Reteta tort de ciocolata
Retete dulciuri speciale. Retete tort de ciocolata.
Ingrediente reteta:
Pentru blat: 4 oua, 4 linguri cacao, 250 g zahar, 250 g faina, 3 linguri ulei, 4 linguri apa fierbinte, 1 zahar vanilat, ½ lingurita praf de copt, un praf de sare.
Pentru crema: 1 plic de crema pentru prajituri Dr.Oetker cu aroma de trufe si rom, 250 ml lapte rece, 3 lingurite de zahar pudra.
Pentru sirop: 10 linguri de apa, 100 g zahar, 2 ml esenta de rom, coaja rasa de lamaie si pentru o aroma mai speciala adaugam un strop de esenta de vanilie sau migdale. Pentru decor: fulgi de migdale, glazura de ciocolata Dr.Oetker, frisca si un biscuite de martipan.
Modul de preparare
Blatul il preparam astfel: Albusurile se separa de galbenus si se bat spuma tare ca pentru bezele. Intr-un alt vas punem zaharul impreuna cu faina, uleiul, galbenusurile, zaharul vanilat, praful de copt si praful de sare si cele 4 linguri de apa fierbinte. Se amesteca cu mixerul la viteza mica pentru omogenizare cateva secunde apoi cu lingura se adauga treptat albusurile. Toata compozitia se amesteca cu mixerul timp de 5 minute la viteza mare. Compozitia astfel obtinuta se toarna intr-o forma de tort care trebuie unsa si acoperita cu hartie de copt. Se lasa la cuptor timp de 35 minute.
Secretul meu: imediat dupa coacere lasati blatul 10 minute in forma de copt iar apoi se scoate cu grija si se lasa sa se raceasca complet.
Intre timp pregatim crema si siropul ce se fac foarte usor. Peste praful pentru crema se adauga 250 ml de lapte si 3 linguri de zahar pudra si se amesteca cu mixerul timp de 5 minute la viteza mare. Pentru sirop punem la fiert apa si zaharul. Dupa dizolvarea zaharului siropul se ia de pe foc si se adauga coaja rasa de lamaie si esenta de rom.
Dupa racirea blatului indepartam hartia de copt si taiem blatul in 3 parti egale. Fiecare parte a blatului se insiropeaza si se umple cu crema. Cel de-al treilea strat de blat se orneaza pe deasupra cu glazura de ciocolata si cu frisca iar pe margine se pune frisca sau crema daca va ramas si se lipesc fulgii de migdale.
Optional: fiind un tort de ciocolata se pot adauga si visine in crema si se poate orna tortul cu fructe de padure sau visine si frisca.
Tortul se poate servi dupa 4 ore de pastrare in frigider insa pentru o mai buna savoare si imagine recomand ca tortul sa fie tinut la frigider timp de 12 ore.
Pofta buna!
O reteta magica de: Anca Nicole Avarvare
Postat de: Redactor-Colaborator Sâmbătă, 31 Decembrie 2016
retete dulciuri, retete desert, tort de ciocolata, tort personalizat
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cum poti alege rochia potrivita pentru un eveniment de tip cocktail?
- Strategii eficiente pentru imbunatatirea performantei masculine
- Rutina ideala de ingrijire a pielii cu produsele cosmetice Farmec
- Cum sa recunosti si sa tratezi cele mai comune probleme de piele la animalele de companie
- Mituri frecvente despre rinoplastie si adevarul din spatele lor