Weekend de lectura. Povestile copilariei (I)
Ei bine, da, weekend de lectura. De ce? Nu este doar lectura de weekend, ci chiar weekend-ul dedicat lecturii, imaginatiei, cunoasterii, copilariei. Magia copilariei poate sa ne inconjoare iar prin zambete de copii, recitind povestile copilariei.
Copiii ar fi incantati sa petreceti timp frumos cu ei, in compania cartilor.
In dupa-amiezile de weekend puteti visa, puteti calatori cu ajutorul lecturii. Cartile ne deschid, fila cu fila, usile cunoasterii, ne imbogatesc imaginatia, creativitatea, ne poarta pe carari noi, in lumi necunoscute sau nedescoperite inca. De aceea, nu este doar lectura de weekend, este chiar weekend dedicat lecturii.
Si, cum trebuie sa incepem inca din copilarie sa descoperim magia cartilor, vom pune copiii in primul rand la spectacolul de lectura. Copiii si adolescentii si tinerii au intaietate la lectura!
A fost greu de ales dintre multe carti minunate, astfel incat, pentru primul weekend de lectura, propunerile mele sunt urmatoarele:
► “Mami…te iubesc”, o carte pentru varsta de 1-2 ani. Ce declaratie mai frumoasa poate fi facuta din partea unui copil catre mamica lui.
► “Ghici cat de mult te iubesc” de Sam McBratney, o poveste minunata pentru categoria de varsta de 2-6 ani. Ilustratiile deosebit de frumoase au captat de-a lungul anilor, atat copiii, cat si parintii, dovada si milioanele de exemplare vandute in toata lumea.
► “Omida mancacioasa” de Eric Carle - invata copiii sa numere fara sa isi dea seama, ii invata despre fructe, zilele saptamanii si, foarte natural, despre transformarea uimitoare a unei omizi intr-un fluture minunat. O carte vesela si foarte atractiva pentru copii intre 0 si 5 ani
► “Povestile domnisoarei Firicel” de Andreea Dermigian, cu ilustratii de Oana Bucur. Sapte povesti educative, fascinante si frumos ilustrate.
► “Muc cel Mic” de Wilhelm Hauff. O poveste vioaie, educativa, savuroasa, cu un personaj cunoscut de copiii din toata lumea.
► “Piciul” de Alphonse Daudet. O carte emotionanta, un jurnal al autorului despre copilaria sa.
► “Cuore” de Edmondo De Amicis. Acesta este un roman pentru copii. Cartea reprezinta jurnalul unui scolar italian, a unui elev de clasa a III-a, Enrico Bottini, pe parcursul unui an scolar. Actiunea se desfasoara pe parcursul celor 9 luni ale anului scolar.
► “Alice in tara minunilor” de Lewis Caroll. Trecem alaturi de Alice prin toate aventurile, intr-o tara minunata. Cine nu a citit deja cartea, acum este momentul si o va indragi cu siguranta.
► “Heidi” de Johanna Louise Spyri. Heidi este fetita model: vesela, harnica, sufletista, un copil energic si frumos, o prietena de nadejde, dar care nu se da inlaturi nici de la jocuri.
► “Ultimul mohican” de James Fenimore Cooper este un roman istoric, captivant, plin de peripetii.
► “Descult” de Zaharia Stancu. Romanul autobiografic al lui Zaharia Stancu il are ca personaj principal pe Darie, un copil sarac nascut intr-un sat de campie. Un roman despre copilarie, dar o copilarie trista, saraca, despre un copil “fara copilarie”.
Daca va incanta propunerile, pregatiti-va de lectura. Vor urma si alte titluri cunoscute sau mai putin cunoscute, dar cu toate deosebite, educative si savuroase. Aventuri frumoase!
Postat de: DanielaVoicu Marți, 12 Noiembrie 2013
carti pentru copii, top carti copii, romane pentru copii, povesti pentru copii
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Creeaza o ambianta Zen intr-un Sushi Bar: idei de amenajare si decor
- Ergoterapia si Parkinson: Cum sa imbunatatesti calitatea vietii prin activitati zilnice
- Microfoanele lavaliera vs. microfoanele shotgun: care este mai potrivit pentru podcast?
- Stilouri Pelikan: ce sa alegi pentru copilul tau?
- De ce sa alegi produse de carmangerie provenite de la ferme certificate?