Retete culinare: prajitura tiramisu cu sirop de caramel
Cele mai multe persoane cunosc retete de tiramisu care au la baza cafeaua. Va propun un desert delicios, un alt tip de tiramisu: cu caramel.
Iata de ce aveti nevoie pentru a prepara 8 portii de tiramisu:
Ingrediente:
Blat:
20 de piscoturi pe care le preparati din:
2 galbenusuri de ou
3 albusuri
50 gr zahar
50 gr faina
30 gr zahar pudra
Sirop:
25 gr zahar
150 ml lapte
Crema:
3 galbenusuri
250 gr smantana
60 gr zahar
250 gr unt
Mod de preparare:
Se bat albusurile si zaharul. Apoi se adauga galbenusurile. Se adauga faina, cernuta in prealabil si se amesteca usor. Puneti acest aluat intr-o punga stil cornet si incepeti sa faceti betigase de 10 - 12 cm lungime. Asezati-le intr-o tava pe care ati pus hartie de copt. Presarati-le cu zahar vanilat. Lasati-le sa se "odihneasca" 10 minute. Se dau apoi pentru 10 - 12 minute la cuptorul incalzit bine.
Pregatirea siropului:
Intr-o tigaie se caramelizeaza 30 de grame de zahar, peste care se toarna cateva linguri de apa clocotita. Vasul se da de pe foc si se adauga 150 ml lapte. Se poate adauga si o lingurita de lichior de migdale.
Pregatirea cremei:
Galbenusurile se bat cu zaharul intr-un vas pe aburi (aprox. 7 minute), pana devin o compozitie groasa. Se adauga 2-3 cuburi de gheata si se amesteca pana ce intreaga compozitie se raceste. Se adauga smantana treptat si se amesteca. In final se adauga si untul, mixandu-se foarte bine intreaga compozitie.
Cum se "asambleaza" prajitura?
Intr-un vas potrivit de mare se aseaza biscuitii trecuti prin sirop. Peste acest prim strat se adauga jumatate din crema, apoi iarasi un rand de biscuiti insiropati, si iar crema. La final, daca doriti, puteti presara migdale sau alune.
Tineti prajitura la frigider pentru minim 6 ore.
Pofta buna!
Postat de: FemeiaStie Sâmbătă, 23 Octombrie 2010
retete culinare, retete rapide, derserturi, reteta-tiramisu, prajitura-tiramisu, retete-prajituri, prajituri cu crema, caramel.
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza