 04 Mai 2012
desert, ciocolata, fondant
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Importanta etichetelor in vanzarea produselor de casa
- Look profesional si stilat: trucuri vestimentare pentru un impact pozitiv la birou
- Cele mai elegante ceasuri de dama in 2025: modele care cuceresc scena fashion
- Contraindicatiile RMN: cand si de ce nu este indicat
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb