Totul despre sex?! (II)

Atingeri usoare si gingase, priviri dilatate si empatice, cuvinte calde si romantice te ametesc cu zambete dulci, gesturi ce te strang si te lasa, te ridica in spatiu prin placeri divine date de inocenta ta si de intelegerile puritane ale partenerului.

Ai strans doar o mana si te-a furnicat o voluptate necuprinsa? Multi si-ar dori mai mult, cat mai rapid, dar tie-ti este frica sa nu scapi cealalta mana pentru a nu pierde necuprinsul? Crede-ma, esti cel mai normal om posibil, respectiv o femeie pe cinste!

 

 Uff, iar o grea povara; nu stiu de unde...

Referitor la titlu, care-si pastreaza in continuare semnele de punctuatie si de interogatie, pare si o joaca de copii hazardata; cred ca n-ar deveni vreodata cat mai complet niciun articol dedicat "sexului" oricat mi-as strofoca mintea, cel mai mare organ sexual - creierul -  ca sa faca mai mult. Plus ca experienta precara in sensul celor vizionate si simtite a fi viabile si cam suprareale in domeniu, face doar sa se banuiasca capacitatile simtirilor si senzatiilor voluptatilor totale pe care le sugerez, ramand de multe ori analize reci, bazate pe cunostinte, perceptii insotite de marturiile altora si iar analize, insa, zic eu ca analize logice, datorita carora prea mult nu am cum sa fac sa empatizezi in anumite stari. Cu toate ca, ar fi un pacat la mijloc, sa fac eu sa simta mai multi/e, deoarece fiecare poate trai si experimenta voluptatile dragostei numai cu partenerul sau. Iata totul in domeniul sexului, iar al doilea aspect si cel mai definitiv lucru il are - dragostea sau ba!? Altfel, ce te-ai mai intreba despre frustrari, daca dragoste nu este?

 

Terapia de a sti ce sa faci sau pentru a sti ce este bun

Acest articol nu-si propune sa fie exhaustiv in domeniu, asa dupa cum am afirmat, iar experienta in orice departament uman poate fi negativa daca este prea afisata. Din punctul meu de vedere oricine afirma ca are o experienta sexuala ea este negativa pentru simplul fapt ca niciodata cine afirma aceasta nu comenteaza faptul ca a facut sex numai cu partenera/ul de viata. Aceasta este de fapt o lauda, o fala, dupa cum am mai vazut si ce parte are aceasta 'nevoie' imperioasa... Personal afirm ca nu am experienta in sensul celor pe care le stiu, le vad, le simt a fi bune etc., insa acest lucru nu ma va opri deloc a comenta in continuare aspectele rele si mai ales 'apucaturile', fiind drept in a le judeca la justa valoare, nu insa si oamenii. Multi iau treburile asa cum le vine fara prea multe semne de intrebare, iar ceea ce are o frecventa marita in societate li se pare normal, de aceea un astfel de om nu trebuie judecat, el merita mereu o a doua sansa, caci poate nu a stiut.

Terapia prin a sti indica si se refera la ceea ce este bun in mod general si ceea ce nu ar fi, pentru ca sexul trebuie cunoscut ca si orice dimensiune umana. Urmarind acest lucru, repetandu-ma ca nu detin cea mai buna solutie si nu dau lectii sau explicatii despre cum... In nici un caz, daca aceasta doresti, urmareste sedinte de Tantra ce iti pot da multiple explicatii, chiar demonstratii dupa cum se asteapta unii... insa, nu pot afirma ca acestea nu au devenit pure explicatii mecanice, care la fel au lasat undeva in urma elementul primordial al tuturor acelor pozitii si ‘fixatii' as comenta... dragostea - cel mai important element! Se explica cu atata patos toata aceasta polologhie de parca cheia ar exista intr-o pozitie... Crede ca dragostea, numai ea singura te va invata ce pozitie sa abordezi, mai ales ca nu o schema din aceasta se potriveste si convine oricui, trebuind comunicare, cunoastere reciproca prealabila. In sens contrar, oare nu cumva o despartire facila a unui cuplu a survenit pe urma unor frustrari...?

Viziunea mea, aceea afirma ca nevoia unui material informativ despre pozitii si scheme de...vin intocmai sa inlocuiasca o grava lipsa, aceea a dragostei! Insa, vanzatorii de iluzii a ceea ce 'isi doreste toata lumea' nu au cum sa refuze pe unul ce doreste sa cumpere, ca doar ei insisi au practicat si este eficace...totul iata ca tine de mental si de contagiunea psihica, de parca ceea ce l-ar face fericit pe vanzator, automat l-ar face macar bucuros si pe cumparator, mai putin contand diferentele de mentalitate sau elevarea. Exista atingeri fara de contact neaparat imediat ce satisfac pe toate planurile interioare, fara a se intampla nimic in exterior... Da, probabil ca prea tin eu la elevarea sexului acum, ori nu stiu sa infatisez treaba asa cum spre exemplu a facut Eliade?

Posibil, totusi, am o fixatie sa-mi inchipui ca este o lipsa cognoscibila cauza problematicilor in domeniu (cu toate ca eu cred cu convingere aceasta; spre exemplu: dorintele mari de sex aduc si mari frustrari, pentru ca totul tine de vointa/ dorinta, ori daca sunt multe=multe frustrari!), dar posibil ca este doar una de vointa, caci numai eu singur cate nu am auzit desfasurate in tot felul de laude?! De pilda ca: 'mi s-a cam acrit sexul doar cu nevasta-mea sau cu partenera/-ul"; "m-am plictisit..." ori ca pur si simplu m-am saturat de tine si-mi trebuie diversitate".

Acestea vin in sprijinul acelora ce au sau vor o experienta in domeniu...

Punctul moral daca as cerceta este depasit, chiar burzuluit de astfel de comentarii. Dar ce sa spun de morala sau de justitie ca acestea apar culmea de abia in urma atator fapte, iar legat de terapie, as vrea sa pot inventa una de preventie... Stiinta este una, insa atunci cand educatiile le omit, mai ales cea de sapte ani...?! Daca atunci cand nu ai un partener de viata esti liber sa schimbi partenerul de sex, ori ca nu ajungi la o relatie inchegata si tot exista frictiuni? In primul rand, daca ai ajuns inca de la prima intalnire in pat sau de la a treia chiar, ce relatie poti sa-ti mai doresti? Ori poate ajunge o relatie, insa una superficiala in orice caz. In primul rand ca barbatul acesta ce a ajuns repede la ce si-a dorit, deja si-a facut o idee. El doreste sex cat se poate, insa tu de il oferi pe tava, el deja si-a facut o parere. El isi doreste acest lucru, insa face o mare diferenta intre sex si dragoste, chiar daca nu prea stie prea multe despre cea din urma, stie ca intr-o relatie de acest gen la sex nu se ajunge usor, de fapt la dragoste, pardon. El stie instinctiv ca pentru dragoste are de muncit!

Apoi, de ce sa nu comentam faptul ca desi nu mai sunt aceleasi precepte ca altadata, ce solicitau ca femeia sa fie virgina pana la casatorie, acestea sunt in picioare inca, deoarece aventurile de o noapte si sexul facil la femeie sunt inca de condamnat! Ba chiar ca mai multi prieteni la catastif de se vad, adica relatii sexuale avute la activ cu iubiti anteriori, cam bate la ochi si cam are de ce. Sunt doua mari motive:

1 - faptul grandios ca sexualitatea feminina nu este la fel ca cea masculina, diferentele fiind desigur de natura hormonala, functionala, dar mai ales de dinamica. Important este faptul ca cercetarile moderne au afirmat acest fapt si a facut lumina acolo unde un 'mare ganditor' a facut numai intuneric afirmand ca "femeia este un om castrat" si de aceea de-a lungul vietii isi doreste cu obstineta doar un anumit lucru - falusul - ce-i lipseste. Greseala lui Freud plecand de la faptul ca a interpretat gresit sexualitatea feminina ce are caracteristica de pasivitate, iar legat de aceasta numai de primire. Numai ca, intre noi fie vorba, femininul in genere atunci cand se deschide la maxim sa primeasca, atunci este chiar maximul de daruire! ‘Nevoia’ de sex la femeie, daca ar fi sa acceptam totusi acest termen, vine pe fondul necesitatii de tandrete; ori, amestecul acestor doua lucruri depinzand de nivelul de spiritualitate si de educatie al fiecareia. Spiritualitatea avand o legatura foarte mare cu sexualitatea la acele femei educate.

2 - Astfel, la femeie inca de la primul contact sexual se intampla schimbari hormonale si de comportament sexual, in urma acestuia hormonii cat si comportomentul sexual capatand o predispozitie... Aceasta insemnand o determinare, poate una usoara daca psihicul nu ramane 'cuplat' cu acesta prima experienta, insa tot o determinare este. De aceea, la femeie conteaza foarte mult primul, care inconstient sau mai putin (la acelea cu un grad de constientizare mai mare) ramane ca un punct de reper, mai grav daca mentalul inca il imbratiseaza, sau dimpotriva daunator sanatatii daca nu numai ca l-a uitat rapid pe primul, dar ca mai exista tendinta de a-l uita saptamanal sau chiar zi de zi?

Nu intamplatoare sunt acestea. Virginitatea, masculii au aruncat-o in aer sub imperiul lor sexual, insa apoi tot ei au fost aceia care au plans primii dupa ea. Feminitatea la acest punct s-a conformat, nu cu un regret foarte mare, caci si-a dorit ‘cunoasterea si mai ales satisfacerea. Desi, inca are ca punct de reper la modul general, de a nu face sex la intamplare si mai ales de a nu se lasa prinsa in relatii sexuale fara dragoste; din pacate, insa si aici factorul anturaj are un rol major, el putand sa 'distribuie' membrilor din interior perceptii despre ceea ce inseamna dragoste. Uneori perceptia aceasta despre dragoste se poate transmite mutual fara definitii.

Cu toate acestea, barbatul in genere inca are in el imaginea 'fecioarei' si o cauta, fiind constient ca poate nu mai este niciuna asa, o cauta pe aceea cu un mental virgin. Nu conteaza ca ei pot fi cei mai mari nerusinati, nu conteaza ca sunt aceia cu cea mai mare experienta sexuala (daca exista asa ceva dupa cum am zis), insa ei o cauta pe aceia unica, ca un tipic donhuanism.

Sunt multe paradoxuri ce cuprind umanitatea  mai ales in aceste timpuri moderne, ce totusi zic ca femeia este bine sa mai ia si ea in mana rolul activ sau ca nu se mai poarta anumite traditii despre virginitate, deoarece in acest caz cu siguranta ea va fi pasiva si nici nu va ‘sti’ sa actioneze,  dar... revin, barbatii calculeaza toate acestea. O fata care isi pune prea multe poze cu prea multi iubiti spre exemplu, cu siguranta ca va fi ca un paradox frumos, ce poate fi atractiva si placuta, insa distanteaza intocmai prin acest fapt -'prea multi iubiti'. Mai este vorba si de competitie, care daca ar fi in domeniul sexual, din start demoralizeaza...Paradoxal este ca, in ciuda faptului ca unii se lauda cu ‘experiente’, competitia in domeniu il face pe el sa-si ia picioarele in buzunare, pentru ca nu mai poate merge, si chiar de a inceput sa tina, el va pleca.

 Pentru ca incepusem sa zic asa, cea mai buna terapie in domeniu este faptul de a avea: un singur partener pentru a face dragoste!

Orice alta 'invatatura', oricat de fluorescenta, de stufoasa, ori de rationala fiind (prin diverse teorii ce sustin ca barbatul este poligam, spre exemplu), este falsa prin insasi structura pompoasa. Dumnezeu la inceput a creat un barbat si apoi o femeie, oare pentru ce? Apoi, intr-adevar oamenii inmultindu-se, dar structurandu-se totusi in grupuri, triburi, societate, Dumnezeu a gasit ca cea mai buna solutie pentru om: casatoria. De altfel, oare pentru ce s-ar mai practica si la ora actuala cu toate ca s-a liberalizat atat de mult sexul si din afara casatoriei? Primul motiv, am vazut anterior, este unul de igiena, atat mentala, cat si mai ales trupeasca, al doilea de comunicare, apoi de placere/ plenitudine, dar ca acesta poate ajunge la un moment dat plictisitor...? Me culpa, este de-a dreptul pur si simplu culmea si nu pentru ca asa este moral sau ca asa s-a dictat pentru mereu inca de la inceputuri, ci pur si simplu este parasit de mult izvorul inspirant.

Nota obtinuta:
10 (7 voturi)
2764 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Valerian-Mihoc Miercuri, 05 Februarie 2014

Etichete pentru acest articol:

sex, dragoste, igiena, sex cu un singur partener


S-ar putea sa va intereseze si:

Multi tineri isi incep viata sexuala de la varste fragede fara sa mai tina cont de [..]
citeste si comenteaza
Si cand zic inceput, nu ma refer la prima seara. Buun…ai intalnit si tu un tip care te [..]
citeste si comenteaza
Cum a venit vara, cum ne confruntam cu vesnica problema: caldura sufocanta. Si totusi, [..]
citeste si comenteaza
Uite o intrebare buna pentru voi, barbatii: cum va dati seama cand o femeie are orgasm? [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

nu stiu de ce oare si cum... chiar de-ar fi sa ma declar nebun... [..]
citeste si comenteaza
...clădeste pe piatră lumea interioară, Pe cuvinte serioase, nespuse-n doară! [..]
citeste si comenteaza
Atingeri usoare si gingase, priviri dilatate si empatice, cuvinte calde si romantice te ametesc cu [..]
citeste si comenteaza
Vasul ce strabate mari si oceane, chiar daca se mai inclina dintr-o parte in alta, uneori poate cam [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate