Spune si tu "NU VIOLENTEI DOMESTICE!"

Din pacate numarul acestor fapte este in continua crestere, singura rezolvare a problemelor sau certurilor este violenta, mai ales in cazul barbatilor. Nu conteaza ca e vorba de sotia, iubita, mama, sora sau copiii lor, important e sa se impuna in cel mai brutal mod, pentru a demonstra ca ei sunt cei ce "poarta pantalonii" in casa.

Dublarea numarului abuzurilor domestice

Numarul cazurilor de abuz domestic a crescut intr-un mod alarmant, astfel dublandu-se fata de anul precedent.  In perioada 2004-2010 s-au inregistrat nici mai mult, nici mai putin de 60.000 de cazuri de violenta domestica, din care 750 s-au soldat cu deces. In Romania, in fiecare minut doua femei sunt agresate, fie ca e vorba de o injuratura, palma, le este privata libertatea sau le sunt luati banii. Din pacate exista o parte si mai cruda a acestei situatii, caci doar 10% din cei agresati au curajul sa apeleze la organele responsabile pentru a pune capat calvarului, unele din cauza rusinii, altele de frica sau pur si simplu pentru ca in Romania conditiile din adaposturi sunt inumane. Cu toate astea nu ar trebui niciodata sa ezitam cand vine vorba de violenta pentru ca desi ne mintim ca a fost prima data cand s-a intamplat, iar el promite ca nu se va repeta, ca a fost doar o iesire necontrolata, faptul ca nu luam masuri il va face sa aiba mai multa putere asupra noastra, iar abuzurile se vor inmulti pe zi ce trece.

Victima - femeia

E destul de greu sa fii victima unui abuz in familie, mai ales in cazul unei femei, caci esti fara aparare, iar ei, agresorii profita de acest lucru. De cele mai multe ori "inculpatul" incepe seria de incalcare a drepturilor omului prin izolare de restul, nu-si mai doreste ca sotia, concubina sau iubita sa intre in prea mult contact cu lumea, devine gelos si o agreseaza verbal ori de cate ori se intampla asta, iar apoi urmeaza una din partile cele mai neplacute este cand de la violenta verbala se trece la violenta fizica. O femeie - odata inceput abuzul de orice natura - nu va mai fi niciodata la fel, isi va pierde increderea in ea insasi, nu va mai fi capabila sa se ocupe de ingrijirea copilului si a caminului ca inainte. Rusinea, sentimentul de esec in cea mai importanta relatie interpersonala, autoacuzatiile si teroarea o fac sa nu mai fie in stare sa se ocupe de nici unul din rolurile vietii de familie. Mai mult de atat, daca exista copii la mijloc, agresorul cu siguranta se va arunca si asupra lor, iar in cazul in care nu o va face cu siguranta copiii vor fi afectati extrem de mult de certurile si bataile "rupte din rai", dupa cum sustine chiar tatal violent, iar toate astea le vor schimba viitorul, vor creste cu sechele si traume emotionale. Trauma copiilor care cresc intr-un mediu agresiv, chiar daca nu sunt ei victime directe, este mult mai intensa si cu consecinte mai profunde si de durata, decat in cazurile in care sunt victime directe ale abuzurilor.

Nota obtinuta:
10 (2 voturi)
4491 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Iulia-Dragan Luni, 07 Martie 2011

Etichete pentru acest articol:

violenta domestica, femeia, copilul, drepturile omului, dublarea numarului abuzurilor domestice


S-ar putea sa va intereseze si:

Daca ai 25 de ani si o relatie stabila este bine sa te gandesti de doua ori inainte de a [..]
citeste si comenteaza
Nimic nu poate fi mai frumos decat momentul cand iti pune inelul pe deget si urmeaza [..]
citeste si comenteaza
Din ce in ce mai multi tineri nu se mai casatoresc, sau cel putin amana momentul [..]
citeste si comenteaza
Cuvantul familie ar trebui sa insemne pentru unii celula de baza a societatii umane, [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Catalog moda vara 2012: rochii, fuste, pantaloni, camasi, toate cu imprimeuri intreresante. [..]
citeste si comenteaza
Orice despartire lasa urme in psihicul uman, fie ea chiar si de comun acord, cu atat mai mult daca [..]
citeste si comenteaza
Trendul in materie de incaltaminte pentru primavara vara 2011 este extrem de variat din care poti [..]
citeste si comenteaza
Cartea “Love story” scrisa de Erich Segal sta la baza acestei capodopere cinematografice, [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate